Localhost-hoz való domain adás

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Üzemeltetéssel kapcsolatos kérdéseidet légy szíves a jövőben a pcforum.hu oldalon tedd fel!
Localhost-hoz való domain adás
2015-05-23T08:34:13+02:00
2015-05-23T11:19:59+02:00
2022-08-09T15:15:33+02:00
eredessil
Sziasztok, kezdeném a hibajelenséggel:
A számítógépemről üzemeltetek egy php-szervert, amihez egy no-ip.com-os subdomain-t is társítottam. de a probléma az az, hogy külső hálózatból látszólag minden tökéletes, szépen mennek a php kódok, de ha azzal a no-ip-s domainnel szeretném elérni a hálózatot, abban az esetben mintha leblokkolná valami a a hozzáférést. 

Gondoltam nem nagy probléma. Mindenhonnan elérem a számítógépemen a található webszervert (ezzel nincs is gondom), még a pydio ( egy php alapú self-hosting file sorage ) is szépen fut (miután picit megpiszkáltam a config.php fájlt), de amikor szerettem volna egy wordpress oldalt csinálni gondba ütköztem. a wordpresst http://localhost - ról telepítettem és elmentette ezt mint domain-t. innentől kezdve viszont ha külső hálózatból kérdezem akarom elérni a wordpress oldal-t minden erőforrást a http://localhost kiszolgálótól vár, és nem a no-ip.com - os domainom tól, ezért kívülről nem lehet belépni az oldalra, és css file betöltése nélkül gondolhatjátok mi hogy néz ki :D

Abban kérném a nálam tapasztaltabbak segítségét, hogy mit nézhettem be a tűzfal, vagy php szerverem beállításában.

Azt hiszem kihagytam... wamp szerverrel kezdtem, iszonyatosan egyszerű beüzemelni, és szinte semmi dolgom nincs a confoggal pár apróságot leszámítva, de amikor kiütközött a probléma, gondoltam "hát igen... egyszerű beüzemelni nem várhatok csodát tőle, akkor áttérek Ms IIS-re",  de az IIS is ugyan azt a jelenséget(nem vagyok meggyőzve hogy hiba lenne) mutatja. 

Mellesleg tudom, hogy a localhost, vagy a self hosting nem igazi megoldás, és kellene egy saját tárhelyet bérelnem (mert az a biztos ) hiszen már igen jó összegekért kapok webtárhelyet domainnel vagy egy ingyenes webhosting szolgáltatásnak is elégnek kellene lennie mint például a Ingyenes tárhely PHP, MySQL, Webszerkesztő, Reklám nélkül , de jelenleg nem látom olyan nagy szükségét, mivel még csak a szárnyaimat méregetem.

Most először kérek segítséget a prog.hu közösségétől, mert eddig mindig megtaláltam a megoldást ha valamiben elakadtam. 

Előre is nagyon köszönöm ha valaki tud segíteni, vagy ha egyáltalán végig tudta olvasni a problémámat.

Ha valamilyen infót kihagytam vagy rossz helyre írtam a kérdésemet, jelezzétek és módosítom.
Mutasd a teljes hozzászólást!
wp-config

How to Move WordPress From Local Server to Live Site
Step 5: Changing the Site URL
Editing wp-config.php « WordPress Codex
WordPress address (URL)
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • Köszi, hasznosak voltak a linkek, de az alap probléma még adott. Ha otthon próbálok felcsatlakozni a domain névvel akkor kilök nekem egy egy kérelem megtagadást. igazából erre keresek megoldást. :)
    A wordpress hiba csak csak azt indította el hogy elkezdjek utánanézni mi is lehet a gond a rendszeremben.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Üzemeltetéssel kapcsolatos kérdéseidet légy szíves a jövőben a pcforum.hu oldalon tedd fel!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd