JS ellenőrzése oldal betöltődéskor.
2011-08-17T11:32:09+02:00
2011-08-17T16:06:31+02:00
2022-08-15T17:50:33+02:00
Peet
Üdv!

Van egy oldalam ami nem működik megfelelően akkor ha a böngészőben le van tiltva a JS. Van rá mód hogy az oldal betöltésekor php-val ellenőrizzem hogy le van-e tiltva a felhasználó böngészőjében a JS vagy sem?
Azért gondoltam php-ra mert ha le van tiltva akkor JS-el hiába is próbálnám ellenőrizni.
Ha le van tiltva akkor kidobnék egy üzit hogy engedélyezze a JS futtatását mert nem fog megfelelően működni az oldal.
Előre is köszi a segítséget!
Mutasd a teljes hozzászólást!
link

if ( $arr['javascript'] == 1 ) { ...

szerk. úgylátszik, egyszerre írtuk
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • Muszáj tízezerszer leírni b+ hogy a PHP szerveroldali, a JS meg kliensoldali nyelv? Bocsánat de már nem megy szebben! Miért nem nézed meg máshol hogyan oldják meg? Mondjuk ellenőrizd azt hogy van-e JS nem azt hogy nincs. Tehát tovább irányítod például egy ?js=1 oldalra vagy leteszel JS-el egy sütit, vagy használod a <noscript> tag-eket, amibe tehetsz egy META redirectet ami egy olyan oldalra irányítja ami tájékoztatja hogy nincs JS. Vagy olyat is lehet hogy pl a body-nak adsz egy osztályt hogy "nojs", és CSS-el elrejted, csak egy DIV-et hagysz meg amiben figyelmeztetsz. ha van JS eltünteted a DIV-et és leszeded a body-ról a nojs osztályt, vagy épp ráteszel egyet, ez már a te döntésed.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Tisztában vagyok vele hogy a PHP szerveroldali a JS meg kliensoldali! Arra voltam kíváncsi hogy php-vel lehet-e ellenőrizni a kilens böngészőjét. De igazad van a PHP szerver oldalon fordul le és a böngészőnek már csak a megjelenítendő adatot küldi el. Tehát php-vel kliens oldalon már nem lehet operálni. Csak hirtelen nem volt más ötletem hogy ellenőrizzem a kliens böngészőjében a JS állapotát.
    Végül úgy oldottam meg hogy létrehoztam egy div-et amiben közlöm az user-el hogy le van tiltva a JS a böngészőjében...stb.
    Ezt a div-et oldalbetöltéskor letiltom JS el.

    <script type="text/javascript"> document.getElementById("sc").style.display="none"; </script>

    Ha van JS nem jelenik meg, ha nincs akkor látható lesz.
    Így még talán egyszerűbb mint amiket írtál, de azért köszi igazad volt, de tényleg egy kicsit finomabban is fogalmazhattál volna. Ha valaki kérdez valamit ami neked vagy nektek profiknak természetes, azért nem kell kapásból sík hülyének nézni.
    De köszönöm segítséget a lényeg hogy rávezettél és sikerült
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Hogy honnan fordul le a PHP ? :D:D:D

    Egyébként azt a megoldást amit végül felhasználtál DJ_Tacee is említette amennyire olvastam.

    De amugy, itt van egy megoldás amit igazából még sosem használtam de ha müködik akkor ez pontosan az amit kérdeztél:
    get_browser
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • link

    if ( $arr['javascript'] == 1 ) { ...

    szerk. úgylátszik, egyszerre írtuk
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Igen, ez az. Na, pont erre gondoltam. Akkor mégiscsak meg lehet tudni php-vel hogy le van-e tiltva az user böngészőjében a JS. Köszi szépen, ez a helyes válasz a kérdésemre.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Hogy honnan fordul le a PHP ? :D:D:D


    Egy tankönyvből idézem:
    Amikor a böngészőben beírod az URL-t és entert ütsz, akkor elindul a kérés a szerver felé, és ott a PHP fordító értelmezi az index.php sorait, majd lefordítva visszaküldi a böngészőnek, ami így már meg tudja jeleníteni számodra az oldalt.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • és elárulod, hogy miért neki adod a pontot, mikor én előbb mutattam ugyanezt? :D

    L Szabi:
    jaja amugy valoban énis azt figyeltem, h 1 perc különbség volt:D
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • de mikor olvastál Te olyat abban a könyvben, hogy "lefordul" ? :D Székről fordulok én le mindjárt :D
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Ha már nyelvtanozunk is akkor ha valamit lefordítok, akkor az le lesz fordítva "mint tárgy", ha a fordítást nem én végzem hanem pl: egy program akkor az a bizonyos dolog amit lefordít, az le lesz fordítva vagyis "lefordul" Tényleg elég furcsán hangzik de igaz. Ha úgy tekintünk rá mint tárgyra, akkor ha valami lefordít valamit, az lefordul.
    ... ez tényleg nem hangzik valami szépen.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Bocs a pont miatt de L Szabi linkjét néztem meg előbb és csak utána láttam hogy te is ugyanazt írtad.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd