WebDizááájn útmutató leírás, stb
2009-04-01T16:07:36+02:00
2009-04-04T13:39:33+02:00
2022-07-19T05:13:06+02:00
 • A printmédia és a web dizájnja között jóval több az eltérés, mint az azonosság.
  Nem csupán az egymás mellett alkalmazható színekben, a vizuális kiemelésekben és a képi megjelenítésben tér el jelentősen, hanem a közzéteendő információ logikai felépítésében is óriási a különbség.

  Ezt nem lehet néhány mondatban jellemezni, de ha érveket szeretnél feltankolni, akkor javaslom, hogy TE mélyedj el a nyomdai tervezés rejtelmeiben, nemcsak érdekes a téma, hanem hasznos is. Könnyebben tudod meggyőzni a kis grafikus jércét a dolgok valódi állásáról.

  Javaslom Neked ezt a könyvet!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Van ahol mind a három a programozó feladata, mint például nálam. :) Az a baj, hogy ez például nálunk sose volt életképes. Sose volt külön designer, aki a szoftverek designát tervezte volna, nemhogy még egy harmadik ergonómia szakértő. Pedig jó lenne, mert én például szeretek designt, interaktív vezérlőket, stb. fejleszteni, de emellett még kódolni is kell. Ez van, már elmondhatom, hogy megy mindhárom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • azért design, mert a designernek kell alapból odafigyelnie rá végülis.
  érdekes köynvnek tűnik, egyszer lehet beszerzem érdekességképp..


  Jön egy új szakma, amiről már sokat beszéltem konferenciákon, egyéb helyeken. Ezt úgy hívják, hogy interaction designer. Valahol a programozó és a grafikus között van. Az ő feladata az interakcióknak, a felhasználói folyamatoknak, a képernyők egymásutánjának, animációknak megtervezése a user figyelembevételével. Se nem grafikus, se nem programozó. Nem az érdekli, hogy milyen színű a menü, hanem, hogy mik vannak rajta és milyen módon működik. Nem az érdekli, hogy milyen adatbázisból hogyan kell kinyerni az adatokat. Hangsúly az ergonómián.

  Természetesen leggyakrabban ez a feladatkör a mostani grafikus (designer) és a programozó között oszlik meg. De akkor is fontos, hogy tudatosítsuk, hogy ez egy új szakma, új ismeretekkel.

  Nos, a fenti könyv nekik szól. Ha ezt a feladatot a grafikusra akarod bízni, akkor mindenképp hasznos olvasmánya lesz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • azért design, mert a designernek kell alapból odafigyelnie rá végülis.
  érdekes köynvnek tűnik, egyszer lehet beszerzem érdekességképp..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valóban nagyon jó könyv, és a stílusa sem rossz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez inkább usability, mint kifejezetten grafikai design, de alapmű a témában: Médiablog

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Valaki tudna adni nekem olyan linkeket, amiken nagyon jól leírják (magyarul), hogy mitől webdesign a webdesign, mi kell hozzá, hogy jó legyen, miért totál más mint a nyomdai grafika miért kell odafigyelni egy halom dologra(képek mérete, túlbonyolítás, túlzsúfolás, stb)?

  Együttdolgozgatok egy grafikus tanonc csajjal, akivel néha eléggé nehezen értek szót, mert nem tudok neki dolgokat elég megyőzően elmagyarázni, mivel a szóhasználatom a programozásra van jobban rákoncentrálva.
  (pl ilyen apróságok, hogy szerintem az a praktikus oldal ahol van két vagy egyik oldalt egy oszlop amiben infókat csepegtetünk, illetve az ne legyen már full különböző a tartalmi résztől, ne legyen túldesignolt a lap, mert az árt, stb)

  Elég nehezen fogadja el a véleményemet, hiába vagyok már pár éve benne a szakmában, lehet hogy nem tudok PS-ben öszsedobni komoly cuccokat, mert nem ezt tanultam, de arra, hogy milyen struktúra kell, mi az ami ott tartja az oldalon a felhasználókat, mi az elfogadott és bevált módszer, ahhoz van rálátásom. Speciel pont nem az kell, hogy piszkosul kitűnjön a lap a kinézetével mindenhonnan.

  Nah mind1, szal ha valami elég hozzáértő emberkéknek a cikkeit írásait megmutatom ami igazol engem, akkor talán több esélyem lenne ezt szebben elrendezni.

  előre is köszi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd