Magic helyett PHP, MySQL, Java
2008-12-14T20:15:04+01:00
2008-12-18T07:39:22+01:00
2022-07-19T05:23:14+02:00
 • Nézd, ha kész vannak az építőkockáid (objektumok) akkor viszonylag egyszerűen elő lehet állítani az N+1-es hasonló alkalmazást. Már ha szükség van rá és nem elég a már meglévő alaprendszeredet módosítani/bővíteni. Pont azért mert annyira új nincs a nap alatt hogy érdemes legyen olyan alkalmazásgenerátort csinálni amivel külön programot lehet írni a Gipsz Jakab Bt-nek és külön a Beton Jenő KFT-nek. Teljesen felesleges emiatt nekiállni fejlesztőeszközt gyártani, különösen nem egy olyan nem túl szerencsés csillagazat alatt született dolgot mint a Magic volt anno. Nem véletlenül nem terjedt el, és nem véletlen az sem hogy nem születtek klónjai (ahogy a VisualBasic-hez hasonlóan megszületett a Delphi, JBuilder, Eclipse, Visual Studió/.NET, Lazarus, stb. Anno volt egy elv és ma már minden valamirevaló fejlesztőeszköz ezt használja. Ezzel szemben a Magic-nek nem születtek klónjai - szvsz ez azért nem annyira véletlen.

  Ráadásul a szívás forrását már ki is fejtetted: te egy bizonyos rendszerben gondolkodsz. Oda az lehet hogy jó volt - de máshová ez már nem feltétlenül igaz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem értettelek félre. A Ruby on Rails tchnológia alapja a kódgenerálás, és az egész arról szól, hogy kaptafa CRUD alkalmazásokat pillanatok alatt generáltathatsz vele.
  (Amúgy nem utazok ebben a témában, inkább a 'kódsúlyosabb' egyedi kódot igénylő alkalmazások írásából élek, csak gondoltam, hogy jó lehet megismerned a kurrens technológiákat, amelyek a konkurrenciái lesznek a rendszerednek.)

  Magyarul: nem árt, ha jobbat csinálsz, mint a Ruby on Rails, mert az egy ingyenes és egészen sikeres alternatívája annak, amit csinálni akarsz. Ennyit akartam mondani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt mind értem, és tudom. Egy alap készletet kezelő számlázóról volt szó, amit a mostani windowsos magiccel néhány óra alatt meg lehet írni.

  A TI rendszer amit most írnom kellene, az nem kiskeres, ott inkább a rendelésen és a gyártáson van a hangsúly. Ott nem igazán kell kapkodni.

  Egyébként a nyelv részletkérdés. Itt egy elvről van szó, hogy ki lehet e váltani egy méreg drága, de nagyon haladós fejlesztő eszközt, valami másra. Azért php, mert az egy viszonylag egyszerű, és főleg, interpreteres nyelv.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • XBase óta nagyot változott a világ, gyanítom a DOS-os Magic óta is. Amúgy pár ilyet már én is írtam... Volt nagygépes COBOL, volt Commodore 64/C, volt DOS/Clipper, volt win/Visualbasic, volt win/Delphi, volt linux/C++, volt linux/Windows/Kylix, jelenleg egy .NET-eset írok. És ezek csak a platformok. Persze a méretek is mások, a C64-es csak pár ezer sor volt, a mostani .NET-es úgy 70 ezer sor körül jár...

  Manapság már OOP van meg komponensek, meg adatbázisszerverek, meg többrétegű alkalmazások. Ma szvsz célszerűbb egy rendszer építőkockáit megcsinálni mint hogy csinálsz egy ilyen egyenfazon-generátort.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Teszem azt Gipsz Jakabka beesik az üzletbe és elkezd különféle áruk után érdeklődni. Neked árakat kell mondani, hasonló termékeket más gyártótól, hasonló funkciójú termékeket, esetleg megkérdezni hogy ha printert vásárol akkor nem akar-e hozzá venni USB kábelt is, meg ilyeneket. Ez pedig elég nehezen megy egy webes felületen keresztül, legalábbis ha van még másik 5 vevő is a boltban. És ez még csak egy terület.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem is elfogytak a lehetőségek Bár egy még elment a másikra...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyszrűbb, ha eltörlöd a témát, majd megírom egyedül.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én is sok mindent írtam sok mindenben, de mégse állítok olyat, hogy néhány óra alatt összedobható.

  És ez az agyonajnározott .net-re is igaz.

  Mellesleg a két kérdésemre nem válaszoltál.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jó akkor nem értek hozzá.

  Bár már csináltam néhány TI rendszert.

  Az egyiket még Clipperben majd XBase++ -ban, a másikat pedig adoptáltuk, mert az Izraeliek írták, és nekünk kellett a Magyar viszonyokhoz igazítani. A a szombathelyi Vasúti Járműjavitó TI rendszere volt és DOS-os Magicben íródott.


  De nem értek hozzá.

  1. kell egy form ami adatbázist kezel, és kell mögé egy logika, ami vigyáz, hogy az jó is legyen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy bonyolult raktárkészlet kezelő, számlázó rendszert, néhány óra alatt össze lehet rakni vele


  Az a néhányórás raktárkészlet kezelő program az alábbi linken található listából miket tud majd?

  Integrált logisztikai rendszer

  És ilyet hány óra alatt dobnál össze?

  Raktári folyamat RF eszközökkel

  Szóval ne haragudj, ha azt mondom ezek után, hogy nem értesz a "bonyolult raktárkészlet kezelő" rendszerekhez, és a form kezelések csak abban egyformák, hogy egységesen néznek ki, de ezt ugyebár elég egy ős osztály/form-on egyszer kifejteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én elég régóta fejlesztek termelésirányítási rendszereket, és pot egy konyhait kell ilyenre elkészítenem, mert a több telephelyes online használhatóság az igény.

  (Egyébként nézz körül egy kicsit a világban. Nagyon sok nagy cég használ hasonlót, mert a több telephelyen való hozzáférés ezt kívánja.)

  Ne gondold, hogy az egész cikktörzset be kell tölteni az oldalakkal! Ez már nem így működik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 1. Számlázó/készletnyilvántartó programot webesre csinálni rossz ötlet. Már feltéve az endjúzer nem tudja mind a 20 000 termékének minden paraméterét fejből - vagy ha a számlázás annyiból áll hogy a vonalkódot írja be, Pl. önkiszolgáló bolt.

  2. Egy normális készletnyilvántartó-számlázó program (amit használni is lehet) felülete minden csak nem kaptafa. Nézd meg mik vannak a piacon... Még csak nem is hasonlítanak. És ezeknek a programoknak a használhatóságát 99.9999%-ban a felület jósága adja.

  3. PHP-ben max. Pistike webáruházának szabad nekikezdeni. Még akkor is ha csak generálod a kódot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Figy. Akkor mivel elég kevesen ismerik a magic-et, mint alap alkalmazást, ezért mi lenne, ha lenne egy pontos (nagyon pontos) specifikációd? A tervekről, hogy mit akarsz, és hogyan. Mert szerintem így nem sok jelentkezőre számíthatsz. De ha valóban van benne money, akkor viszont a te érdeked is, hogy kész legyen!
  Szerintem...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Félreértettél, Jó editorom nekem is van.
  Én nem akarok kódolni, hanem csak Magic szerűen alkotni meg az alkalmazást, majd kiexportálni kódba.

  Én dolgoztam sokat Magic-ben, és annál haladósabb rendszert még nem láttam. Egy bonyolult raktárkészlet kezelő, számlázó rendszert, néhány óra alatt össze lehet rakni vele. Csak az ára miatt gondoltam, csináljunk egy "olcsóbbat", hisz az ilyen adatbátiskezelős számlázó készletnyilvántatós rendszerek, elég egykaptafára készülnek. Mármint minden form kezelése tulajdonképpen egyforma, csak az adattartalom változik.
  Ennek a programozásához kezdtem hozzá, és ehhez kellene valaki, aki otthon van a PHP,MySQL, és egy kicsi java nyelvekben. A Magic-et ismerem én, az elég.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem ebben a generálós/ultrarapid-development műfajban az egyik legnépszerűbb a:

  Ruby on Rails

  Állítólag haladósan lehet benne dolgozni, (törzsadatkarbantartós oldalak prototipizálására ideális) én amúgy csak hallomásból ismerem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi ez epés hozzászólást!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom, de én egyszer voltam egy ilyen tanfolyamon de elfogott tőle a hányinger. Ehhez képest az Access meg a PHP meg a vizuálbézik a fejlesztőeszközök királya, ha ilyennel kellene fejlesztenem akkor inkább trágyát pakolnék.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sajnos a PHPMaker az nagyon kevés ahhoz, amit szeretnék megcsinálni. Ez tulajdonkép egy táblázatos kezelgetős felületet generál a táblákhoz.
  E Magicben a logika is benne van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi este megnézem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet, hogy félreértelek, de ilyen már van.
  Nézd meg ezt!
  Plusz van hozzá Report generator, és van ASP-s verziója is.
  Tök egyszerű használni, legenerál mindent.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem egészen, az egy komplet rendszer, amiben táblázatok kitöltésével rakod össze az aplikációdat.

  Mondanám, hogy töltsd le a netről innen, de ha nincs előképzetséged, akkor a kezelése is gondot okozhat. De próbáld meg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Aha! Szóval a magic az ilyen generátor féle. Na, ilyenen már én is gondolkodtam, és nem annyira rossz ötlet. Bár azért nem is egyszerű egy jó rendszer megírása.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tudod kellene írnom egy konyhai termelés irányítási rendszert, de a 4. formos adatbáziskezelős oldalnál meguntam. Mindegyik egy kaptafára készül. Ezt egy program is le tudja generálni!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát ez nem rossz érv
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Abban lesz jobb, hogy nem kell 1 millát fizetni a fejlesztő rendszerért, és 170 ezret a futtató 1 példányáért.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valami varázslat.

  Szerintem inkább egy borzalom... persze az tény, hogy valóban "haladósan" lehet fejleszteni benne, ha az embert nem zavarják az erős korlátok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miben lesz jobb amit te csinálsz mint a Java, C# fejlesztő eszközök?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mijaza medzsik?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves érdeklődők!

  A DOS-os idők óta szeretem a MAGIC rendszert, mert nagyon gyorsan, haladósan lehet dolgozni benne.
  Viszont az iszonyatos ára, mindig gátat szabott a használatának.

  Elkezdtem a létrehozását, egy hasonló fejlesztő eszköznek, ami php, mysql és java alapokon készül. A végeredmény, amit produkál, az szintén az előbbi hármast használja (export).

  Társakat keresek a fejlesztésre, mert szerintem ráció, és üzlet is van benne.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd