Virtuális nyomtató + nyomtatási várólista

Virtuális nyomtató + nyomtatási várólista
2012-10-12T09:11:32+02:00
2012-10-12T09:11:33+02:00
2022-11-27T02:35:38+01:00
pakovics
Sziasztok!

Egy virtuális printert hoztam létre a következő módon:
A WDK egyik postscript nyomtató példáját átírva létrehoztam a saját ppd és inf fájlomat (más driver részt nem készítettem az eszközhöz).
Egy alkalmazással hozzáadtam egy TCP/IP nyomtatóportot a rendszerhez a ManagementClass és ManagementObject osztályokat használva a System.Management névtérből. Ezután vezérlőpultból hozzáadtam a nyomtatót az előbb elkészített inf fájl segítségével, természetesen az előbb létrehozott nyomtatóportot állítottam be neki. Készítettem egy TCPListener alkalmazást, mely a imént létrehozott nyomtatóportot figyeli. Hozzáadtam a Listenert a tűzfal kivételekhez (biztos ami biztos).

A nyomtatás a következő képen zajlott:
Elindítottam a Listenert. Egy txt tartalmát nyomtatásra küldtem. A nyomtató nyomtatási sorában megjelent, de nem volt semmilyen státusza. Pár órás próbálgatás után rájöttem, hogy ha a Nyomtatási várólista Windows Szolgáltatást újraindítom, a kiküldött jobok "kinyomtatódnak".

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnék olyan driver-részt írni (gonolom a WDK segítségével), amely értesíteni az említett Windows Szolgáltatást (anélkül hogy újra kéne indítanom), hogy nyomtatnia kéne?
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd