Delphi-PHP-MySQL fejlesztőket keresünk!
2009-03-28T22:55:37+01:00
2009-04-05T15:27:48+02:00
2022-07-25T15:21:15+02:00

 • GYORSASÁG? - EZ VICC VOLT UGYE?

  CSikko TE nem ezen a bolygón élsz hanem az (ALFA HOLDBÁZISON).

  Mutassál már nekem 1 olyan multit (azt mondtad, hogy dolgoztál ilyen cégnél) aki a saját programozó csapatával old meg egy nagyobb volumenü projektet (pl.: Weblap).

  Ilyen nincs-nincs-nics!
  Az nem MULTI. Azért ezeknek a cégeknek már van akkora anyagi kapacitásuk, hogy az olyan embereket, akik a szakma kiválóságai megfizessék (gondolok itt MICU-ra). Biztosan felkérték már őt is X számú projekt elkészítésére (ha nem akkor magukra vessenek). Pedig vannak ezeknél is kiváló programozók, de ilyen a világ.

  Ilyen a világ alatt értsd azt, hogy megbeszéled egy cég igazgatójával, hogy X forinttért elkészíted a programot (program, weblap stb..), aztán mire elkészűl a kedves igazgatót kirugják. TE vagy lehet ez bárki meg állsz mint szamár a ködben és csak annyit mondassz magadban (na ezt benyaltam).
  A jobbik eset, hogy az új igazgató elfogadja a projekted, de kijelenti, hogy akkor az ő kis családjának azért fizesd már ki a HAWAII utját. Na ez a VALÓ VILÁG.

  hudibandi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sajnos így van. Ahol most vagyok alvállalkozó, ott sem nagyon figyelnek rám, amikor arról beszélek, hogy még pofozgatnám a kódot, mert szerintem xar. Van olyan programom is ami tetves lassú, mert össze kellett csapnom nagyon gyorsan, gyakorlatilag ész nélkül. Ami őket érdekli: működik? Igen? Akkor gyerünk a következő feladatra. Szóval sajnos tényleg úgy állnak a dolgok, ahogy CSikko mondta. Persze én a megrendelőimet is megértem valahol. Nekik az a lényeg, hogy minél hamarabb használni tudják a munkám eredményét, mert profitot termelnek vele. Nekem viszont fájdalmas kicsit, hogy miket kell kiadnom a kezem közül, mert ha valaki ránéz majd később, akkor biztos bénának fog tartani, pedig nem, csak egyszerűen nem volt időm szépíteni a dolgokon.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Micu, maximum respect, mindenki tudja, ki az aki a legjobb a prog.hu oldalain, de nem tudok veled egyetérteni (bár hidd el, nagyon szeretnék!).

  Ma egy dolog számít: a GYORSASÁG!

  Nem szívesen írom ezt, de ahol eddig dolgoztam, SEHOL nem tudott az ésszerűség dönteni a gyorsaság felett... Nincs idő milliomodik normálformára, nincs idő optimalizálásra, mert a versenyszférában akkor leszel első, ha gyors vagy! Dolgoztam olyan cégnél, aki piacvezető pozíciót tudott magának szerezni Mo.-n azzal, hogy a termékeit hibásan, félkészen adta el az ügyfeleinek, majd néhány hét/hónap alatt különféle ellenőrzések és "optimalizálások" alkalmával tette késszé!

  Dolgoztam multinál is, istencsászár körülmények között. Megbeszélések, több hetes konzultációk, tervezési, tesztelési fázisok, maga a programozói mennyország! Akinek ilyen munkahelye van és igazi programozó, az foggal-körömmel ragaszkodjon hozzá!!!

  De nem ez a valós működés olyan cégeknél, ahol a szoftver nem a termék, hanem az eszköz! Ott akár összeadás műveletet is használhatsz, ha az gyorsabb, mint megírni a szorzás függvényt! (Vagy akár pl. a CIB Bank iPhone rendszere szerinted 100%-os állapotban lett az ügyfelek részére elérhetővé téve? Sokkal inkább a "Mi vagyunk az elsők!" gondolat mozgatta a vezetőséget - Jól olvasod, nem a programozókat, a vezetőséget!)

  És sajna itt jön képbe az egyetemi-főiskolai képzést végzett fejlesztők - sajnálatos - "alkalmatlansága" a legtöbb munkahelyen.

  Nem modellezni kell a megoldást, hanem tegnapra odaadni a főnöknek, mert a konkurencia már lehet, hogy meglépte a következő stratégiai lépést! Ennyi. És igenis ezekhez elég kell legyen az alap 10 művelet.

  Mit gondolsz, miért van ekkora sikere a prog.hu-nak? / Mit gondolsz, miért van ennyi idegesítő kérdés a tudástárban?

  Komolyan mondom, nekem is fáj, de ez van...

  Mindemellett a hozzánk jelentkezők azért ennél jobb körülmények között dolgozhatnak, csak azért ébredjünk már fel abból az álomból, amit az egyetemen/főiskolán elhintettek a szemünkbe, de tényleg!

  Mégegyszer, mert sosem elég, dícséretes és örvendetes ez az alapelv, de a versenyszféra úgy húzza ezt az egészet keresztül, a sajátos működésével, mint a villám!

  Üdv,
  CSikko
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • és van az adatbázis-jellegű programozás. Ez utóbbi - és most MAGAMMAL is igen sértő leszek - gyakorlatilag if-else elágazásokkal, szorzás, osztás, összeadás, kivonás műveletekkel lefedhető.


  Na ekkora ...-t is már rég olvastam.
  Remélem most a 10-20 rekordból és egy táblából álló "adatbázisokról" beszélsz, nem pedig egy komoly feladatról.
  Mert ilyen hozzáállással remélem nem tervezel még 2-3 összekapcsolt táblából álló adatbázist se (normalizálás és denormalizálás, típusok használata) lekérdezések optimalizálása, ...

  De igazad van. Én sem értem, hogy az egyetemeken (és főiskolákon) miért kell több év tanulás ahhoz hogy valaki programozó legyen.
  Szinte az összes nyelvben megvan az a 10 utasítás, amivel mindent meg lehet oldalni.

  De az se teljesen mindegy, hogy egy gépes, lokális hálózatos, vagy "extrább" hálózatos környezeteben dolgozol.

  De ha holnap azt mondják, hogy C#, akkor nekiállok és elkezdek átállni arra

  Ugyan azt a programot esetleg teljesen más programozási módszerrel lehet (célszerű) megoldani VB6-ban, asm-ben és C#-ban.

  De igazad van. Megtanulható.
  hogy pár hónap alatt nem fogod az új rendszert 100-%ig ismerni, de a munkádhoz elég lesz.

  Persze. Hogy az "asdfgh" stringbe benne van-e a "d" azt pl. úgy megoldva, hogy egyenként megnézed egymás után a karaktereket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves hudibandi!

  Nagyrészt leírták a többiek, hogy hogy is van ez.

  Továbbra is tartom, hogy egy programozónak egy fejlesztő környezetet megtanulni semmi, mondom ezt ÉN, aki programozó vagyok, nem közgazdász.
  Való igaz azonban az is, hogy ÉN nem ismerek 20 nyelvet, de azért napi szinten fejlesztek javascript-ben, php-ben, delphi-ben és paradox-ban. Fejlesztek Windows-ra, web-re, iPhone-ra, illetve üzemeltetek adatbázisokat és linux szervereket is. De ha holnap azt mondják, hogy C#, akkor nekiállok és elkezdek átállni arra.

  Nem elbagatelizálni akarom a különféle programozási nyelvek elsajátításának képességét, de ha már profi vagy Delphiben, akkor - ha a munkahely megköveteli - pár hónap alatt át tudsz állni a C-re, C#-ra, VBasic-re, PHP-ra, Javascript-re, akármire. Nyilvánvaló, hogy pár hónap alatt nem fogod az új rendszert 100-%ig ismerni, de a munkádhoz elég lesz.

  Ha ismered azt, hogy:

  If x>10 then begin Showmessage('X nagyobb, mint tíz'); end;

  akkor gyorsan megtanulod, hogy javascript-ben:

  if (x>10) { alert('X nagyobb, mint tíz') }


  A programozási munkákat egyébként is két részre lehet osztani, van a mély ismereteket elváró fejlesztés (hardware programozás, 3d grafika, stb.) és van az adatbázis-jellegű programozás. Ez utóbbi - és most MAGAMMAL is igen sértő leszek - gyakorlatilag if-else elágazásokkal, szorzás, osztás, összeadás, kivonás műveletekkel lefedhető. De a "csúnya" ebben az, hogy ezzel az utóbbi típussal lehet az igazi közgazdászokat információval, statisztikákkal ellátni -> elég jól megfizetik a munkádat.

  A 8 pontodat kiegészíteném még eggyel, legyél hajlandó heti 5 nap, napi 1-2 órát, esetleg még hétvégi "hobbiprogramozást" bevállalni.
  Ezek az elvárások a HR-nél a minimum, de azért remélem TE sem gondolod komolyan, hogy a cégek csak az ezeknek a feltételeknek megfelelő embereket veszik fel? Egy álláshirdetésre jelentkezik 180-200 fő és ebből jó, ha 10-15-öt sikerül kiválogatni, akik legalább a felének megfelelnek. De ez így van rendjén, nyilvánvaló, hogy egy felvételikor a HR megfogalmazása "A TÖKÉLETES MUNKAVÁLLALÓ"-t fogja jelenteni.

  nova76 példája egyébként nem egyedi - sajnos - és tökkkéletesen illusztrálja miért is tartalmazza a meghirdetett állás a "GAZDASÁGI VÉNA"
  előnyt (!vigyázz, nem elvárás, csak előny!) Magyarul, sokkal nagyobb eséllyel fogunk felvenni egy olyan embert, aki pl. alapvető közgazdasági ismeretekkel rendelkezik, mint egy full "kockát", aki a "csillagot is lefejleszti az égről" - ha élhetek ezzel a képzavarral!

  Üdv,
  CSikko
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az első 6 pont az minden szakmára érvényes munkahely keresésekor..
  De ha már innen nézzük, akkor pl. a gazdasági véna azért kell, mert előnyös, ha tudja az illető, hogy min dolgozik.
  Van, ahova olyan ember kell, aki betemeti magát a számítógépébe és az egész életét ott töltheti. Megnyomják rajta a programoz gombot és várják az eredményt.
  Viszont van olyan terület, ahol, nem árt ha észleli is az ember, hogy mi történik körülötte a világban. Gazdasági véna nem azt jelenti, hogy diplomád van belőle, hanem csak annyit, hogy tisztában vagy a dolgokkal, esetleg még megtanulni is hajlandó vagy.
  Lehet megalázónak tartani, de a programozás az egy tipikusan olyan szakma, ahol elég sok kiváló, de antiszociális szakember van. Azok pedig nem mindenhol állják meg a helyüket/érzik jól magukat.
  Akit nem érdekel a pénzügy, az ne pénzügyi területen akarjon programozni és örüljön, hogy már az álláshirdetésből kiderült és ezért nem kellett feleslegesen interjúkra mennie.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nézd, azt nekik kell eldönteniük, hogy valójában kit is keresnek.
  Szokták mondani, hogy aki mindenhez ért, az valójában semmihez sem. De szerintem van itt a fórumon is olyan, aki mindezekkel tisztában van (valahol ott a ponttáblázat tetején). Ha megkeresik biztosan tudnak neki olyan ajánlatot tenni, amit nem lehet visszautasítani. De biztos vagyok benne, hogy nem lesz olcsó és/vagy kompromisszummentes.
  A miniszterelnöknek meg semmilyen tudás se kell, magad is láthatod. Oda csókkos ismerősök kellenek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem, nem értettelek félre! Én a fejlesztői környezet megtanulásáról beszéltem. Amúgy meg teljes mértékben igazad van, mert valóban meg lehet oldani amit írtál.

  De mutassál már nekem még 1 szakmát, ahol így megalázzák a programozó(ka)t, munkahely keresésekor!

  1. Nem is egyszer kell megjelenni megbeszélésen.
  2. Több k.rvára hozzá nem értő ember előtt kell elmagyaráznod, hogy valójában mihez is értel (milyen programozási nyelveket ismersz).
  3. Nem árt ha van egy kis (GAZDASÁGI VÉNÁD).
  4. Nem árt ha tisztában vagy a napi törvényekkel (LEGYÉL JOGÁSZ IS).
  5. Nem árt ha beszélsz legalább 2 nyelvet (DE AZ SE BAJ HA ANYANYELVI SZINTEN NYOMOD A KÍNAIT ÉS A JAPÁNT).
  6. Nem árt ha 20-30 év közötti az évkorod (ŐKET MÉG K.RVÁRA LEHET SZ.VATNI).
  7. Nem árt akkor már ha RENDSZERGAZDAI feladatokat is ellátna.
  8. A mimisztereknek nincs lassan ekkora tudás a hatalmukban, mint amit egy ilyen munkafelvételkor kérnek az embertől.

  Nem irigylem a mai PROGRAMOZÓI TÁRSADALMAT (teljesen mindegy hogy 20 éves vagy 60 éves).

  Ui.: Hál istennek több programozási nyelvet ismerek (nem tudok, csak ismerek). Nekem nincs ekkora önbizalmam!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem félreértetted egy kicsit és mázlista vagy. Egy fejlesztői környezetet hiába tanulsz meg, legfeljebb 10 év és kuka. Nem tart ki nyugdíjig. De hogy a könyvelő szavai között megtaláld az értelmet...
  Akikkel én találkoztam nem hitték el, hogy főkönyvi feladást lehet csinálni egy számázó programból. És az egy dolog, hogy megírod, de példával támaszd alá, hogy be tudod úgy paraméterezni a programod, hogy használni tudják. Tehát le kell ülnöd főkönyvi számokat egyeztetni. Aztán jönnek, hogy a számla nem jó adatokat tartalmaz. Naiv módon "kijavítod", mire közlik hogy de hát ez így se nem jó, csináld vissza. Majd újból ez a kör, mire Te utánaolvasol a jogszabályban és értelmezed és közlöd így lesz ez és ez szerint. Duzzognak, hogy egy programozó ne oktassa ki őket, azért megnyugszanak (vagy legalább elkerülnek). De csak egy időre, mert fél év múlva újra ugyanazzal a hülyeséggel odaállnak eléd.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves CSikko!

  Igaz én nem akarok jelentkezni hozzátok, de ezt a mondatodat egy kicsit sértőnek tartom [Gazdasági véna (Tudjátok, egy fejlesztő környezetet megtanulni semmi....].

  Márpedig IGEN is nehéz megtanulni! Sőt mire megtanulja az ember addigra megjelenik egy újabb változat.

  Gondolom TE nyomod a programozást vagy 20 nyelven
  Szerintem TE inkább közgazdász lehetsz (elnézést ha tévedek).

  Annak idején írtam egy INKASSO programot és úgy hidd el, hogy a sok "KÖZGASZDÁSZ VÉNÁJU EMBER " 1 hónapig tanácskozott azon, hogy mit és hogyan is kell kiszámolni. Szóval ne vedd sértésnek, de ezt az országot, a közgazdászok (k.rták el de nagyon).

  Ui.: A programot 1 óra alatt írtam meg és nem k.rtam el!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Öregember is befér a csapatba ?

  A felsoroltak közül a paradoc az egyetlen, amiről nem tudom, hogy honnan kell nézni vagy húzzák-e abagy tolják...avagy már tárgytalan ?


  Pedig a paradox se mai gyerek ;)
  Az egy ilyen fájlalapú "adatbázis motor" féle valami. Nagyon régen használtam egyszer, amikor még a Delphi volt a menő :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Persze, nincs korhatár, a vezetőség részéről az elvégzett munka a lényeg!

  Ha a hétvégén még elküldöd az önéletrajzodat, akkor hétfőn még be tudom rakni a többi közé!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Öregember is befér a csapatba ?

  A felsoroltak közül a paradoc az egyetlen, amiről nem tudom, hogy honnan kell nézni vagy húzzák-e abagy tolják...avagy már tárgytalan ?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A számlaképesség nem kizáró ok , de a munkafolyamatok összetettsége miatt a távolról való bedolgozás nálunk sajna nem lehetséges.

  Aki elküldte az önéletrajzát annak ezúton szólok, hogy továbbítva lettek a vezetőség felé, jelentkezem, ha sikerült döntést hozniuk!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • számlás vállalkozóként távolról bedolgozva?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hello!

  Bocsi, ez tényleg lemaradt: Bp., XIII. kerület
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Munkavégzés helye?

  Előre is koszi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Következő feladatokra keresünk programozókat:

  - PHP alapokon (is) nyugvó weboldal karbantartása, fejlesztése,
  - MySQL adatbázis adminisztráció,
  - Webszerver (Debian) adminisztráció,
  - Delphi fejlesztés,
  - Paradox fejlesztés.

  Előnyt jelent:
  - Gazdasági véna (Tudjátok, egy fejlesztő környezetet megtanulni semmi, a háttérben húzódó logikákat annál inkább... )
  - Néhány év szakmai tapasztalat

  Nem feltétlenül szükséges egyszerre mindegyikhez érteni, ha látjuk a lelkesedést és az akaratot a fejlődéshez/tanuláshoz, akkor kevesebb ismerettel is megfelelhetsz! (De azért ne feledjük, a legrosszabb, ha a hülyeség lelkesedéssel párosul, magunkat nem szívesen szivatnánk, így némi önmérsékletet kérünk a tudást illetően! )

  Amit ajánlunk:

  - Lightos induló, de annál dinamikusabban növekvő fizetés,
  - Béren kívüli egyéb juttatások,
  - Überfiatal csapat (8 fő, átalagéletkor >25, <30)
  - Rengeteg kihívás (Na ja, meló van ezer! )
  - Még biztos van valami, csak nem én vagyok a főnök, nem rendelkezem annyi infóval!

  Önéletrajzokat a zoltan.lengyel@vipmail.hu címre küldjetek, fizuigény megjelölésével!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Off-topik!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd