Login rendszer készítése
2009-02-12T18:36:46+01:00
2009-02-13T13:15:37+01:00
2022-07-25T16:51:14+02:00
 • Teljesen képben vagyok vele, hogy megpróbálja így ahogy van benyomni az oldalába ha lusta; de mint írtam is neki nem fog menni. Naná, ha nincs hozzá adatbázis akkor nem is megy vele semmire .
  Visszatérve a kérdésedre ha jól emlékszem olyasmi volt, hogy őű ékezetek ajaxban és kevert utf8 iso szabvány szerint. És ha jól rémlik valaki közölte, hogy használj homogén kódolást arra adtál pontot. Mindegy nemlényges csak úgy felhoztam, mert eléggé leszóltad pedig a te problémádnak is van fönt megoldása ezrével. Nekem is volt egy ilyen topikom ahova nem volt elég belőni a homogén utf8-as kódolást fájlokra és adatbázisra.
  Nade bocs most olvasom tüzetesebben a hozzászólásod, a phpmyadmin egyáltalán nem bugos mert én csak utf8-at használok és semmi bajom nincs őű karakterekkel; igaz egyszer megkellett kérdeznem itt, hogy miként oldjam meg. Nekem az volt a gondom hogy a phpmyadmin-ban az ascii kódok jelentek meg az oldalon viszont minden jó volt. Namindegy nem azért mondtam csak amit mondtál az már nekem egy kicsit sok volt na.
  Erathosztenész szitájára hááát már nemtudom akkor még miskolcon tanultam . Hátha a frost név mond neked valamit msn-ről . Amúgy régen láttalak mi van veled?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hm. 2 utf kérdést találok visszamenőleg magamtól.
  Az egyik azért volt, mert latin2-est használtam mint ált a legtöbben kezdetben. Akkor álltam át, ennyi volt a megoldás.

  A másik utf-es kérdésem meg arra vonatkozott, hogy phpmyadminban miért gány. Állítólag bugis a phpmyadmin vagy fene tudja.

  Figy, tuti tettem fel olyan kérdéseket többet is, ami hülyeség volt. De egyszer sem úgy kezdtem bele a dolgokban, hogy foggalmam nem volt róla és vártam a segítséget, hogy valaki majd megoldja helyettem. sőt, alapból megmondom mindíg, hogy nekem ne adjon senki kész scripteket, kódokat. Nekem kulcsszavak kellenek, részletek, amikből el tudok indulni. Mert szrl érezném magam, ha nem küzdenék meg az eredményért. Lökés néha kell ez tény.

  az "Erathosztenész szitája" nem ugrik be. Pontosítassz picit? Most már kiváncsi vagyok:)

  ---
  Nézd, most adtál neki egy full kódot, aminek a felét sem fogja érteni, és nem azzal fogja kezdeni, hogy utánanéz, hogy mit miért, hanem fogja és beszúrja a programjába. Aztán meg majd jön, hogy izé ez miért nem megy benne, ezt meg ezt nem tudja, pl nem tud jogokat kiosztani a progid, és neki ez is kell, azt hogy csinálja. stb. És gyak az lesz a vége, hogy majd privátban fog zaklatni téged és a fél oldalát veled akarja majd felépítettni. Nahjó, kicsit elfickióztam lehet, de nah a lényeget érted szerintem. Meg lehet sajnálni, meg minden, sokakank segítettem én is már(most nem prog.hu-ra gondolok), volt olyan, hogy oktattam ismerősöket, oszt társakat, stb. Szal nem az áll távol tőlem, hogy segítsek másoknak, hanem a hozzáállás. Ha azt látom, hogy valaki tanulni akar és tesz is érte valamit, nem csak a sült bizbaszt várja a szájába repülni, akkor örömmel segítek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kicsit teljesen nyugodtan visszafoghatod magad. Ahogy elnéztem a te utf8 témád sem volt valami nagy durranás. Ezrével vannak ugyanolyan témák a prog.hu -n ha google-n keresel na arról meg ne is beszéljünk.
  Amúgy nemszólok semmit nekem C-ben segítettél megírni Erathosztenész szitáját hátha innen beugrik.

  @Témanyitó:
  Most olyat teszek amit eddig nem...
  <?php $link = mysql_connect("host","user","password") or die(mysql_error()); $db = mysql_select_db("dbname",$link); if(!$_POST['submit']){ //kiírod a formod a submit neve legyen submit a form method post } $jelszo = mysql_real_escape_string(sha1($_POST['jelszo'])); $nev = mysql_real_escape_string($_POST['nev']); $sql = "SELECT nev,jelszo FROM felhasznalok WHERE nev=$nev AND jelszo=$jelszo"; $query = mysql_query($sql); if(mysql_num_rows($query)==1){ echo "Beléptél."; }else{ echo "Hiba"; }
  Na hiba van benne, biztonsági szempontból XSS ellen egyáltalán nemvédett SQLInjection ellen hatékony de javítható. SQL parancsokat azért már hagyne én írjam, hogy ehhez msql konzolból hogy csinálod meg a táblákat. Na valami ilyesmi az amit könyvekben találhatsz űrlapfeldolgozáshoz és adatbáziskezeléshez.
  Hanemgond nem nézem át mert marhafáradt vagyok... Keress könyveket a doksi.hu -n vagy ebookz.hu -n vagy simán vegyél egyet.

  [szerk]
  sőt: Nézd a kódokat abból is érthető.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ANgol tudás == 0


  logikai vizsgálat?
  btw gugli a barátod
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tessék megtanulni rendes linket betenni!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • és abban nincs MYSQL? nem mondod komolyan
  viszont ha profin meg akarod írni, akkor 0 angol tudással nehéz lesz, mert gyakorlatilag minden angolul van...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én is azzal kezdtem! Szerintem az alapján egy logint összerakni gyerekjáték.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem a Tanuljuk meg a PHP4 használatát 24 óra alatt van meg!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • én könyvből tanultam meg anno, a címe: Bevezetés a php5 programozásába (Panem könyvkiadó)
  De van ilyen, hogy: tanuljuk meg a php5 programozását 24 óra alatt
  Vagy keresgélsz neten, phpmanual, no meg a tutorialok....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ANgol tudás == 0
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Google, php.net, segedletek.hu stb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • de hol tanuljak?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bővebben? Olvasgass, tanulj sokat, vagy fizess, és meglesz a login rendszered!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bővebben?:D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Login rendszert szeretnék készíteni, de nem tudom milyen kódokat kell írnom, és a MySQL hez annyit sem értek mint a PHP-hez:DLécci segítsetek
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd