Kicsi virtuális gép - GPL

Kicsi virtuális gép - GPL
2004-03-18T11:10:08+01:00
2004-03-19T16:29:53+01:00
2022-11-01T18:15:37+01:00
 • szvsz az a legjobb megoldas, ha irsz egy kis sajat byte kod ertelmezot, es hozza egy sajat assembler-t.


  no ezt szeretném elkerülni
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • utólag kellene néhány olyan funckciót beleépíteni (in-system), ami jelenleg nem ismert és egymástól független és nem biztos, hogy hibátlan, ja és párhuzamosan kell futtani. Erre nem találtam más megoldást, mint VM (a java pl. jó lenne, csak nem fér el)


  Erre szvsz az a legjobb megoldas, ha irsz egy kis sajat byte kod ertelmezot, es hozza egy sajat assembler-t. Nem kell tul bonyolultnak lennie, eleg ha kezel kb. 8 virtualis regisztert, ismeri az alap alu utasitasokat, es tud nehany vezerlesado utasitast. Ezen kivul meg kell: konstans betoltese egy regiszterbe es regiszter alapu cimzes. (a kulso memoriaban)

  Ami fontos az a user/kernel mod, amit legjobban tobb regiszterkeszlet tamogatasaval lehet elerni. Tamogahatsz fix szamu task-ot, vagy toltheted oket dinamikusan is. Memoriavedelemnek az a legjobb, ha minden task azonositoja a cimzesnel a cim felso n bitje. (ezt az emulator automatikusan odateszi) Ha a kernel fut (task 0), akkor a felso biteket is szabadon lehet megadni. (igy a kernel lat mindent)

  A mikrovezerlobe csak a virtualis cpu mikrokodja kerul, a belso memoriat pedig csak a virtualis regiszterek meg az emulacios logika hasznalja. Igy lehet akar 32 bites cpu-t is emulalni egy 8 bitesen.
  Az egyetlen gond az, hogy kulso ram kell hozza. (es esetleg egy flash hattertar)

  Viktor
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az IC ára 25 EUR.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem az igényed egy 8 bites mikrokontrollerre egy kicsit eltúlzott.
  Ilyenkor jön be a képbe az ARM technológia, ami egy szabvány embedded core uP mag.
  A legtöbb mikrokontroller 32 bites RISC. Real-time OS-ek futnak rajtuk, igy qnx,eCos,Rtlinux stb.
  Jelenleg én egy Atmel AT91RM9200-s kártyát tervezek, ez 25 EUR. Ebben van eth is, de vannak kisebbek, és olcsóbbak az Atmelnek, de más gyártók is ráálltak az ARM-ra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ha keresel a neten,akkor találni fogsz multitaskos Atmel is C libeket, rendszereket.

  igen, van több is (Google jól talál), legalább 2 biztosan jó (kipróbáltam ), de nem megoldás a kitüzött feladatra:
  az a legnagyobb baj, hogy a "processzek" mindent látnak és elérnek, mondjuk kilövi az egyik process az RTK óráját - innen már csak a WD hoz vissza
  És nincsen módom arra, hogy a letöltött kódot teszteljem, és elérendő cél az, hogy totál hibás taszk esetén is menjen a rendszer többi része.
  Úgy képzelem el, hogy mondjuk a kontroller vezérli a hűtőszekrényt, aztán gondolok egyet és letöltöm rá a kenyérpiritó vezérlését is, mint külön taszk . persze másik port pinen vannak, és egyik task sem érheti el a másikhoz rendelt portot (meg memóriát meg miegyebet), nehogy a tej megromoljon azért, mert bugis az uj taszk
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pumpkin: Salvo, the RTOS that runs in tiny places on HE
  De van több is a neten, ez egy taskos AVR,mág más prockra is megvan, ahogy olvasom, úgy tünik, hogy letölthető.
  Szerintem, ha keresel a neten,akkor találni fogsz multitaskos Atmel is C libeket, rendszereket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ATMEL a lelkem (azért kellene free, mert ugy mexoktam :), nem is azzal van baj, hogy mekkroa a flash (amúgy a RAM a 128-ban sem túl nagy), hanem a probléma a következő:
  utólag kellene néhány olyan funckciót beleépíteni (in-system), ami jelenleg nem ismert és egymástól független és nem biztos, hogy hibátlan, ja és párhuzamosan kell futtani. Erre nem találtam más megoldást, mint VM (a java pl. jó lenne, csak nem fér el)
  Végülis ha van más megoldás, az is jó nekem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Minden free...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Milyen proci, Atmel, PIC vagy más?
  Minek kinlódsz kicsi memóriával, az Atmega128 (ára nettó 2000-2500 ft) rögtön 128 kb flash ROMja van,és halom minden mást is tud, van hozzá C forditó, fejlesztőrendszer, igy AVR stb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tudna valaki ajánlani olyan GPL-es virtuális gépet, ami kicsi procin is elmegy? (kicsi proci = 8 bites, 16 kbyte programmemória, 1 kbyte RAM), ráadásul C-ben kellene, mert nincsen más fordítóm.
  Alapból a C-FLEA tetszik, de mivel ez a hobbim, nem tudok rákölteni.
  A byte kód egy SPI-s memóriából jönne, ez nem terheli a kontrollert, de az erőforrások egy részét más foglalja el (jelenleg egy kicsi kis monitor program, ami soros portot kezel, meg egy időzítő, de ennek a listának bővülnie kell).

  Mindenkinek köszi!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd