VS.NET 2002,3 <-> Classwizard hogyan?
2004-05-07T10:26:13+02:00
2004-05-10T09:12:23+02:00
2022-07-21T00:13:42+02:00
meszkar
Kedves Microsoft-függők!

Az új változatokból kimaradt a klasszikus osztályvarázsló. Helyét sok apróbb wizard váltotta fel.
Itt kezdődnek a gondjaim.Hogyan tudom most megvalósítani azt, hogy egy formra elhelyezett vezérlőt összekapcsoljam a generált recordset változójával ??

A segítséget előre is köszönöm.
Üdv: Karcsi
Mutasd a teljes hozzászólást!
Én eddig még mindig megírtam hozzá a kódot. Nem is tudtam, hogy volt rá varázsló...

(DataBind()-re keress a help-ben, meg Data binding-re, az segít)
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • Szia!

    Köszi a választ. Amennyiben valóban "kivarázsolták" ezt a varázslót a rendszerből, adom a pontot !
    Először arra gondoltam, hogy teljesen begyepesedtem, de lassan hajlok arra (amennyiben ezzel ellentétes infót nem kapok), hogy szép csendben az IDE nélkül fogok VC++ -ban dolgozni, manuálisan kódolni mindent .
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Elvileg a form designerben valahogy be lehet állítani rajzolgatósan is a databinding-et, de még sose használtam.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Nyugtázom a biztató sorokat. Sajna ezen a gépen nincs rajt a fejlesztőeszköz. Délután otthon utánanézek, amennyiben a nyomára bukkanok, jelentkezni fogok.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Szia!
    Igazad van teljesen, megajánlok félszázad pontot! Ezek a wizardok teljesen eltompítják az embert. ott is van a pattern, hogy hogyan kell manuálisan kódolni. Tényleg nem gond azok alapján.
    Babráltam egy keveset a hétvégén, és szomorúan tapasztaltam, hogy utólag - varázsló segítségével - már nem lehet további táblákat hozzáadsni egy CRecordSet osztályhoz. Itt is marad a manuális megoldás. A .NET project vasrázslóval való játszadozás közben olyan érzsém volt, mintha az MS leírta volna az MFC alapú fejlesztést. Kár!

    üdv: Karcsi
    Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd