GWT projecthez JAR hozzáadása

GWT projecthez JAR hozzáadása
2013-03-28T15:22:51+01:00
2013-03-28T16:28:25+01:00
2022-11-28T15:50:41+01:00
vazul
Sziasztok!

Most ismerkedek a GWT -vel, ezért nézzétek el nekem ha nagyon láma a kérdés.

Csináltam egy project -et. A CLIENT könyvtárban az általam létrehozott osztályban használnék egy külső JAR -t... Természetesen az osztályom JAVA fájljában az importban szerepeltettem. A projecten ha nyomok egy jobb klikket (Eclipse -ben vagyok), a Propeties ablak JAVA BUILD PATH LIBRARIES fülén a JAR -t hozzá addoltam. Majd a JAR -t még a WAR\WEB-INF\LIB könyvtárába is bemásoltam.

Ezek után a fordító mindent rendben talált... Viszont ha futtatom a programot, azt mondja, hogy a JAR fájlomat nem találja.

Ha ezek után nem a CLIENT könyvtárban lévő osztályomban akarom használni ezt a külső JAR -t, hanem a SERVER könyvtárban lévő osztályomban, akkor ott már nincs probléma a futás során...

Mit hova kellene még beírom, ahhoz hogy "kliens" oldalon is tudjak külső JAR -okat használni? Biztos valami XML -be kellene még valamit beírni, de mit, és hova?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szia Vazul
Amikor a kezedbe vetted a GWT, biztos olvastad, hogy arról hírös, hogy html és javascript/ajax file-at generál a java kódból. Természetesen csak a kliens oldali java kódból, mert a szerver oldali java kód, a java szerveren fut mint java kód. Tehát a kliens oldali dolgok mind-mind fordítódnak...így a library is. Ezért ha kliens oldalt használsz egy library-t akkor azt hozzá kell adnod a gwt.xml konfigurációs file-hoz az inherit kulcsszó használatával. És természetesen nem mindegy hogy milyen java library-t adsz a kliens oldalhoz, mert a kliens oldali library-nek is kell legyen egy xml konfigurációs file-ja a csomagjában...Tehát kilens oldali library-k specifikusak és specifikusan kell hozzá adni, ilyen library-kat találhatsz sokat a neten...csak keresni kell...Pl. az emitrom cégnek vannak olyan kliens oldali csomagjai amivel pl. flasht is tudsz programozni...Ez csak egy példa a sok közzül
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd