Fejlesztés

Fejlesztés
2009-04-09T15:12:45+02:00
2009-04-14T19:57:51+02:00
2022-10-28T18:40:33+02:00
 • LabVIEW senki? Nekem nagy kedvencem :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia szigorú!

  A korrekt válasz, mindenkinek a saját véleménye volna, h kinek mik a bevált szokásai, mihez mit választ... Én csak erre vagyok kíváncsi, vagyis h a többség merre tendál.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én már lassan egy éve alig programozok PC-t. Közepes teljesítményű mikrokontrollerekkel játszadozom, azokhoz meg az egyedüli, ami szóba jöhet, az az ASM.

  Persze, van C fordító meg Pascal is, de ilyen erőforrásigényes dolgoknál idegenkedem tőlük. De egy 3D-s motornak csak C++-ban állnék (áltam ) neki. Esetleg Javában, ha nagyon azt akarom, hogy a weblapokon appletekben megjelenjen. De akkor már inkább a WRML.

  A programozó ismerjen minél több nyelvet, és a feladathoz választja ki a megfelelőt. Lehet, hogy a problémádat éppen egy parancsfájl vagy egy VBScript fogja megoldani. De ha ezeket nem ismered, nekiállhatsz Pascalban feltalálni a spanyol viaszt.

  Természetesen favoritja mindenkinek van. (C++ )
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Annak a híve vagyok, hogy a feladathoz választjuk az eszközt.

  Például a legtöbb webes projekt szerveroldalához tökéletesen jó a PHP. Más projektek már többet követelnek ennél, célszerűbb ASP.NET vagy JSP megoldás alkalmazása.

  Webes kliens oldali szkriptelésnél egyeduralkodónak tűnik a JavaScript, itt egyértelműen ez a válasz - bár a megfelelő keretrendszer kiválasztásán már el lehet vitatkozni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Asztalra webre egyaránt C#. Webre ha nagyon muszáj PHP, régebben Delphis webes projektjeim is voltak, meg pár delphis asztali. Még régebben C++ webre és aztalra is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem a programozsi nyelv a lényeg.
  Ha pl azt mondom, hogy C++ annak valamilyen szinten meghatározza az osztálykönyvtárait, hogy milyen eszközzel fejlesztesz benne: C++Buillder, VisualC++, GC++ Arról meg nehéz áttérni amit ismersz, és amiben már tapasztalatod van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A korrekt válaszhoz először a "milyen alkalmazást"-ból a milyen kérdőszóra adandó válasz tartalmát kéne tisztázni. Ez határozza meg a "milyen prog nyelvvel"-ből a milyen kérdőszóra adandó választ.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Webre a PHP-t használom, desktop alkalmazásra meg az "ócska" Delphit. Szeretem a C#-ot is, de nekem a D. kényelmesebb.
  Mondjuk én csak egy hobby-programozó vagyok, úgyhogy nem is számít a véleményem
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én mindkettőre VB.NET-t használok (és nem érdekel senkinek a véleménye).
  Nagyon ritkán C#.

  Úgy Isten igazából azonban feladat válogatja, hogy mi a jó (főleg webre). Ha olcsón akarod megúszni, akkor vagy ingyenes hosting (és akkor egyértelműen PHP és MySQL) vagy ingyen oprendszer (és akkor szintén).

  Ha van lehetőséged saját szerverre, akkor már tágulnak a lehetőségek. Lehet ASP.NET-ezni Win alatt, lehet JSP, de maradhatsz a PHP-nál is. Windows szerveren meg szerintem hülyeség PHP-t futtatni. Ott az ASP.NET.

  A kliens is egy jó kérdés. Van olyan eset, mikor az ASM vagy a C++ a legjobb választás, de lehet, hogy a vbscript.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én pl PHP-t részesítem előnyben. A melóhelyemen is ezt használom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • jaj, mindjárt belém kötnek az ócska Pascal és a Delphi hívei. (Az ASP -ről ne is beszéljünk)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Asztalira C++ vagy C#, web: PHP, JAVA
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Arra volnék kíváncsi, hogy kinek mi a tapasztalata azzal kapcsolatosan, hogy milyen alkalmazást, milyen prog nyelvvel érdemes fejleszteni, legyen az akár webes vagy desktop? (pl. C++, C#, Java)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd