XDebug firefox plugin
2009-04-20T11:18:13+02:00
2009-04-21T20:45:04+02:00
2022-07-19T04:52:59+02:00
 • Aham, kösz, ez hasznos lehet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát egy dll-t kell bemásolni, meg pár sort a php.ini-be.
  Nem nagy kunszt. A wincachegrindet egy picit nehezebb volt megtalálni. Egyébként szépen lehet profilozni az egésszel, csak én a gyors ki-be kapcsolást hiányolom. Meg úgy egyébként engem zavar, hogy nem kapom meg automatán az eredményt, ha úgy akarom. Nem tetszik ez a fájl nyitogatós dolog. Sokkal jobb lenne, ha minden oldal aljához, vagy framesetben, vagy ff pluginként, de az oldal mellett egyből megjelenne, hogy mi volt a futási idő, aztán ha többre vagyok kíváncsi, akkor egy kattintással elérjem, hogy melyik függvény mennyit futott, etc. Szóval szerintem ez a nyissuk meg a fájlokat, miután legenerálta az oldalt, ez nekem nem igazán jön be, mert nem egy 21. századi dolog.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy nagyon alap php osztállyal tudom mérni a futási időket, memóriát aztán ennyi a profilálás :) + a slow query log alapján.

  A gyakorlatban úgy néz ki hogy, ha van egy meghatározott értékű süti akkor az oldal alján megjeleníti a mérési eredményeket. Nem mondom hogy ez a legobb eszköz de viszonylag jól használható.

  Ma este megpróbálkozok megint az xdebuggal hátha most sikerül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én próbáltam WebGrind-et és WinChacheGrind-et.
  A WinChacheGrind szimpatikus.
  A firefox plugin-nak nem sok hasznát vettem.

  Inkább beírtam a php.ini-be hogy:
  xdebug.profiler_enable_trigger = 1

  És így csak akkor profile-ol, ha beírom az url-be, hogy: &XDEBUG_PROFILER
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Te mivel profájlolsz?

  PhpED-ről van valakinek jó/rossz tapasztalata?

  Mondjuk ami igazán tetszene, hogyha localhoston firefox pluginként felnyílna a profiler, mint mondjuk az firebug. De ilyet fix, hogy senki nem írt, szóval kénytelen leszek én megcsinálni XD
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezvan.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én még nem láttam élő embert xdebuggal profilálni pedig sokan próbálkoztak vele. (többek között én is)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv.

  Hát most vagy én csinálok valamit rosszul, vagy nem vágom. Felraktam xdebughoz a firefox plugint, de sehogyan sem tudom működésre bírni.
  A session-ös gomb működik rajta, mert 3 másodpercig tart vele az oldal betöltése, ha bekapcsolom. (Egyébként fogalmam sincs mire jó... nekem a profiler kéne igazából, más nem.)

  A profiler ki és bekapcsolása viszont nem megy vele. Annyit szeretnék elérni, hogyha bekapcsolom a profilert, csak akkor nyomasson ki fájlt, és ne éjjel nappal.

  Sikerült valakinek?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd