C# Könyvet vásárolnék és nem tudok választani
2009-04-28T19:13:09+02:00
2009-04-30T09:46:57+02:00
2022-07-25T14:41:33+02:00
 • Ezeket a könyveket amúgy egytől-egyig meg lehet pdf-ben is szerezni, elég sokat magyarul is. Tudom erre az jön, hogy minek a pdf-el szenvedni, amikor annyi pénze van egy programozónak, hogy mindet megveszi. Mindezt amerikai zászlóval a hóna alatt szigorúan és csak USD-ben!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És amcsi zászlóval a hónom alatt repülök az USA-ba.


  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És amcsi zászlóval a hónom alatt repülök az USA-ba. Hogyne persze. Még jó, hogy nem konzulensként tudtam elhelyezkedni, se tolmácsként.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mitől jobb 600-1800 oldal fordításával szenvedni


  Attol, hogy egy ido mulva nem fogsz a forditassal szenvedni, ugy fogod olvasni es erteni az angol szoveget, mint a magyart, kevesebb interjurol fognak elhajtani, nem fogsz itt magyar leirasokert konorogni, stb...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "És szerintem nincs benne olyan, ami a Trey Nash-félében ne lenne."

  Azért van pár fejezet a Troelsen-es könyvben, amiről a Trey-es még csak említést sem tesz. A másik, hogy ez csak az első kötet a 2. kötet egyik fejezetéről sincs még csak utalás sem a Trey könyvben. WCF, WPF, ASP.NET stb, mindez kb 900-900 oldalban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mitől jobb 600-1800 oldal fordításával szenvedni, mint anyanyelven olvasni? Vannak dolgok, amit sose fogok megérteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Maradj inkabb az angol valtozatnal! Meg ha az elejen nehezebb is lesz, kesobb megterul majd a befektetett pluszenergia!

  Vannak dolgok, ameleket nem lehet elegszer leirni egy forumon...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm mindenki válaszát!
  Így én a C# 2008 - Könnyen is lehet könyvet választottam.
  Letölöttem angolul és nagyon tetszett.
  Remélem a magyarral is így lesz!
  Zacsesz
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha könyvet szeretnél venni, mindenképp a C# 2008-ról és a .NET 3.5-ről szóljon. A többi sem rossz, de már nem új, és az újabbak többnyire jól lefedik a korábbiakban levő dolgokat is.

  Amikkel eddig találkoztam az általad felsorotak közül:

  Illés Zoltán: Programozás C# nyelven
  Én ebből tanultam meg a C# nyelvet pár nap alatt. Nagyon jó könyv, a nyelvi elemeket és a framework alapjait nagyon jól leírja, de ha már nem vagy kezdő, nem lesz nagy hasznodra.

  Jason Price: C# adatbázisprogramozás
  Ez egy nagyon jó könyv, a .NET 2.0-ban levő ADO.NET-tel foglalkozik, de ugye újabban már LINQ-t használunk ahelyett, szóval egy picit idejétmúlt. (Megjegyzem, ha jól tudom, a LINQ to SQL mögött is az ADO.NET van, tehát jól megismertet a dolog lényegével, ha érdekel.)

  Jones L. Bradley: C# mesteri szinten 21 nap alatt
  Nem rossz, de leginkább ugyanaz a kategória, mint Illés Zoltán könyve, csak bő lére eresztve. Ha már nem vagy kezdő, nem sokat tudsz belőle tanulni.

  Dr. Sipos Marianna: Programozás élesben, C#
  Ez a könyv nem tett rám nagyon mély benyomást, bár nem rossz, de újdonságot nem közöl az előzőekhez képest. Inkább a nyelv legújabb verziójával foglalkozó könyveket választanám.

  Bill Wagner: Hatékony C#
  Ezt egyszer mindenképpen vedd ki a könyvtárból, lapzgatsd át, és fogadd meg a tanácsait. Könnyebb lesz az életed tőle. Mindenesetre ezért megvenni nem érdemes.


  Ha nekem kellene ezek közül választanom, akkor Trey Nash C# 2008 c. könyvét választanám leginkább. (Már láttam a polcon, bele is lapoztam, nem rossz, de még nem olvastam.) Ha emellé jól jön egy vékonyabb, egyszerűbb könyv a nagyon alapokról (szintaxis, framework alapjai, vagy havernak kölcsönadni, ha C#pal akar ismerkedni), akkor Illés Zoltán könyve is jól jöhet.

  A másik kettővel (Andrew Troelsen-féle és az Együtt könnyebbes) még nem kerültem közelebbi kontaktusba. Mindenesetre az előbbivel valszeg nem is fogok, nem egy olcsó darab... És szerintem nincs benne olyan, ami a Trey Nash-félében ne lenne.

  Tehát a szavazatom: Trey Nash: C# 2008 - Könnyen is lehet! c. könyve. Azzal jól jársz.

  Megjegyezném, hogy a témában nagyon jó e-bookok is vannak, érdemes szétnézni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még annyit akartam, hogy a hatékony C# csak egy tanácshalmaz, hogy property-t használjunk publikus tagok helyett, meg klónozzunk okosan, ha referencia is van az objektumban, meg ilyenek. Ezek nagy része a Troelsen féle könyvben is benne van.
  Néhány design pattern kidolgozás pedig a Trey féle könyvben is van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én céges könyvtárba rendeltem be a Andrew Troelsen, és a TreyNash könyveket. Az első kezdőbb szintű, de igen részletes, így ha van hiányosság azt abból meg is lehet érteni, meg hogy az mire való egyáltalán. A Trey könyv kb fele akkora, mint a másik egyik kötete, így tömören belemegy mindenbe. Ez inkább olyannak való, akinek nincsenek hiányosságai és szeretne belemélyedni jobban a generikus, lambda egyéb dolgokba.

  A hatékony C# se rossz, csak régi.

  A többivel nincs értelme foglalkozni. Abszolút semmit nem mondanak annak, aki már aktívan programozik C#-ban. A Wrox-os könyv így ránézésre teljesen hasonló a Troelsen féle 2 kötetes kiadványhoz. (ezt mondjuk letöltöttem pdf-ben)

  Ezeken felül valami design patterns könyv se árt. Magyarul sajnos csak C++ os van, az is ősrégi. C# 3.0-hoz angolul vannak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én is rengeteg könyvet megnéztem, de sajnos igazán jót magyar nyelven nem találtam. Ha mindenképpen a listádból kell választani, akkor én Nash könyvét ajánlanám, az talán egy kicsit kiemelkedik a többi közül.
  Legkevésbé a 21 nap alatt cuccot ajánlom. Aki egy kicsit ért a programozáshoz, az jól mulat a hihetelen félrefordításokon, az elképesztően szakmaiatlan nyelvezeten, másra viszont nem jó.

  Ha angol nyelvű könyvet is lehet ajánlani, akkor én a Wrox kiadó Professional C# 2008 -at javaslom megtekintésre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem az elsőt vedd meg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdvözletem!

  Már egy ideje dolgozom a C# programnyelven. Volt szeretncsém Console, WindowsApplication valamint ServiceLibrary megírásához is, de mégsem tudnám tudásomat besorolni sem a kezdő sem pedig a haladó programozókhoz.
  Így nem tudom milyen könyvet lenne érdemes megvennem ahhoz, hogy a már meglévő (igaz helyenként bőségésen hiányos) tudásomat kibővíthessem.
  Itt lenne egy kisebb lista az általam nézegetett könyvekről:
  Andrew Troelsen
  A C# 2008 és a .NET 3.5 1. kötet
  Andrew Troelsen: A C# 2008 és a .NET 3.5 1. kötet - Kiskapu könyvesbolt

  Trey Nash
  C# 2008 - Könnyen is lehet!
  Trey Nash: C# 2008 - Könnyen is lehet! - Kiskapu könyvesbolt

  Benkő Tiborné, Tóth Bertalan
  Együtt könnyebb a programozás: C#
  .NET programozás C# nyelven, Fejlesztés Visual C# 2008 rendszerben, OOP - Objektum-Orientálált Pr.
  Kiskapu könyvesbolt

  Bill Wagner
  Hatékony C#
  Bill Wagner: Hatékony C# - Kiskapu könyvesbolt

  Jason Price
  C# adatbázisprogramozás
  Mesteri szinten
  Kiskapu könyvesbolt

  Dr. Sipos Marianna
  Programozás élesben, C#
  önálló tanuláshoz
  Kiskapu könyvesbolt

  Illés Zoltán
  Programozás C# nyelven
  Kiskapu könyvesbolt

  Jones L. Bradley
  C# mesteri szinten 21 nap alatt
  Kiskapu könyvesbolt

  Előre is köszönöm a javaslatokat!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd