Mkdir(): SAFE MODE Restriction in effect

Mkdir(): SAFE MODE Restriction in effect
2004-10-18T15:09:37+02:00
2004-10-19T12:57:00+02:00
2022-10-22T11:20:48+02:00
cici
Sziasztok! Új vagyok itt, de azért remélem segítetek nekem. Már elég sokat programoztam php-ben, de sajnos most van egy problémám amit nem tudok megoldani. az Mkdir- paranccsal van gondom. Már az összes témakört átnéztem itt, tudom hogy sokan foglalkoztak mkdir-es problémákkal, de nekem nem a chmod-dal van gond. Nekem a létrehozott könyvtárat megcsinálja az adott módon (751), de nem tudom megnyitni. Permission denied-et kapok, ha ftp-n akarom nyitni, ha futtatom a kodot, a kov. warning jelenik meg:

Warning: mkdir(): SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 16527 is not allowed to access /home/html/szimoicserkesz.sk/public_html/_sub/reg/category/0/8 owned by uid 33 in /home/html/szimoicserkesz.sk/public_html/_sub/reg/ujajanl.php on line 83

Tudom, hogy már volt szó erről itt, de mindig a mód (755) beállításra lett fogva, és szerintem semmi köze hozzá. Ha jól sejtem, létrehozza directory-t, csak van egy userID aki neve alá teszi, és én ezért nem tudom megnyitni, másolni bele, meg ilyesmik. Sőt, most már ki se tudom törölni azokat a directorykat.
A kérdés, hogy hogy lehetne ezt megoldanom, vagy lehet hogy server probléma, és le vannak védve az új könyvtár létrehozó függvények? próbáltam ilyesmiket, hogy: setuid, meg inisettel kikapcsolni safe mode-t, de nem tudom mukodik... hmmm.. remelem tudtok segiteni. Sziasztok
Mutasd a teljes hozzászólást!
Én most kipróbáltam ugyanezt az UW-n, ott nincs semmi gond. Nem lehet hogy nem enged a szolgáltató mélyebbre?
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • Esetleg így?

    <?php $oldumask = umask(0); mkdir('konyvtar', 0777); umask($oldumask); ?>
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • ZsoleszZ, ezt már próbáltam... nem müxik :o( de ez nem csak a 0777 beállításra vonatkozik?
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Pedig ha a mask 0, akkor a létrehozott könyvtár (0777 attrib-bal) publikus lesz.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • The script whose uid is 16527 is not allowed to access /home/html/szimoicserkesz.sk/public_html/_sub/reg/category/0/8 owned by uid 33


    Ebbol egyertelmuen kiderul hogy mas az owner id-je annak a dir-nek amibe szeretnel php-val egy ujabb dir-t letrehozni.
    Altalaban ha ftp-n letrehozol egy dir-t annak mas lesz a ownerje mint a php-nak, es vica versa.
    A megoldas, a 777 flag belallitasa arrol ahelyrol ahonnan a dir-t letrehoztak... Ertheto?
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • ZsolesZ, beirtam azt a umask-os cuccot, igy mar letrehozta,es ftp-n bele tudok lépni, de sajna ez nem eleg :O( mert ebben a letrehozott dircetoryban meg egy uj forum nevu directoryt kell letrehoznom, es azt mar nem csinalja meg... es a warningokat ugyanugy kidobja...

    QXY sajna nem értem... :o) leirom a forráskódot, ha tudsz segits plíííz, hogy hogyan irjam át:

    for($i=0;file_exists(("category/".$ertek."/".$i));$i++)
    {}


    $cim="category/".$ertek."/".$i;

    $oldumask = umask(0);
    mkdir($cim,0777);
    mkdir(($cim."/forum"),0777);
    umask($oldumask);
    copy("forum/forum.php", ($cim."/forum/forum.php"));
    copy("forum/hozzaad.php", ($cim."/forum/hozzaad.php"));
    copy("forum/ujuzi.php", ($cim."/forum/ujuzi.php"));
    copy("forum/1", ($cim."/forum/1"));
    copy("forum/segedtxt", ($cim."/forum/segedtxt"));
    copy("forum/Spatch.jpg", ($cim."/forum/Spatch.jpg"));

    az egesz ugy nez ki, hogy a category alatt letrehoztam ftp-n 0,1,2,3,4 nevu directory-kat, es ezekbe kene letrehozni tovabbi konyvtarakat php-vel.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • A felette lévő könyvtárakat hogy hoztad létre?

    category?
    category/$ertek?
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • A categoryt es a $ertek (amelyek szamok 0,1,2,3...) Total commanderben felcsatlakoztam ftp-re, es ott hoztam letre. Nem php-vel....
    de elobb probaltam, hogy php-vel hozom letre a 1 nevu directoryt,es ugy probalom az azon beluli directorykat letrehozni,akkor is ugyanazt a warningot adja. Az erdekes az, hogy amikor az 1-et hoztam letre, nem irt hibat.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Total commanderben felcsatlakoztam ftp-re, es ott hoztam letre. Nem php-vel....


    Akkor ftp-n ezeknek a könyvtáraknak adj 777-es flaget! Vagy pedig php-val hozd létre...

    de elobb probaltam, hogy php-vel hozom letre a 1 nevu directoryt,es ugy probalom az azon beluli directorykat letrehozni,akkor is ugyanazt a warningot adja.


    És azt a könyvtárat, amiben php-val szeretnéd az '1' nevü dirt létrehozni, szintén ftp-n csináltad? Mert akkor ennek is kell 777 flag (ftp-ről), vagy pedig php-ból hozd létre.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Már minden directorym 777 -es, és akkor is szarakodik mar kikeszit ez az oldal. Ha máshová tenném fel a honlapot, lehet nem csinálná ezt?
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Akkor ellenőrizd le mégegyszer az útvonalakat, biztos valamit nagyon elírtál és nem létező könyvtárra hivatkozol. Mert akkor is kiirthatja ezt.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Ay utvonal tuti jo, mert letrehozza a directorykat... csak a letrehozott directoryban nem tudok masolni, ujabb directoryt letrehozni... de majd meg este nekiülök, és remélem valamit kiagyalok... de már tényleg mindent próbáltam.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Én most kipróbáltam ugyanezt az UW-n, ott nincs semmi gond. Nem lehet hogy nem enged a szolgáltató mélyebbre?
    Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd