WPF ListBox aktuális sor színezés miért ilyen?
2015-02-28T17:23:30+01:00
2015-03-01T01:23:56+01:00
2022-08-09T11:15:31+02:00
FBS
Az alábbi XAML szépen működik.
A mellékelt képen láthatóan átszínezi a trigger az aktuális sort.
Amikor a ListBox aktív, akkor a fentebbi képernyőkép látható, amikor a ListBox nem aktív, akkor az alsó.
Én mindig az alsót szeretném látni.
Értem én, hogy a Windows/WPF "segíteni akar" (sokadjára, hogy szakadjon a nagy segítség rá néha) és átszínezi az aktuális sort, hogy "jobban olvasható ill. látható legyen"... de köszönöm nem kérem.

<TabItem Name="messageHistory" Header="Üzenet történet" Visibility="Collapsed" > <ListBox Margin="20" ItemsSource="{Binding Path=messageHistory}" Background="Moccasin" > <ListBox.ItemTemplate> <DataTemplate> <StackPanel Name="messageHistoryLinePanel" Orientation="Horizontal" Margin="6,0" > <TextBlock Name="messageHistoryLineTextBlock" Text="{Binding}" Foreground="OrangeRed" HorizontalAlignment="Stretch"/> </StackPanel> <DataTemplate.Triggers > <EventTrigger RoutedEvent="Mouse.MouseDown"/> <DataTrigger Binding="{Binding IsSelected, RelativeSource={RelativeSource FindAncestor, AncestorLevel=1, AncestorType={x:Type ListBoxItem}}}" Value="True"> <Setter TargetName="messageHistoryLinePanel" Property="Background" Value="MintCream" /> <Setter TargetName="messageHistoryLineTextBlock" Property="Foreground" Value="DarkBlue" /> </DataTrigger> </DataTemplate.Triggers> </DataTemplate> </ListBox.ItemTemplate> </ListBox> </TabItem>
Mit lehet tenni, hogy pontosan a megtervezett színezés legyen, a Windows/WPF ne rondítson bele?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Csatolt állomány
Azért van ez, mert örököl egy sablont, a gyári ListBox ItemContainerStyle-jában van egy trigger, ami kékre színezi a kiválasztott elem hátterét. Nézz rá a képernyőképemre, ezt kell átrajzolnod.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Csatolt állomány

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd