DIV pixel száma adja a film képkockáit

DIV pixel száma adja a film képkockáit
2013-11-09T14:40:42+01:00
2013-11-09T17:17:14+01:00
2022-11-30T00:15:41+01:00
Havasi
Sziasztok!

Csináltam egy DIV-ben DIV-et amit tudok mozgatni. Azt szeretném most így a végén elérni, hogy amennyire húzom el a DIV-et, akkor a filmet onnan játssza le.

Tehát van egy film aminek a hossza pl. 3600 másodperc.

Van egy DIV-em aminek a szélessége pl. 360 pixel. Amennyiben ebben a DIV-ben elhúzom a DIV-et pl. 20 pixelre, akkor a 20 pixel-nek kellene megadnia a filmnek az aktuális képkockáját.

Várom az ötleteket, Köszi.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Hulladékok ezek a pluginek, a legtöbbje egy gányolt vacak.

Azt hiszem megoldottam.

A film hosszát (másodpercben) elosztom a time line div szélességével. Utána csinálok egy for ciklust 1 - től egészen a time line div szélességéig. Azt így megkapom pixel: 4 movie másodperc: 40 - et. Azt ezt az egészet beviszem egy tömbbe. És ha az egérrel odabökök a 4 pixel-re akkor a 4 pixel alapján megkapom a film másodpercét.

Jó hát ha kevesebb másodperces a film mint maga a DIV, akkor majd módosítom. De szerintem ez így elég jó lett.

var time_line_div = 361; var movie_length = 3600; var tld_ml = movie_length/time_line_div; var tld_ml = Number(tld_ml).toFixed(); for (var i = 1, limit = time_line_div; i < limit; i++) { console.log('pixel: ' + i + ' movie másodperc: ' + i*tld_ml + ''); };
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • És miért nem jó erre a célra pl. a slidecontrol jquery plugin?
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Hulladékok ezek a pluginek, a legtöbbje egy gányolt vacak.

    Azt hiszem megoldottam.

    A film hosszát (másodpercben) elosztom a time line div szélességével. Utána csinálok egy for ciklust 1 - től egészen a time line div szélességéig. Azt így megkapom pixel: 4 movie másodperc: 40 - et. Azt ezt az egészet beviszem egy tömbbe. És ha az egérrel odabökök a 4 pixel-re akkor a 4 pixel alapján megkapom a film másodpercét.

    Jó hát ha kevesebb másodperces a film mint maga a DIV, akkor majd módosítom. De szerintem ez így elég jó lett.

    var time_line_div = 361; var movie_length = 3600; var tld_ml = movie_length/time_line_div; var tld_ml = Number(tld_ml).toFixed(); for (var i = 1, limit = time_line_div; i < limit; i++) { console.log('pixel: ' + i + ' movie másodperc: ' + i*tld_ml + ''); };
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Mi a kérdés?

    ha csak az időpontot nem tudod kiszámolni, akkor azt nyilván megteheted úgy, hogy feltételezed a belső div egyik szélső állapota a 0, a másik szélső a film hossz, a közte levőek meg egyenes arányosság alapján vannak "leképezve",

    ez alapján 1 osztás meg egy szorzás, szóval mi nem megy?

    nyilván arra figyelned kell, hogyha a belső div-et nem engeded kilógni a külsőből, akkor az valójában a szélességével kevesebb utat tud csak "bejárni", azaz nem a külső div szélességével kell számolnod, hanem abból le kell vonnod a belsőét, meg nyilván a belső div pozícióját relatívan kell venned a külsőéhez képest, és célszerűen úgy, hogy az egyik szélső állás a 0 legyen, a másik meg a már említett (külső_szélessége - belső_szélessége), azaz

    hol_tartunk = film_hossza * a_belso_div_relativ_hol_van_a_kulsoben / (kulso_div_szelessege - belso_div_szelessege)

    azt sem értem, hogy a képkockákat honnan akarod ez alapján venni?

    vagy valójában ez lenne a kérdésed?


    szerkesztve: közben látom (de még nem olvastam), hogy válaszoltál magadnak...
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Hulladékok ezek a pluginek, a legtöbbje egy gányolt vacak.

    Mitől lennének ezek gányoltak?
    Tegyük már rendbe a fogalmak jelentését.
    Gányolt akkor lehet, mikor a plugin forrásába te magad belenyúlsz.

    Amúgy nem is kételkedtem, hogy ezeknél álmodból felkeltve 5 perc alatt hatékonyabb kódot írnál figyelve természetesen a performanciára és a böngészőfüggetlenségre.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Ja igen, hát majd fejlesztem, de szerintem ez a for ciklusos dolog lesz a nyerő mert azzal megvan a pixelenkénti dolok. Csak osztogatni kell majd szépen a teljes filmet.

    na majd gyúrok rá.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • bocs, de én tényleg nem értem, hogy minek neked a ciklus... de már nem is akarom megérteni,
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • A slidecontrol pluginre tett megjegyzése után nincs is mit megérteni.
    Mutasd a teljes hozzászólást!


  • azt "sajnos" még nem olvastam akkor, amikor az első hozzászólásom megírásának nekikezdtem,

    de tanultam az esetből
    Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd