Egy alkalmazás példányai közötti kommunkáció.
2009-03-19T15:04:07+01:00
2009-03-19T19:47:09+01:00
2022-07-25T15:42:40+02:00
 • Volt már SQL 2000-esnél is de csak fizetős változathoz (standard és enterprise)..Lásd itt..(SQL Notification Services 2. rész)
  Itt is említette valaki..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem, ez kimaradt eddig az életemből. Utánanézek ennek, köszi!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mintha az SQL Server-ben lenne valami olyasmi, hogy notification services. Ennek már utánanéztél?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Van egy olyan problémám, miszerint adott egy alkalmazás, ahová többen is rögzítenek adatot ugyanabba a táblába. Azért, hogy mindig "up to date" legyen a GUI szeretném, ha értesítenék egymást a különböző példányok arról, hogy most valaki rögzített valamit, én meg frissítem a megfelelő komponenseket. Ez azért fontos, hogy pl.: a supervisornak, aki nem nagyon rögzít inkább csak nézelődik, ne kelljen újraindítania a programot, se módosítani benne, se refresh gombot nyomogatni, csak azért hogy lássa a változásokat is. Tehát az alapelv az lenne, hogy ha valaki rögzít valamit, akkor arról értesülnek a futó példányok.

  Környezet:
  -.NET 3.5
  -Windows XP
  -IIS szerver (azt hiszem hatos)
  -MSSQL 2005 szerver
  -meg még mindenféle file, exchange, stb... szerverek.

  Nálam pedig: VS2008 (SP1 nélkül).

  Elsőre a WCF tűnik a legjobb megoldásnak. Megcsináltam a kis "számológépes" példát is. Viszont elég sok felé el lehet indulni WCF ügyben és abban kérnék itt segítséget, hogy akkor most merre kutassak tovább, mert sajnos nincs rá egy hetem, hogy végignyálazzak mindent a témával kapcsolatban. Szigorúan csak a témák címei alapján eddig a peer to peer megoldás a legszimpatikusabb, hiszen akkor nem kell szerver sem a művelethez (legalábbis beleolvasva, nekem úgy tűnt), ami nekem nagyon jó lenne, mert pár hónap alatt sem tudtam rávenni a szorgalmas IT supportot, hogy a .NET 3.5-öt telepítsék fel egy adott szerverre.
  Viszont érdekelne a témában járatosabb emberek véleménye is, mert lehet, hogy rossz felé indulok és valakinek van jobb ötlete is.

  Szerintetek?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd