Windows ce.net 4-en fut újabbon nem PDA
2009-02-03T22:19:55+01:00
2009-03-21T14:45:05+01:00
2022-07-19T04:18:10+02:00
 • Valamiért nem sikerül átfordítani a másik procira, folyamat hibaüzenetet dobál!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • @sanya
  gyakorlatilag igazad van
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az lényegtelen, hogy milyen proci volt a másik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • @sanya

  Oksa, egy próbát megér, amennyiben lehetséges megpróbálom lefordítani amint meg tudom nézni milyen proci van a régi gépben!
  De egyenlőre még nem tudom a kettő közötti különbségeket mert nem volt időm megnézni!

  Kösszönöm az ötleted!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha van javaslatod mit tegyek a progival főleg ha nem kompatibils a kettő?

  Forráskódot előkotorni és újrafordítani az adott procira. Más lehetőség nincs.
  Én nem tudok róla.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • LC
  Most olvasom csak amit irtál, igyekszem megnézni, de ha jól emlékszem a régiben pxa (nem 100) sorozat talán valami pxa 274 proci volt most amit használok mindenféle dologra abban viszont samsung proci van pontosan s3c2440 ezt tudom mert meg tudtam nézni de ki tudom deríteni hogy milyen volt pontosan a másikban!

  Lehet hogy ez a baj!De sajnos egyik procira vonatkozó bináris kódolásról sem tudok semmit, de megpróbálok valami infót szerezni!

  De ha nem kompatibilis, mit tegyek a progival, mert nem túl egyszerű viszonylag már töb alkalommal szülség volt rá, bárhol kérdeztem senki nem tudott segíteni, ilyen programozásban jártasabb emberek sem (EDDIG)!

  Ha van javaslatod mit tegyek a progival főleg ha nem kompatibils a kettő? Várom szívesen! Köszi az ötletet!

  Valahogy írjam át a programot! (csak gépi kódban van meg és pár hét alatt a kevés időm mellett túljutottam kb a 12ik soron)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Két lehetőség van:
  1. A win ce API váltzott. Bár M$-ék ügyelnek a visszafelé kompatibilitásra, lehet hogy épp akkor és ott volt valami amit ki kellett dobni és a program használta volna.

  2. A proci ugyanaz ? A PDA-k ugyanis többféle processzorral jönnek ki, és ezek binárisan nem mindig kompatiblisek egymással úgy mint az intel és az amd.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De ha penge pda programozásból tőled is szívesen várok ötleteket, tanácsokat!


  Küldd el a programot (ha lehet). Az talán segítene, ha látnám a hibaüzeneteket.
  Van WinCE 4.2-től kezdve mindenfajta pda-m, megnézném hátha jutok valamire.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sysati
  Lehet nem teljesen szakszerűen fogalmaztam, de a lényeg hogy arra gondolok a hozzászólással hogy a pda-kban elméletileg egy flash van amiről fut az oprendszer és ezeket szinte külön tenyésztik ki a különbözö kézigépekre, ha jól tudom és pl. veszel egy pda-t és azon van xxx rendszer (pl windows mobile 2003), és te szeretnél rátenni egy yyy rendszert (pl windows mobile 2006) akkor nem teheted meg korlátlanul mind pc-nél hogy a win xp-t lecserélerd vistára!
  CSak akkor tudod ezt megcsinálni ha készült a ketyeréhez az a verzióju rendszer!
  Most ezt így gyorsan elvonatkoztatva írtan le, JAVÍTSON KI VALAKI ha nem ért egyet vagy nem így van!
  Vagy lehet valahogy meg lehet oldani de úgy tudom hardverspecifikus linuxból hívatkozva disztrók ezek, és külün külön készülnek a különbözö pda-kra, és ha valahogy sikerül is rátenni nem biztos hogy működni fog vagy ha igen akkor hiányosan, pl nem fog működni a wifi vagy ired...

  Azért kössz a hozzászólást ha meg csak olyan dolgot mondtam amit tudsz remélem másnak hasznos lehet!
  De ha penge pda programozásból tőled is szívesen várok ötleteket, tanácsokat!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Semmi probléma Riha!
  Előfordul ha az ember a gyors sávban él!
  Még mindig nem jutottam előrébb a dologban bár nem is tudtam foglalkozni vele sokat!
  Ha van ötlet, legalább is irány, hogy merre induljak el a dologban, vagy valami jó tanács, még mindig szívesen várom!
  Köszi!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bocsi, bocsi!
  Gyorsolvasásban feledtem észlelni a különbséget (közülünk <> tőlünk)!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • különböző pdakra készült "flash alapú op.rendszereket"


  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Attól nem félek, mert tuti segítene, csak azt hogy eltávozott nem úgy értettem hogy tőlünk, hanem hogy ő és hőn szeretett chopper motorja nyugodjon békében!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ha van valami jó ötleted azon kívül, hogy írjam újra a progit

  Inkább az eltávozottat kéne rábírni, persze gondolom, csak akkor van esély ha valami pénzmagot is ki tudsz sajtolni a főnökeidnél!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!
  Jól sejted, bocsi de azt hittem ez egyértelmű!
  Pont ez a lényeg, hogy nem én írtam, mivel nem vágom a pda progrmozást ill. a különböző pdakra készült "flash alapú op.rendszereket" , mert eddig csak pc-re írtam apróbb progikat, vagy részleteket!
  Az egyik munkatársan írta az egészet aki eltávozott közülünk 2 éve így hozzá nem fordulhattam!
  Én csak a program grafikai részével foglalkoztam! (színes kijelzőre való megjelenítés, külső fájlokat hív meg a progi és a meghívott képformátumú képeket rajzolgattam meg, ami nem programozás hanem rajzolgatás )

  Ami még érdekes, hogy az alkalmazás exe és már ez is szokatlan kicsit nekem pda-val kacsolatban, a másik fontos amit kifelejtettem, hogy nem activesync-el szoktam felrakni a progit, hanem egy SD ill. CF kártyára feldobva már működik is!

  Azért köszönöm a hozzászólást, ha van valami jó ötleted azon kívül, hogy írjam újra a progit szívesen fogadom!

  Köszi!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ugye, jól sejtem, hogy nem te írtad a kérdéses progit?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!
  A következő problémával találkoztam:

  Van egy kifejezetten PDA-ra fejlesztett programom ami anno nagyon jól működött a ketyerémen, melyen windows ce.net valami 4.2-es verzió volt!
  A programból volt több verzióm is mely, az említett rendszeren tökéletesen működött!

  Hát ugye érezhető hogy nem mai darab volt a kézigépem, így váltanom is kellett újabbra, de ezen már windows mobile 2003 van és nem tudom rajt működtetni a programom!Kiprobáltam más kölcsön PDA-kon is de nem jött be!

  A programból, mint említettem van több verzió is, a régebbi nem is indul el, általában rossz alkalmazás hibaüzenettel tér vissza, illetve az újabb verzió elindul de nem tölt be mindent a programgrafikából (csak félig jeleníti meg a programot és nem lehet sehova kattintani stb. + akkor is hasonló hibaüzenet)!

  Hogy képben legyünk a program a következő feladatokat hajtaná végre:

  Lényegében egy diagnosztikai program egy adott műszaki rendszer (olyan mint a gépkocsiknál stb. csak spéci rendszerekhez)

  -elindítom a programot és bekérem az információkat a rendszerről, majd ha valami gáz van tudok ellenőrizni, adatokat módosítani, infókat hibaüzeneteket lekérni a rendszerről szóval úgymond diagnosztizálni!

  A program színes grafikus és gyakorlatilag real-time fut, lekérdez összességében kommunikál!

  A dolog technikai része gyakorlatilag így van megoldva:
  a pda-n futó program kiadja a jeleket és fogadja is rs-232-ön amit általában átalakítok rs-485-re, hogy ne kelljen ott állnom hanem messzebb tudjak menni, megjegyzésként az 5V-ot is a pda-ról szedtem le eddig az átalakítóhoz, de megoldható máshogy is!
  Majd az átalakító rácsatlakozik egy I/O panelra, ahol összegyűlik az infó amit kiolvashatok, meg lövöm neki a végrehajtandó utasításaimat (i/on van pic is, de egyenlőre lényegtelen)....

  Minden tök jól ment, a Windows CE.net rendszeren (2003 előtti azt hiszem), és most nem működik az újabb rendszereken, vagyis már ott van a PROBLÉMA, hogy nem indul el a sem Windows Mobile 2003 sőt újabbakon sem!


  Mi lehet az oka, mert nem nagyon értek a PDA programozáshoz, csak C++, PIC Assembly és régebben delphi-be is beleszagoltam és turbo pascaloztam, de kizárólag PC-re írtam progikat és nem tudok sokat a PDA progikról!

  Arra is gondoltam hátha van valami "patch" vagy dll szerű cucc talán emulátor amivel a régebbi rendszerre írt programot képes betölteni és jól futtatni, vagy nem tudom!Mert elsődlegesen arra tudok gondolni hogy a két rendszer utasításkészlete nem egyezhet meg, mert visszafejtettem a progi forráskódját és 2 hét alatt meló mellett egy két stuktúrát sikerült megfejtegetnem!
  De sajna a progira sürgősen szükségem volna!

  Bocsánat, hogy hosszan írtam le az elejére már nem is emlékszem , négy nap alatt kb 3 órát aludtam!

  Légyszi aki tud segítsem, fontos volna!Köszönöm!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd