Árajánlat
2009-01-17T07:34:09+01:00
2009-01-19T09:52:08+01:00
2022-06-29T09:20:30+02:00
 • én ha megállapodsz velük egy óradíjban, és kvázi mellékállásként vállalod el a munkát? Így lényegesen lecsökkented a rizikófaktorokat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ölég nagy szívás ez. Én is a megmondhatója vagyok. Én anno hónapokon keresztül szívtam egy KGFB tarifálóval.

  Hogy mennyit kérj érte, azt meg neked kell tudnod. Ehhez kell egy pontos specifikáció, aláiratni a megrendelővel és rámondassz egy összeget.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • eddigi munkáimat is magánszemélyként oldottam meg megállapodási szerződéssel és fix specifikációval. Amennyiben ez utóbbi változott módosított feltételek melett valósult meg a dolog
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nem cégként hanem magáemberként akakrok belevágni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ez nem egy biztosító társoság hanem egy alkusz cég aki biztosításokat köt interneten keresztül.

  Bocs de ezt asszem kihagytam. A biztosító nekem is nagy falat volna. Főleg egyedül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a support igen szóba jöhet de szerintem egy egyszerű megállapodással ki lehet kerülni a kellemetlen dologkat. A nagy része szét lenne szedve így szinte mindent adatbázisban lehet javítani és egy egyszerő admin felülettel megoldható.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a munka erre az egy termékre szólna és nem többre egyenlőre. amint néztem a biztosítás specifikációját nem túl bonyolult. Igaz ez egy egyszerű biztosítás. Inkább azzal vagyok bajba hogy egy már meglévő rendszerbe kell beintegrálni az egésszet. Nem tudom mekkorát szívok majd a már meglévő eléggé túlspirázot de rosszul működő oldallal.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • elég szomorú, hogy M.o.-on így mennek a dolgok. De ez nem meglepő - haverom is dolgozik úgy bankban, hogy a pénzének egy részét zsebbe kapja (informatikus a srác)

  egyébként az írásodból nekem az jön le, hogy professzionális módon te eleve nem is szeretnéd megcsinálni - kizárólag házi-sufni-tuning módon.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez igaz, viszont valamilyen formában bele van kalkulálva az árba, és azt a szerződés határozza meg.
  Ha nem, akkor megint összeomlik bennem egy világkép :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • bocsi, elfelejtetted a 'feketén' szót.. másrészről kétkezi munkás vagy nem.. 130-140 et kapnak a frissdiplomások.
  és a 255, vagy 216 még mindíg duplája a kétkezi munkásnak.

  '
  ezenkívül van könyvelőd, fizetsz telefont, internetet, számítógéped, szoftvered értékcsökkenését, szakkönyvet, és ez teljesen a minimum - szóval ha utánaszámolsz, kiszámolhatod, hogy ez a pénz a minimum kiadásaidat sem fedezi.'
  ezeknek a nagy része pedig nincs a tipikus feketén dolgozóknál..
  nem vesz szoftvert, szakkönyvet sem, könyvelőt se fizet..

  Sokan élnek nettó 100-nál kevesebből.

  Különben persze, az arányokban teljesen igazad van, de ez egy ilyen világ.. attól, hogy a kétkezi munkás 100 ezret tesz el, nem lesz egy php guru értéke nagyobb. Programozó és programozó között különbség van.. nem prognyelvre gondolok, és nem is embereket akarok lenézni, de ha egy számológépet kell összehozni, tökmindegy, hogy java, php, vagy c# nem kell hozzá az a tudás, aminek egy játékfejlesztő a birtokában van.. ergó nem ér annyit az a munka.
  Ha pedig konkrétan megnézzük ezt a feladatot, nem biztos, hogy mélyebb tudás kell hozzá programozói szemmel, mint ami egy átlagos kőművesnek van a saját szakmájához.

  béke :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • én meg azt értem support alatt, hogy pl. változnak a termékek, jogszabályok vagy ez-az, akkor egy csomó mindent utána kell igazítani a programnak. Namármonst te ilyenkor nem mondhatod azt, hogy ja én most vizsgázom, vagy sorry de becsajoztam stb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • köszi, hogy észlénynek nevezel. A 170 óra helyett számolj bátran 144-et, ennyit fogsz egy hónapban dolgozni - ugyanis mész időnként szabadságra, vannak ünnepnapok, és minden valószínűség szerinte leszel egy pár napot.
  144*1500= 216e

  dupla minimálbér 143 000e, ennek bérköltsége 192.855e, nettóban 100.555, - vagyis kétkezi munkás bére

  ezenkívül van könyvelőd, fizetsz telefont, internetet, számítógéped, szoftvered értékcsökkenését, szakkönyvet, és ez teljesen a minimum - szóval ha utánaszámolsz, kiszámolhatod, hogy ez a pénz a minimum kiadásaidat sem fedezi.

  akkor, ha szülők eltartanak + megvették a számítógéped, a koli adja az áramot meg az internetet, a haver számláz helyetted, és odaadja zsebbe - akkor 255e ft kézbe tényleg nem rossz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Support alatt nem hibajavítást értettem, hanem támogatást.

  Bocs, ha félreérthető voltam.

  Többivel egyetértek, úgylátszik máshol is ugyanúgy működnek a dolgok :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "supportra meg szerződést szoktak kötni"

  Nagyon tévedsz! A szoftverre 1 év jótállást mindenképpen vállalnod kell a jogszabályok szerint, azaz addig ingyen ki kell javítanod minden hibáját. Mondjuk, ha csak sima magánember, vagy egy kis pi*nyi cég vagy, akkor ezt elég nehéz rajtad behajtani, de bármikor beperelhetnek érte. Na például ezért nem szabad egy biztosítónak ilyen szóló fazonokkal üzletelnie, mert behajthatatlanok lesznek a követelései. Úgyis állandó vita van abból, hogy mi a hiba, mi volt benne a funkcionális specifikációban, mi nem. Hiába csinálsz korrekt átvételit, mindig majdnem mindenki vitatkozik utána és jól kell menedzselned a helyzetet, hogy legközelebb is munkát kapj, de mégse mossák fel veled a padlót. Erről is beszéltem a profeszionális munkavégzés alatt az előző postomban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha garanciát is vállalni kell a munkára és a cégedet teszed rá, akkor napi 60e alatt nem szabad programozót kiajánlani. Én elolvastam a kiírást és úgy saccolom, hogy olyan 15 embernap, amire nyugodtan rátehetsz 50% biztonsági/profit/tesztelési ráhagyást és akkor máris kijön egy emberhónap. Ha jó számolom, akkor nem kellene cégesen bevállalni 1.320e alatt. Persze ha a megrendelőnek kóklány/fusi házihegesztés kell perelhetetlen garancia nélkül, akkor elvállalhatja egy szabadúszó is 200-300e-ért, de ha valamit rosszul számol és ajánl ki az ügyfélnek és mondjuk a PSZÁF meghúzza a biztosítót 100-200 milkára, akkor perelje, ha tudja!

  Igazából azt kell eldönteni, hogy valaki professzionális munkát vár, vagy sufni-tuning fusit. Ha ez sikerült, akkor már van miről beszélni!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hogy érdemben is hozzászóljak.

  Ha cégként kaptad, szerződéssel stb, célszerű időből visszaszámolni.. mennyi idő, járulékok, költségek, számítógép mennyit fogyaszt...stbstb.. ráteszel (korrekt) hasznot. És annyi.
  Ha több mind 8 órát dolgozol vele naponta (mert pl gyorsan kell nekik), akkor a 8 on felüli órák +50%.. vasárnap, az +100%...
  Értelemszerűen, ha 2 hónapot mondasz rá, az órában a munkanapok * 8...
  Értelemszerűen ügyeskedned kell, vagy adózás után nem marad semmi.. Ha pedig teljesen legálisan akarod, az nekik fog sokba kerülni, aminek valószínű nem örülnek, mert ha ilyen szinten nem számítana nekik a pénz, akkor felkértek volna 1 'komoly' fejlesztőcéget.

  Ha nem cégként vállalod be (feketén).. php alap, ajax, stb.. sztem 1500-2500 ft /h a reális a munkasebességed függvényében..

  Jöhet a sok észlény az 5-10 000 forintos órabérrel, de 1500ft/ó * 170 munkaóra / hó ..-> 255 ezer ft (kézbe) magyarországon php programozásért szerintem nem rossz.


  u.i.: az előző hozzászólásokkal egyetértve (nem szabad bevállalni)... szerintem be szabad, csak előbb a specifikációt kell megírni (50-100e), és ennek tartalmaznia kell mindent, ami benne van a megállapodott összegben..
  így a későbbi igényeket nem kell ingyen kielégítened
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • sehány, de józan ember ilyet eleve el sem vállal, mivel sejteni lehet, hogy néhány százezerből meg akarják úszni azt ami annak sokszorosa lenne.
  Egy ilyen rendszernél simán elképzelhető, hogy van a biztosítónak több száz biztosítási terméke, és mindegyiknél más és más módon kell kiszámolni a tarifát - de még az űrlapok sem azonosak. És természetesen folyamatosan vannak változások, különféle hibák itt-ott. Szóval ez semmiképpen sem az 1 milla alatti kategória.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kérhetne mondjuk 200 millát, senkit nem érdekel, hogy nem ér annyit, és soha nem is lesz belőle akkora haszon.. Néhány jómunkásember el van szállva:)  supportra meg szerződést szoktak kötni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • lehet kötekedni, de ez a reális ára, eddig neked hány olyan munkád volt, amiért kaptál több mint 1 millát?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • és utána supportot is adsz? Azt mennyiért?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem egy ilyen weblap ára kb 5-600 000 Ft, nem kell millákban gondolkozni, úgyse kapod meg:)

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ezt szerintem se vállald el egyedül. Keress magad mellé még három másik programozót + ugyanennyi rendszerszervezőt, aztán kérjetek havi 5millát., (vagy havi 15-öt) - aztán ütemezzétek be a feladatokat év végéig.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hi

  Én dolgoztam egy cégnek aki pont ezzel foglalkozik!
  Ha jót szeretnél ne válald el! annyi macera van vele hogy nem kapsz annyi pénz hogy megérje:))

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok.

  Most kaptam egy munkát de nem tudom mennyit kérjek el érte. Nagyjából képben vagyok de nem tudok reális tarifát mondani.

  A segítséget előre is köszönöm.

  A munka:egy biztosítással foglalkozó portál online biztosítás kötéssel.
  ide kellene beintegrálni egy új biztosítást. Az oldal ajax - php magon ül.
  A feladat:

  Részletesebben:
  - adatbevitel, a tarifa számításához szükséges adatok bekérése az ügyféltől (a tarifa leírásában látszik, hogy mely adatok kellenek a tarifa számításához),
  - tarifa számítás eredményének megmutatása,
  - amennyiben a tarifa összege melletti ’Megkötöm’ gombra kattint az ügyfél,
  - regisztráció, vagy beléptetés (ha már korábban regisztrált ügyfél),
  - adatbevitel, a biztosítónak szükséges adatok bekérése (a biztosítási ajánlatokon látszik, hogy miket kell megkérdezni még),
  - nyilatkozat elfogadó oldalon fel kell tüntetni a biztosító adatait, alkusz adatait cégünk adatait, a biztosító biztosítási feltételeit, alkuszi megbízásunkat és ezt egy ’pipával’ el kell fogattatni az ügyféllel, hogy megismerte a feltételeket és elfogadja azokat,
  - ajánlatát rögzítettük oldal (ennek a szövegét majd megadom) a szerződés főbb adatainak megjelenítésével és az alkuszi megbízással (amit linkről lehet elérni),
  - Ekkor automatikus e-mail küldés, melyben tájékoztatjuk a szerződés adatairól és csatoljuk az alkuszi megbízást pdf-ben, az ügyfél adataival kitöltve (gyakorlatilag az ajánlatát rögzítettük oldallal egyezik meg),
  - Ugyanekkor a kiküldött levél, az alkuszi megbízás kerüljön bele az ügyfél saját mappájába is,
  - Az alkuszi megbízás visszaküldése esetén (amit a mi admin felületünkben látunk és kezelünk), automatikus e-mail küldéssel kapja meg az ügyfél a kitöltött ajánlatot pdf-ben és a saját mappájában is jelenjen meg.
  - Saját Mappa: látnia kell az ügyfélnek a biztosító biztosítási feltételeit, a kiküldött levelet, az alkuszi megbízást, majd ha az alkuszi megbízás beérkezett, az ajánlatot is mindenkor meg kell itt találnia az ügyfélnek.


  A saját mappáról és a regisztrált ügyfél adatiról nem sokat tudok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd