SQL delete VBA kóddal több sort egyszerre

SQL delete VBA kóddal több sort egyszerre
2014-11-12T22:46:31+01:00
2014-11-13T08:02:51+01:00
2022-10-15T23:21:19+02:00
lexuslfa
Sziasztok!

egy elég bonyolult (számomra) problémába ütköztem.

Csatoltam egy képet a táblák kapcsolatáról. Egy access-es kezelőfelületen dolgozom vele amin van egy olyan lehetőség hogy tulajdonost töröljünk .
Nyilván ha már vettem fel munkát ott jelen lesz a tulaj kód ezért nem enged törölni ezt egy sima delete sql el megoldottam szépen ki is szedi.
A gond ott kezdődik hogy ha már javítást is vittem fel a táblázatba akkor nem tudom törölni a tulajdonost mert a munka táblából sem engedi mivel az meg szerepel a javítások táblázatban de mivel egy több kapcsolatos a tulaj. és a munka tábla és mivel a javítás nem tartalmazza a tulajdonosID-t valahogy meg kéne oldani ha pl az elsö tulajt kitörlöm és neki a neve alatt fut pl 3 munka az 3 különböző munkaID-t jelent a javitások táblában. Ezt kéne egy lekérdezéssel megoldani , próbáltam sqlben al lekérdezéssel de sir a szája hogy több adattal tér vissza ha meg beleirom az EXISTS szót akkor mindent kiszed nem csak a kiválasztott tulajdonoshoz tartozó dolgot. 
Valakinek van használható ötlete erre? jöhet VBA kod accessben vagy sql trigger bármi .. :/ remélem érthető a problémám
Mutasd a teljes hozzászólást!
Csatolt állomány
delete from javitasok where munkaid in ( select munka.id from munka,tulajdonos where (munka.TulajdonosID = Tulajdonos.ID ) and( Tulajdonos.ID=torlendoid ) ); delete from munka where TulajdonosID=torlendoid; delete from tulajdonos where id =torlendoid;

A tulajdonos és az autok közötti kapcsolat nem igazán látszik a képen
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd