C# táblázat

C# táblázat
2010-12-14T14:34:07+01:00
2010-12-14T18:45:17+01:00
2022-11-20T04:25:37+01:00
PPatrik
Egy olyan programot szeretnék írni amiben egy táblázatban lehet letárolni a dolgok nevét, tulajdonságait, árát, úgy hogy sorokat hozzáadhat a felhasználó. És ezt egy fájlban le is lehet menteni és régieket meg is lehet nyitni.
Kérlek segítsetek nem nagyon ismerek adatbázis kezelést, nekem a max az excel, a streamreader és streamwriter.
A segítséget előre is köszönöm.
Mutasd a teljes hozzászólást!
A megjelenítés része még aránylag egyszerű, mert a táblázatot valamelyik grid vezérlővel (grid, datagrid) megoldhatod. Bocsi, de arról nem írnék, hogy mit kell csinálnod, hogy az árakat kalkulálja az ár és a darabszám ismeretében, mert az elég evidens valami.

A tárolás és annak visszatöltése az, ami igazából érdekes. Használhatsz adatbázist, excel file-t, de akár szöveges file-t is a tároláshoz. Bocsi, de ezek előnyeit - hátrányait neked kell végig gondolnod!

Ha nincs db kezelési tapasztalatod, akkor én elsőként valamilyen delimitált szöveges file-t használnék (tab, pontosvessző, stb. legyen a határoló karakter). Ha egy picit utána olvasol az adatkötéseknek (data binding), akkor megtanulhatod, hogy miként lehet akár pár kattintással is adatkötéssel a szöveges file-ból adatokat kiolvasni és oda visszaírni. Angol kereső kifejezéshez a data binding szavakat használd.
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd