Flash játék-raktárkezelő firebirddel
2009-01-07T15:43:00+01:00
2009-01-07T22:24:49+01:00
2022-07-25T18:06:16+02:00
 • Köszi az info-kat !
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 1. lehet-e más-más felbontású kütyükre optimalizált FLASH-t készíteni? Vagy ekkor annyiszor meg kell tervezni mindent újra? Vagy elég 1x jól és az dinamikusan alkalmazkodik a 320-2000es felbontásig?


  bármilyen felbontáshoz lehet alkalmazkodni

  2. mennyire stabil a FLASH ha bonyolultabb a alkalmazást ír benne az ember?
  - lefagyhat-e)?


  pont annyira stabil, mint bármelyik program

  - mi van, ha megszakad egy pillanatra a wlan


  nincs olyankor semmi

  3. lehet-e FireBird adabázissal összekapcsolni?


  Mindegy neki - a Flash kliensoldali eszköz, az adatbázisod pedig szerveren van (célszerűen). Tud kommunikálni szerverrel, adatot küldeni és fogadni (HTTP kapcsolaton, de akár TCP socketen is) - aztán hogy az elküldött (fogadott) adatokat a szerver hova teszi (honnan veszi), mit csinál velük, adatbázisba írja-e (adatbázisból olvassa-e) vagy a kukába dobja (hasraütésre találja ki), az nem a kliens dolga, hanem a szerveré.

  - táblázatokat kezel
  - vizuálisan megjelenít raktár-térképet


  Azt jelenítesz meg, amit akarsz - akár táblázatot is, végül is bármi megrajzolható.

  - JPG képeket kiolvas az adatbázisból amit megjelenít a táblázatban


  JPEG-et is be tud olvasni és megjeleníteni.

  Alapvetően semmi probléma a feladattal, a RIA (Rich Internet Application) fejlesztés kifejezetten a Flash célterülete már jó ideje, vannak is ehhez cél-fejlesztőeszközei (Flex). A jelenlegi Flash verzió (10-es) elfut Windows-on, Mac-en, Linux-on (ez még béta, de 9-es az van) és Solarison. A 8-as, amit írtál pont mondjuk Linuxra nem készült el. Használható Flash mobil eszközökön (PDA, telefon), de ott egy csökkentett változat van (Flash Lite, ennek is 1-es, 2-es és 3-as verziója van), ami a Flash 8 képességeire hasonlít (a 2-es és a 3-as, persze itt-ott meghúzva, máshol mobil-specifikus dolgokkal kiegészítve), szóval ha mobil eszközön is futtatnád, akkor arra külön kell elkészíteni (persze lehet közös alapjuk). Flash lejátszó mondjuk alapból nincs minden mobil cuccon, de egyre többön van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hello

  Igazán csak a flash részéhez tudok hozzászólni...

  Nem tudom, hogy tudod e, de mobil eszközökre szerintem nem mindent használhatsz, vagy nem úgy, ahogy a webre szánt alkalmazásokban. Telefonra a flashlite-ot használják, inkább annak a doksiját nézegesd.

  flashlite

  egyébként ha jól kitalálod az alkalmazást szerintem elég egyszer megírni, majd az elemeket felbontásfüggően méretezni, elrendezni
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok !
  A tanácsotokat szeretném kérni arra, hogy jó irány-e a flash a következő feladatra:
  Van nekem egy vizuális komplex kis raktárkezelő progim, amit Delphiben írtam és firebird adatbázist használ. Namármost ez ugye fut pár gépen, amit hálózatban használnak többen. (Maga az adatbázis persze csak az egyik gépen van.)

  A feladat az lenne, hogy ne csak windows-os PCn fusson, hanem PDA-n is ,(meg talán PocketPC-n, tabletPC-n meg mittudoménmégmin...) bármilyen méretben. (min. 320x240 vagy 240x320)
  Nekem úgy tűnik, hogy amit FLASH-ben írnak, az elmegy mindenen.

  Arra gondoltam, hogy úgy nézne ki az egész, mint egy kis FLASH-játék, épp csak nem pontokat gyűjtögetnénk, hanem egy PDA-n lehetne nyomonkövetni a raktár-térképet, rendeléseket feladni, áttologatni a ládákat a teremben, nézegetni a partnereket, stb...

  Kérdés(ek):
  1. lehet-e más-más felbontású kütyükre optimalizált FLASH-t készíteni? Vagy ekkor annyiszor meg kell tervezni mindent újra? Vagy elég 1x jól és az dinamikusan alkalmazkodik a 320-2000es felbontásig?

  2. mennyire stabil a FLASH ha bonyolultabb a alkalmazást ír benne az ember?
  - lefagyhat-e)
  - mi van, ha megszakad egy pillanatra a wlan?

  3. lehet-e FireBird adabázissal összekapcsolni?
  - tehát kiolvas és visszaír dolgokat,
  - táblázatokat kezel
  - vizuálisan megjelenít raktár-térképet
  (az adatbázisban tárolt koordináták alapján)
  - JPG képeket kiolvas az adatbázisból amit megjelenít a táblázatban
  ... ilyesmi

  Szerintetek?
  (tegnap kezdem el nézegetni a Macromedia Flash 8 progit meg a manual-t és ígéretesnek tűnik a dolog, de mielőtt feladnél egy hirdetést jó lenne tudni, hogy egyáltalán megvalósítható-e !

  Minden hozzászólást örömmel veszek !
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd