Hash tábla
2009-03-07T09:05:06+01:00
2009-03-07T16:03:48+01:00
2022-07-25T16:06:15+02:00
 • Üdv!

  Hash-táblát meg lehet csinálni tömbbel, vagy láncolt listával. Tömbbel akkor érdemes, ha rögzített számú tárolandó adatod van. Ha nem rögzített, akkor azt csinálod, hogy gyakorlatilag listára mutató tömböt csinálsz. Alkalmazod a hash-függvényedet mondjuk egy k kulcsra : h(k) kijelöl egy lista első elemét, és ebbe a listába szúrod be mondjuk a legelső helyre az új elemet. (Szerintem).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Először is köszi a választ.
  A Hash tábla elméletét azt vágom azzal nincs gáz, csak erre a gyakorlatra nem tudom átültetniAz a gáz, hogy nem tudom milyen szerkezetű legyen a hash? láncolt lista??
  És maga a gépjárműállomány, és a kliensek milyen szerkezetűek legyenek???(és hogy néz ki majd a még nme kikölcsönzözz autók??)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok, kaptam egy feladatot és fogalmam sincs, hogyan épüljön fel az adatstruktúra, és ebben kérnék segítséget. A proginak egy autókölcsönzői vállalkozást kell létrehozni és kezelni. A programban kötelező benne lennie a HASH táblának!!
  Az adataim:

  node car { rendszam marka típus szín } node partner { név életkor telefonszam } node { a kölcsönés kezdete a kölcsönzés vége és a valóságban visszahozott autó ideje}
  A segítségeteket előte is köszönöm.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd