Érettségi - Lottó

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Légy szíves próbálj meg a témádnak normális, a problémát jól körülíró címet adni!
Érettségi - Lottó
2015-06-11T19:35:45+02:00
2015-06-11T19:35:46+02:00
2022-08-09T15:55:36+02:00
*deleted_61857617
Sziasztok, igazából szintaktikailag sem vagyok biztos jó útón vagyok a programomban, másrészt technikailag is elakadtam már az elején.
A program lényege az lenne, hogy egy osztályon belül van két metódus.
Az egyik bekér 5 számot.
A másik feldolgozza, emelkedő sorrendbe teszi, és kiírja.

A main részben ezeket a metódusokat meghívom.

A célom az lenne, hogy a második metódus felhasználja az elsőt, de ahogy beírtam le sem fut. :)

A feladat megoldásánál törekedni kell az OOP elvekre.

Egyáltalán jó az út ahogy elgondoltam vagy teljesen másképp kéne hozzá állni egy ilyen feladathoz?Több részfeladat lesz, más osztályt is kell majd alkalmazni ( pl fájlból beolvasni a többi hét számait )

using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; using System.Threading.Tasks; namespace lotto { class Lotto { #region Első feladat public void hianyzoHet() { Console.WriteLine("Adja meg az 52. hét lottószámait, szóközzel elválasztva!" ); string[] hianyzoHet = Console.ReadLine().Split(' '); return; } #endregion #region Második feladat public string rendezes(string[] x) { int[] beolvasottSzamok = new int[5]; for (int i = 0; i < 5; i++) { beolvasottSzamok[i] = Convert.ToInt32(x); } Array.Sort(beolvasottSzamok); Console.WriteLine(beolvasottSzamok); return beolvasottSzamok[]; } #endregion static void Main(string[] args) { Lotto lotto = new Lotto(); lotto.hianyzoHet(); lotto.rendezes(hianyzoHet()); Console.ReadKey(); } } }
Mutasd a teljes hozzászólást!

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Légy szíves próbálj meg a témádnak normális, a problémát jól körülíró címet adni!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd