Jogi vita

Jogi vita
2009-05-11T11:49:11+02:00
2009-05-11T13:30:50+02:00
2022-10-28T17:20:36+02:00
 • Gyors keresés, első találat (jogi tanácsadás it)
  Ahogy Finrod is mondta semmiféle tanácsot nem lehet adni a szerződés ismerete nélkül.
  De valószínűsíthető, hogy a programod nem adhatod el újra. Arra is gondolj, hogy a laza szerződés nem csak a te oldaladból támadható, hanem felőlük is esetleg, és ők is keresztbe tehetnek neked. De neked mindenképp egy jogi tanácsadó/szakértő kell.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én nem ismerek olyan ügyvédeket akik otthon vannak ebben, reméltem a fórum tud ajánlani esetleg. Valóban az lenne az igazi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miért nem ügyvédtől, jogásztól kérsz tanácsot? Kifizeted a néhány (tíz) ezer munkadíjat és van egy szakértőtől kapott sokkal megbízhatóbb válasz. Fórumon név nélkül inkább megbízol valakiben, mint szakértőt megkérdezni? Ha két ellentétes véleményt írnak itt le, akkor a neked tetszőt fogod elhinni vagy mi alapján döntesz?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ok akkor csak általános alapelveket eljárásokat fogadok el :)
  Ha valaki tudna segíteni szívesen elküldöm a szerződést.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem senkinek ne higgy el semmi tanacsot, amig az el nem olvasta a szerzodest. Barki barmit mond a szerzodes ismerete nelkul, lehet hogy hulyeseg a szerzodes tartalma miatt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok

  A saját életemben kérnék tanácsot, azzal kapcsolatban hogy ti mit tennétek, kihez fordulnátok szoftverfejlesztéssel kapcsoladban ügyvédi dolgokban.

  Megpróbálom röviden leírni a történetet.
  2004-ben kezdődött. Friss végzett voltam, egy kisebb programot feltettem a netre (nyílászáró gyártók számára). Felfigyelt rá 2 izraeli személy, és ők rendeltek tőlem egy általuk irányított hasonló programot. Kötöttünk egy szerződést (alküldöm emailben ha valaki megnézné).
  Arról szólt, hogy ők másfél évig fizettek nekem némi pénzt, és utána részesedek a program eladásából. Nagyjából működött is a dolog, de sokkal tovább húzódott mint terveztem. Van egy működő programunk, kb 20 ügyfelünk, több országban, de még rengeteg munka van a dolgon, az eladást pedig szerintem ők nem jól végzik (nagyon gyengén).
  Közben kb 2 éve felvettünk egy másik programozót is segítségnek, és van még két munkatárs (adatbázis, ügyfélkezelés).

  Szerződést szeretnék módosítani, a kedvezőtlen feltételek kihagyásával, ha nincs eladás fix fizetéssel, és hogy kiléphessek a részesedésem megtartásával. Ők ebbe nem akarnak belemenni.

  A régi szerződésben vannak olyan dolgok hogy nehezen hagyhatom ott a munkát, de egy ügyvéd megnyugtatott hogy nincs mitől tartanom (elág kusza és támadható a szerződés), nem lennének következményei ha elmegyek, csak akkor kárbaveszne a munkám.

  Ti mit tennétek ? (Még folyik az egyezkedés)
  Elvileg a szoftver az övék, egy decemberi forráskódjuk van belőle. Vajon ha én tőlük függetlenül árulnék egy hasonló programot, ami erre alapul, lehetne ellenvetésük ? (Levédve nincs)

  Ha valamit kihagytam szívesen válaszolok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd