Programozó (C#, C++)

Programozó (C#, C++)
2008-12-17T23:32:10+01:00
2009-01-06T20:00:45+01:00
2022-10-29T04:25:32+02:00
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha tényleg annyira problémás a feladat, hogy időtlen idők óta nem találtok rá főállásba embert, miért nem bízzátok az egész "piacot" külsősre ? Egy filléretekbe sem kerül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mi tudjuk mikor indul a projekt...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ezen ne lepődj meg. A legtöbb cég mostanában azért nem jelez vissza, mert vár. Ő sem tudja, hogy mikor indul a projekt, csak annyit tud, hogy kell az ember.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves Laslie!

  Mi mindenkivel kapcsolatban visszajeleztunk a fejvadasznak.

  Udv
  Elvira
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én is így jártam. Voltam náluk beszélgetésen. Majd kértek tőlem valami kód részletet. Elküldtem nekik, de azóta se kaptam választ. Mondjuk ez azért nem lep meg, mert nagyon sok helyen így járnak el az állás keresővel. A legkorrektebbnek azokat a céget tartom, akik veszik a fáradságot, és visszajeleznek akár közvetlenül, akár a közvetítőn keresztül, hogy nem. A hab a tortán amikor még meg is indokolják. Ez a cég sajnos nem tartozik közéjük. Ja, és én még nov.-ben voltam náluk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ilyen kérdéseket általános iskola 5. osztályában meg kellene tudni oldani... Az a neve, hogy szöveges feladat

  Azzal viszont messzemenően egyetértek, amit alatta írtál. Mármint hogy az oktatók el vannak szállva, és sokan nem arra mennek rá, hogy tanítasanak, hanem még be is vallják, hogy az ő tárgyukkal akarnak mindenkit szétszivatni.

  Ezt sokáig lehetne taglalni, de asszem itt
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt így beszopni
  Ez a kérdés azért nem a gépészet csúcsa...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Picit más, nem prog, de a egyetemi szivatós zh-khoz csak ennyit:
  BME, valami gépész szak, kérdés: hány liter benzinnel üzemeltethető az a (sok sok adat, kérdések, 3 sorral leljebb) dízelmotor. Mindenki lázasan elkezdte számolni a többoldalas megoldást sokan megcsinálták = egyész csoport karó. Tanár válasza: dízelmotor nem benzinnel üzemel.
  ilyen tanárok mindelhol vannak, azt hiszik csak az ő szakterületük létezik, és fél év alatt legalább olyan tudást kell felszedni, amilyen nekik is van. Érzékenyen érintenek az ilyen témák, tekintve még én is diák vagyok, de ezeket túl kell élni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • mutable - bocs. elgépeltem Egyébként fogalmam sem volt róla...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a legjobb, amikor olyan kérdést tesznek fel, ami az aktuális "architekt" számára is nehéz kérdés, azaz az aktuális feladatuk. :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mi a mutual kulcsszo?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • az a bajom ezen kérdésekkel, hogy szívatósak, és hogy beugró kérdésnek szánják. Aztán csodálkoznak rajta, hogy miért hasalnak el rajta annyian. Pici cégnél futó projekteknél szükségtelen ilyeneket kérdezni, úgysem fordul elő ilyen.

  Egy ismerősöm szólt, hogy lenne valahol egy C++ -os állás, aztán mondta hozzá, hogy abban a teamben dolgozik Prof. Porkoláb is. No ottani interjú beugró kérdéseinél ha ezeket kérdeznék, azzal nyilván nem is lenne semmi gond.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hm. És ezt a tesztet te hogy ítélted meg? Könnyű vagy nehéz? Mert kis ellentmondás véltem fölfedezni a wc-s és char-os kérdés meg az "elborzasztó" kódos hibakeresés között.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nem akarlak elszomorítani, de ha multihoz mész dolgozni, ott is simán megvan rá az esély, hogy pár évet elvesztegetsz a karrieredből. Az itthoni multiknál alapvetően három fajta feladatra számíthatsz: tesztelés, utógondozás, adaptálás (portolás, rendszerintegrálás). Ha véletlenül valódi fejlesztést kapsz, akkor az szinte biztos, hogy csak egy új funkciót kell megírnod. Ez alól csak akkor leszel kivétel, ha kimész külföldre.

  Multinál másik baja az tud lenni, hogy minden nagyon le van szabályozva, ezért egyféle feladatot fogsz csinálni. Ha pl. másfél éven át bugfixelned kell, akkor ez halál unalmas tud lenne. De a következő feladat akár lehet egészen más.

  Kis cégnél másfél év alatt sokkal több mindennel fogsz találkozni, és ennek megfelelően a látóköröd jobban bővülhet. Azonban a szabályozatlanság miatt a munkák jelentős része barkácsolás lesz, szerintem te is ezt írtad le más szavakkal. A másik gond kis cégnél, hogy az ütőképes csapat kialakítása érdekében, a kompetenciákat inkább úgy válogatják össze, hogy hatékonyan kiegészítsék egymást, ezért jobrotálni nehezebb, illetve a korábbi munkahelyeiden szerzett értékes tapasztalataidra nem biztos, hogy igényt tartanak.

  Egyébként én sem kétlem, hogy fognak találni valakit, pláne hogy most recesszió van. Azonban cégen belül a egy-két embernek szerintem illene változtatnia mentalitásán, mert előbb utóbb eljön a böjtje azon kritikáknak, amik ide az utóbbi napokban beíródtak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "CV küldés: szentesi kukac transys pont hu" -> Így oda küldtem. Köszönöm a választ.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az unnepek kozott nem olvasom a transys-es leveleimet, aki kuldene cv-t az ide kuldje: szgerg kukac index pont hu.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom kinek kuldted a cv-et, ha fejvadasznak nem tudok mit mondani..., ha nekem arrol meg nem tudok
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nektek legalább visszajeleztek, behívtak. Nekem egy "megkaptuk jelentkezését, köszönjük, blabla" szövegű választ sem sikerült eddig küldeniük. Elég nagy csalódás. Ráfognám alapesetben az ünnepekre, de ide azóta is számos hsz-t küldött a témanyitó, így nem. Nagyon sajnálom, mert még olyan messzi sem lakom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves Elvira! Gondolkoztam rajta, hogy válaszoljak-e neked, mert nem akarlak Titeket bántani, a csapat nekem nagyon bejött. De! Amit itt leírtál, abból látszik, hogy nem tudod miről beszélek. Én NEM A TECHNOLÓGIÁKRÓL beszéltem elsősorban, hanem arról, hogy a fiatal nem fog megtanulni professzionálisan egy szoftver csapat tagjaként dolgozni. Nem lesz meg az a munkatapasztalat, amit már elvárnak mindenkitől, aki elmegy pl egy multihoz dolgozni. Mondanám, hogy MÓDSZERTAN, Project Management, de akár UML. És szerintem tudod miért mondom! HI szerintem ezt pontosan olyan jól érzi, mint én, ezen próbál változtatni, de az az érzésem, hogy PF ebben nem partner neki. Jelenleg nálatok sima irodai munkatapasztalatra és részlegesen modern technológiai ismeretre lehet szert tenni, ez tény! De nem dolgoztok a mai értelemben vett "professzionális módszerekkel", a delikvens ezt nem tudja elsajátítani nálatok, azaz "elveszteget" az életéből, a karrierjéből pár évet. A módszertan, project alapú vállalatszervezés és az UML hidd el csak előre vinné a céget, nem lenne sohavisszatérő befektetés részetekről. És a nagyon kedves HR-es srácnak is könnyebb lenne profi szakembereket találnia, mert már manapság igenis szempont a karriertervezés! Nem kétlem fogtok találni valakit, de "kár értetek", mert vasút-szakmailag nagyon ott vagytok a szeren, de szoftver-módszertanilag nagyon nem és ez hosszú távon komoly HR és management problémákhoz fog vezetni. Jelenleg nem a közlekedésmérnök stáb a szűk keresztmetszet a cégben, sokkal többre hivatottak, hanem a szoftverfejlesztés, ebben szükséges javulnotok. Bár tudom úgysem fogadjátok meg a tanácsomat :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • sejtettem, hogy kisvárosban nőttél fel.
  szerintem ha 30perc alatt beérsz a melóhelyre, az már kiváló.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nem a 3 perc az igaz, tenyleg annyira laktam Debrecenben az egyetemtol -> 3 evvel ezelott
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • korábbi kollégáim jelentős része járt be minden nap pl. Esztergomról, Székesfehérvárról, Ceglédről, Dunaújvárosból, Tatáról, Hatvanból, Vácról, Rétságról stb. - rendesen el tudták végezni napi 8 órában a munkát. Amikor az egyik ilyen messziről bejáró srác nem jött be reggel, akkor annak az volt az oka, hogy szegény srác munkába jövet autóbalesetben elhunyt (nem ő volt a hibás)... szóval ennyit arról, hogy ki miért tud vagy nem tud a munkahelyére eljutni.

  "En legjobban azt szerettem mikor 3 perc volt kocsival a munkahelyem, gyalog 10.... " - ezt ugye nekem szántad? Mert pont ilyen távolságra lakom tőletek.
  Ja, és ha olyan vagyok, hogy minden szempontból ideális lennék a posztra, no akkor jön az a kifogás, amit írtál privátban. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Ha valakinek 2 orat kell utaznia oda es ugyanennyit vissza, hat nem is tudom....

  En legjobban azt szerettem mikor 3 perc volt kocsival a munkahelyem, gyalog 10.... "

  Akkor olyan fizetést kell biztosítani, hogy meglegyen a DodgeViper, vagy a helikopter, esetleg a szállodai költségek ne okozzanak gondot..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom hogy harasoft eseteben ez volt-e a donto, de a messzirol valo bejarassal kapcsolatban, csak annyit, hogy sztem egy jo vezetonek, igen is kotelessege meggyozodni arrol, hogy a munkavallalonak, rendelekezesere all-e minden feltetel, ahhoz, hogy a napi nyolc orat ledolgozhassa. Ha valakinek 2 orat kell utaznia oda es ugyanennyit vissza, hat nem is tudom....

  En legjobban azt szerettem mikor 3 perc volt kocsival a munkahelyem, gyalog 10....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az anyagi oldalahoz nem tudok hozzaszolni, viszont amit a szakmai reszrol mondtal ...

  Nem valoban nem bizniszalkalamzasokat fejlesztunk, nem vallalatiranyitasi rendszereket. Nem SQL tabla lekerdezos, gridben megjelenitos....

  Sokkal inkabb szuksege van a nalunk dolgozonak sokretusegre, en 1 eve dolgozom a cegnel a kovetkezo temak kerultek mar elo: MFC, .NET, tobbszalu programozas, socket (TCP, UDP), serial port, GDI+, Direct Sound, hangatvitel, sok pattern, xml, DOM, XPATH, kicsi SQL, most hirtelen ez jutott eszembe... ja es termeszetesen favagas, amit iq-bol kellet gyorsan es jol megcsinalni.

  En pont forditva mondanam, itt arra amire a munkad soran szukseged van meg fogod tanulni, es csak is kizarolag rajtad mulik, hogy mennyire akarsz elmelyulni a temaban, ido es lehetoseg, munkatarsaktol szakmai tamogatas meg van ....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elvirától most már tudom, hogy velem kapcsolatban is csak kifogásaik voltak.. Hogy mi volt az, azt nem írom most le, de nem örültem neki...

  a messziről való bejárásról pedig: semmi közük hozzá, hogy a levelezési címed az ugyanaz e, mint ahonnan minden nap be fogsz járni. Ha ilyet mondanak, amit írsz, akkor arra azt hazudod, hogy jelenleg a barátnődnél laksz kb. negyed órára a cégtől.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én voltam náluk és át is kerültem a 2. meghallgatásra, ahol ugyebár már a béralku lenne. Én 600+fa számlázottat mondtam és ez nagyon sok volt nekik, alkudni sem volt érdemes belőle. Ez kb br 450-nek felel meg. Azzal a kifogással hárítottak, hogy nem hiszik el, hogy be tudnék járni arról a távolságról dolgozni ahol lakom, még akkor sem, ha előtte 7 évig naponta bejártam máshova ugyanonnan (amúgy ez benne is volt az önéletrajzomban)... A cégről a felszínes tapasztalatom az, hogy nagyon szeretik csinálni, amit csinálnak, a szakmai vezetés nagyon korrekt, de a főfőnök elég garasos és van egy olyan érzésem, hogy nincs teljes béke a szakmai vezetéssel. Olyan ember kellene nekik, aki már nem teljesen kezdő, de még nagyon fiatal és megelégszik br 250-350-el. A munkahely hátránya, hogy nem fogsz széles spektrumban tapasztalatot szerezni, egy kódot kell napi szinten csákányozni, azaz pont annak, akire Ők számítanak nem egy nagy üzlet a jövőjét tekintve.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nem vonom kétségbe azon sztorikat amiket írsz, bár azt elég nehezen fogadom, hogy ma ez jellemezné a programozókat. De ha így állsz hozzá, akkor természetesen ezt fogod csak észrevenni, így ne csodálkozz, hogy nem látsz mást.

  Az előszűrés szükségességét vitatva: szerinted az ilyen "felmérő teszt" azt a célt szolgálja, amit te említesz?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Majd megpróbál. Kénytelen voltam már kijavítani (sokszor gyakorlatilag újraírni, máskor csak foltozni) jópár olyan ember munkáját, aki már elvégzett egyetemet, kapott diplomát, és utána elment programozni.

  És nem csak kis gagyi programokra kell gondolni, ezek között szerepelnek napi többezres látogatottságú honlapok is, amiben nem kis biztonsági rések és működési érdekességek akadtak... és nem, nem kért érte keveset.

  Szóval igenis van értelme azt szűrni, hogy ki az, aki egyetemen megtanult megírni egy hello worldnél bonyolultabb programot. (Pedig itt még csak alap algoritmusokról és programozásról van szó, nem is tervezési kérdések)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd