SOAP http authentikációs kapcsolódás sikertelen

SOAP http authentikációs kapcsolódás sikertelen
2012-07-04T14:16:51+02:00
2012-07-04T19:51:11+02:00
2022-11-26T06:05:37+01:00
dragon007
Egy olyan problémám akadt, hogy nem tudok az egyik szolgáltató teszt szerveréhez csatlakozni, mivel egy ilyen hibaüzenetet kapok:
SOAP-ERROR: Parsing WSDL: Couldn't load from 'https://útvonal/?WSDL' : failed to load external entity "https://útvonal/?WSDL

A csatlakozás:

public $wsdl_url="https://útvonal/"; function szamol(){ [...] $sClient = new SoapClient($this->wsdl_url."?WSDL", array( 'location' => $this->wsdl_url, 'uri' => "namespace_neve", 'login' => $loginnev, 'password' => $jelszo, 'trace' => TRUE, 'exceptions' => TRUE, 'connection_timeout' => 10) ); [...] }

Ha a böngészőből próbálom meg elérni a változókban megadott adatokkal, akkor elérem a WSDL fájlt. Viszont a soapot nem tudom rávenni, hogy menjen... Mi lehet a baj?

Ha másik szolgáltatóhoz akarok csatlakozni a sopapal ami szintén http authentikációs, akkor ahhoz sikerül a csatlakozás.

Valaki? Valamilyen ötlet?
Mutasd a teljes hozzászólást!
közben találtam egy működő megoldást, a nusoapclient-t kell használjam, és akkor megy...
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • A kérdés az, hogy a https-es hitelesítéshez csak felhasználónév-jelszó páros tartozik-e vagy valamilyen kliens ldali bizonyítványra is szükséged van, amit a böngészők ugye automatice küldenek helyetted, de a soapclient meg nem eszi ezt meg. Én a helyedben megpróbálnám, hogy curl-lel sikerül-e a wsdl file-t elérni. Ott a hibaüzenet/hibajelenség jobban fog árulkodni arról, hogy mi lehet a gond. Emlékeim szerint a soapclient is curl-t használ a háttérben.

    De a is lehet, hogy nem kell a https, csak http.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • közben találtam egy működő megoldást, a nusoapclient-t kell használjam, és akkor megy...
    Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd