Tomb ertekek

Tomb ertekek
2012-12-04T17:20:57+01:00
2012-12-04T22:27:06+01:00
2022-08-07T01:40:33+02:00
Bomeyak
tehat van 2 fiu legyen a b

van egy bemeneti file-om
6 7 3 1 3 8 5 1 1 2 1 1 2
1.sor: n szam
2.sor:n db szam
3.sor valasztasok

ezek a valasztasok olyanok hogy ha az erteke 1 akkor a sorozat elejerol valasztja az "a" fiu a szamot
ha 2 akk asorozat vegerol valasztja az "a"fiu a szamot(mert az "a"fiu kezd)

a fiuk felvaltva valasztanak es "a" fiu kezd
ki kell szamoljam a fiuk altal valasztott szamok osszeget ossze kell hasonlitsam ezeket es kiirni a nagyobbat

ez megy csak nem tudom hogy csinaljam a valasztasokat

itt a program de nem jo mi a hiba benne

#include <fstream> using namespace std; fstream f("joc20.in",ios::in); fstream g("joc20.out",ios::out); int x[100],n,i,u,v,s1,s2,y[100]; int main() { f>>n; for(i=1;i<=n;i++) f>>x[i]>>y[i]; s1=0; s2=0; u=0;v=n; for(i=1;i<=n;i++){ if (y[i]==1 && i % 2 != 0){u=u+1;s1=s1+x[u];} else if (y[i]==1 && i % 2 == 0){u=u+1;s2=s2+x[u];} else if (y[i]==2 && i % 2 != 0){v=v-1;s1=s1+x[v];} else if (y[i]==2 && i % 2 == 0){v=v-1;s2=s2+x[v];}} if (s1>s2){g<<s1<<" "<<"1";} if (s1<s2){g<<s2<<" "<<"2";} if (s1=s2){g<<s1<<" "<<"0";} }

u valtozo: az 1 valasztast hordozza
v valtozo a 2 valasztast hordozza

ha paros az i akkor a "b" fiu valsztott ha paratlan akkor az "a" fiu valasztott

kerlek segitsetek koszonom
Mutasd a teljes hozzászólást!
Próbáld ki így:

#include <fstream> using namespace std; int main() { fstream f("joc20.in", ios::in); fstream g("joc20.out", ios::out); int x[100], n, i, u, v, s1, s2, y[100]; f >> n; for (i = 1; i <= n; ++i) f >> x[i]; for (i = 1; i <= n; ++i) f >> y[i]; s1 = 0; s2 = 0; u = 1; v = n; for (i = 1; i <= n; ++i) { if (y[i] == 1 && (i % 2) != 0) s1 += x[u++]; else if (y[i] == 1 && (i % 2) == 0) s2 += x[u++]; else if (y[i] == 2 && (i % 2) != 0) s1 += x[v--]; else if (y[i] == 2 && (i % 2) == 0) s2 += x[v--]; } if (s1 > s2) { g << s1 << " " << "1"; } else if (s1 < s2) { g << s2 << " " << "2"; } else { g << s1 << " " << "0"; } }

Hát igen! Ha még az adatbeolvasást sem tudod megvalósítani, akkor ne csodálkozz, hogy nem működik...
Ezért lenne fontos, hogy sürgősen megtanuld a debug-olást!
Mutasd a teljes hozzászólást!

abcd