MiniPC építés gitáreffektnek
2009-01-08T23:12:44+01:00
2009-03-16T13:10:39+01:00
2022-07-01T23:20:35+02:00
 • Szia!

  Én régebben a guitar rig nevű szoftver 2.0 ás verzióját használtam egy 1000MHz-es Celeron procin, 512 MB Rammal.
  A hangkártya alaplapi integrált volt (valami realtek, a pontos típusra nem emlékszem), és az asio4all drivert használtam, így nem késett a hang. Persze windows alatt.

  Linuxra vannak real-time effect programok, szerintem keress párat, és nézd meg azoknak milyen gépigényük van.

  Duffy
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Épp a barkácsolás kedvéért szeretnék egyet csinálni. Szinte 100% hogy nem jövök ki olcsóbban így, de nem is ez a cél.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem ez a rendszer mozgatta meg a fantáziámat. FPGA-t minden PC-be!

  szerk.: Nálam okosabbaktól kérdezném, hogy mit az a LUT? Ugye nem a felhasználható logikai kapuk száma? Mert akkor ez elég kevés. Legalábbis az az FPGA, amivel nekem módom volt foglalkozni negyedmilliót tudott, és egy belépő szintű Spartan-3 volt. Ez meg 12000.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • En a barkacsolas helyett inkabb egy Roland BOSS GT-10 -et ajanlok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem biztos hogy jól értem a kérdésed, de talán itt választ kapsz?!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha ezek az amigak meg mindig ilyen jok miert nincs versenykepes alternativajuk?! - nem eri meg senkinek sem?!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • én egyetlen effekt-emulátort próbáltam ki pc-n anno, de az legalább 300ms-es késlekedéssel tudta kiadni magából a feldolgozott hangot (sima overdrive volt talán, tehát nem vmi lánc). A gép olyan 1ghz körüli Celeron volt.
  Nem tudom, hogy azért-e, mert rosszul optimalizált progi volt, vagy esetleg vmi trial/demo limit, de ez alapján a lenti hardware-igények nem elegendőek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a fontos számomra, hogy tudjak grafikus felületet futtatni rajta, és valós időben tudjon hangot feldolgozni. És legyen kicsi :).


  Neked egy Amiga kellene... :) Egy ilyen feladatra talicskát használni kész öngyilkosság!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha veletlenul van egy SB live-od, probald ki ezt a drivert hozza'
  kxproject

  Ez hozzaferest enged az sb dsp-jehez, szoval lehet kiserletezni. Sb live 5.1-en 2048 utasitast tud max vegrehajtani 48khz-en, 48bit/sample pontossagon.

  >hogy "mekkora" proci kell egy ilyen eszközbe

  Ha mindezt cpu-val gondolod, akkor anno egy pentium 200mmx eppenhogy eleg volt 2 128kbps mp3 kitomoritesehez+ 2x sampleratechange+ 2x delay,2x lowpass,highpass filter,2x 3chn equ-hoz, es ezt 2 hangkartyara kikuldve. Ebbol az mp3 decoder kb 60-80%-ot hasznalt, a tobbihez nem kell atomeromu (az effekteknél minden sample tsmp=array[0..1]of single volt).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Persze az x86 vonal is tevedes.

  z nem tevedes szerintem
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • off topic - bocs, d4mi3n...

  KisJ:
  Az ARM egy ipari tévedés (mint pl a VHS)


  Nekem nagyon belopta magát a szívembe egy olyan eszköz, ami üzemben 2W-ot fogyaszt, és többet tud, mint az a gép, amin mondjuk 10 éve fejlesztettem (akkor az volt a csúcs, és tökéletesen elég volt). Szerintem a számtech ipar, különösen a PC kategória jelenlegi "fejlődése" a totális tévedés, és inkább ezt az ARM által képviselt irányt tartom (a reális) jövőbe mutatónak.

  Éppen ezért nagyon érdekelne, hogy miért tartod hibás megközelítésnek (akár itt, akár privátban, akár egy új topikot is nyithatnánk neki, ha sokat csacsogunk róla...)

  (azzal nem tudok vitába szállni, hogy d4mi3n feladatára létezik optimálisabb célhardver, nyilván sokkal többet tudsz a témáról)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az ARM egy ipari tévedés (mint pl a VHS)

  Ez DSP-nek való feladat
  ADSP-BF548

  Egy tokon belul minden.
  TFT LCD, USB, IDE, etc...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • olcso miniitx

  Szerintem gitar effektre 10-20 mhz proci boven eleg.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én jelenleg a BeagleBoard-ba vagyok beleszerelmesedve - bár sajnos ez egyelőre plátói vonzalom.
  Ez egy ARM proci, körbeépítve minden földi jóval (OMAP3530 - video bemenet, OpenGL, ...), rárakva egy 3"-os lapra, ami USB port, HDMI kimenet, stb lakik. Gyakorlatilag egy pici PC, passzív hűtéssel, 5W-os tápegységgel... Linux fut rajta, OpenSource eszközök, és egész komoly dev community.
  Persze, még nem láttam/próbáltam élőben, de nagyon ígéretes (sok mindennek jobb az illata, mint az íze...), mindenesetre megkértem a Jézuskát :)
  BeagleBoard
  Egy rövid bemutató videó
  ... ha nagy leszek, ilyet szeretnék programozni

  Konkrétan a kérdéseidre persze nem tudom a választ, de ottani fórumokon talán össze lehet futni emberekkel, akik tudnak tanácsot adni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Egy ideje már azon törtem a fejem, hogy kellene saját gitáreffekt cuccot építeni.

  Úgy képzeltem el, hogy lehessen megadni egy effekt-láncot, a bemenettől a kimenetig, az egyes effektek egymás után pakolászva. Eleinte arra gondoltam, hogy FPGA-ra csinálom meg, de ez túl drága lenne hobbicélokra nekem (mert ugye nem ártana hozzá egy fejlesztő panel, ami meg nem két forint).

  Nemrég láttam egy mini-ITX kivitelű alaplapot, és megmozgatta a fantáziámat, hogy mi lenne, ha egy PC-re készülne el a dolog. A linkelt példányon elég sok "extra" dolog van (pl. 224 MB videomemóra), amire valószínűleg nem lenne szükségem, ezért valószínűleg ennél még olcsóbbat is lehet beszerezni. Kijelzőnek egy rossz notiból kiberhelt darabot szeretnék, ennek már utána is jártam, nem vészes megcsinálni.

  A kérdésem az lenne, amivel kapcsolatban elég tanácstalan vagyok, hogy "mekkora" proci kell egy ilyen eszközbe, hogy valós időben dolgozza fel a jelet. Láttam már ilyen programot windowson, de gőzőm sincs a gépigényéről. Legfeljebb 8-10 "darabos" effekt-láncokat szeretnék. Plusz ha lehet, szeretnék passzív hűtéses procit beletenni. Úgy gondoltam, hogy egy kicsit testre szabott Damn Small Linux futna, pendriveról, és az egészet c++-ban készíteném el.

  Hallottam valamilyen Single board computer-ekről, amik ARM procival vannak szerelve, de ezekről nem sokat tudok. Alkalmas lehet egy projektre? Ha más nem debian van ARM-re :). Csak azt végképp nem tudom, hogy egy olyan processzor mire képes.

  Az a fontos számomra, hogy tudjak grafikus felületet futtatni rajta, és valós időben tudjon hangot feldolgozni. És legyen kicsi :).

  Minden tippet köszönök!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd