Kezdeményezés az OS flame-ek kapcsán.

Kezdeményezés az OS flame-ek kapcsán.
2002-12-12T10:40:44+01:00
2002-12-13T08:22:20+01:00
2022-11-02T09:05:33+01:00
 • Szintén. Ezzel együtt szerintem igen hasznosak az ilyesféle viták, én Pl. elég sok dolgot megtanultam a windowsról, sőt megvallom néha a linuxról is. És szerintem ez a másik oldalra is igaz. Senki nem mondhatja magáról hogy 100%-ban ismer egy olyan összetett rendszert mint a mai OS-ek, pláne kettőt...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ki tudja, csak egyszer pörögtem fel a D-moll toccata és fugától, amikor megláttam, hogy valaki a TDK MA-XG-s Bach kazettámat valaki belepróbálta a kollégium magnójába.

  Na, akkor kibeszéltem a lelkivilágomat a srácnak. Ja, az a kazetta már akkor is 1.000.- Ft fölött volt, amikor 200-ért vettem a ES-s Sony-t :)

  Péter
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Eddig is hasonloan csinaltam. ha meg nem akkor ramszoltak, aztan jott az erveles

  de en azt tapasztaltam, hogy azert eleg jol moderalja magat az okosabbja. Eleg rendesen korlatozzak a sajat hozzaszolasaik indulati szintjet es megprobalnak szakmai szinten maradni. Csak mindig van valaki, aki beszol. Es ilyenkor nagyon nagy lelkiero kell, hogy ne menjen flame iranyaba a dolog.

  Mondjuk erre is lattunk peldat az utobbi hetekben. Az a biz. "vita" a Linux <> Windows jogosultsagokrol.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "kiválasztja a Slayer-től a Payback-et (kinek mi :), "
  Én mondjuk Bach: G-dúr fantázia
  Amúgy én is csatlakozom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi a kezdeményezést!
  Én is csatlakozom.
  Toma
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az ember már csak úgy m?ködik, hogy ha beszólnak neki vagy személyeskednek vele, akkor fogja a Winampot, kiválasztja a Slayer-t?l a Payback-et (kinek mi :), feldobja csutkára a hanger?t és visszaír egy olyat, hogy utána maga is elszégyelli magát.

  nem feltetlen
  nekem van erre egy nagyon jo modszerem. Ha nagyon oda akarnek szolni valakinek, inkabb kilepek a forumrol es mire legkozelebb visszalepek, mar szerencsere el is felejtettem, hogy miert akartam csunyan beszelni...

  Ismered a mondast, elotte szamolj tizig.

  ozy
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Király, már vagyunk egy csomóan :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, helyesen látod, hogy ez csak azoknak az embereknek szól, akik maguk is felvállalják a játszma szabályait.

  Az ember már csak úgy működik, hogy ha beszólnak neki vagy személyeskednek vele, akkor fogja a Winampot, kiválasztja a Slayer-től a Payback-et (kinek mi :), feldobja csutkára a hangerőt és visszaír egy olyat, hogy utána maga is elszégyelli magát.

  Délelőtt beleolvastam a fórumba és egyik fórumozó társunk irásán felment bennem a pumpa, aztán döntöttem úgy, hogy ez nekem nem éri meg -- máskor ez nem megy. És nem is fog, ha anyázást olvasok, ez ilyen :)

  Annyi remek szakember van itt a fórumokon, anyázás helyett mennyivel jobb egymástól tanulni!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A feltételeket elfogadom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szvsz most nem csak az OS flame-ek kapcsan gondolta pBoy ezt bevezetni, hanem a prog.hu osszes foruman es temajaban (en legalabbis igy gondoltam).

  tudom, hogy nehez valtoztatni, itt csak arrol lenne szo, hogy legalabb azokkal szemben probaljuk meg kontrollalni magunkat, akik hasonlokeppen normalisan allnak a mi velemenyunkhoz. volt azert mar itt is par forumon olyan tema, aminek kapcsan olyan emberek mentek _egymasnak_ majdnem az anyazas szintjeig, akiket egyebkent nyugodtnak es hozzaertonek ismertem itt meg.

  sztupi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az osszes forum ilyen (csak eppen ott ujra feltalaljak a spanyolviaszt, meg mondjuk a nagyobbnal nagyobb okorsegeket - nos, az "OS flame" ennek egy elofordulasa); ezen nehez valtoztatni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szinten

  sztupi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Részemről csatlakozom :)
  Én eddig is próbáltam tisztán szakmai alapok alapján megközelíteni a vitát és szeretném továbbra is ehhez tartani magam...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A megújult prog.hu-n nagyon sok Windows vs. Linux : Linux vs. Windows flame volt az utóbbi hónapok során, javarészt teljesen meddő viták, amelyek feleslegesen indulatos és személyeskedő hangvételűek voltak.

  Úgy érzem, felesleges volna tagadni, hogy mindenkinek megvannak a saját preferenciái az operációs rendszerek és más szoftverek terén. A hírek többféleképp értelmezhetőek, érvek és ellenérvek mindkét rendszer ellen felhozhatók, tehát viták ezután is lesznek bőven.

  A flame gyakorlatilag nem tartalmaz nettó információt, rengeteg időt visz el, kizökkent a munkából, lealacsonyít, valaki szívrohamot kaphat tőle és sorolhatnám még a hátrányait.

  Ennek a kezdeményezésnek az a célja, hogy néhányan, akik komolyan és gyümölcsözően szeretnénk vitázni, vállaljunk fel néhány szabályt a prog.hu fórumain, kezdetnek ennyit:

  * veszünk néhány nagy levegőt, amikor írunk a fórumra, akkor is ha provokatív volt a levél
  * megpróbáljuk szakmai érvekkel, tényekkel és tapasztalatokkal alátámasztani véleményünket
  * nem személyeskedünk és nem provokálunk

  Ha úgy gondolod, hogy jó lenne csatlakozni ehhez, kérlek küld be a nicked ebbe a thread-be.
  Ezzel vállalod, hogy a szabályokat Tőled telhető módon alkalmazod mindazokkal szemben, akik szintén csatlakoztak ehhez a kezdeményezéshez és megtartják a szabályokat.
  Ha valaki olyan provokál, anyázik, aki nem ért egyet a fenti szabályokkal, azzal tetszésed szerint kommunikálj.

  Lehetséges, hogy szigorúan hangzik, hogy legyenek szabályok, de úgy gondolom egy kezdeményezés alapjait le kell fektetni -- természetesen ezek változhatnak és változnak is idővel.

  Jópár embert várok ide mindkét oldalról, kérlek bizonyítsátok be, hogy képesek erre mindkét tábor "lakói", nem naivitás ilyet kérni.

  Részemről csatlakoztam a kezdeményezéshez.

  Üdv,

  Péter
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd