XML típusú adat relációs adatbázison belül
2008-11-28T17:03:30+01:00
2008-12-04T11:33:29+01:00
2022-07-25T18:56:24+02:00
 • Azért az XML adatok kereshetősége már rég megoldott relációs adatbázis-kezelőben. Legalábbis, ha Oracle DB-ről van szó. Érdemes körbenézni az Oracle XML DB oldalán. Ezen az oldalon van jó néhány példa arra is, hogy ki mire használja az XML DB-t.
  Lajos
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Legtöbbször ott, ahol a vezetőfejlesztő, architekt nem bírta ki, és mint újdonság gyorsan ki kellett próbálni, mint újdonságot
  Személy szerint nem szeretem az xml típusú mezőt.

  Amúgy azzal az indokkal szokták sokszor hasznűlni, hogy csak megjeleníteni kell statikus felületeken az adatokat, de aztán rájönnek úgyis, hogy legalább keresni is kell a mezőben...

  Szvsz nem sok értelme van az xml típusú mezőnek, max csak nagyon speciális esetekben. (Pl egyedenként különböző, előre nem meghatározott típusú adatokat szükséges tárolni).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nálunk egy rendszerben lehet összetett szűrőfeltételeket (kb. hasonlót, mint az Excel-ben a szűrők) megadni és eltárolni, ezek kerülnek egy XML típusú oszlopba. Igaz, a teljesítmény veszteség INSERT/UPDATE esetén érezhető, de néha (amikor pl. néhány tízezer ilyen szűrőfeltételen kellett bizonyos feltételek alapján módosításokat végezni), akkor hasznos volt, hogy mindezt egy SQL paranccsal meg lehetett tenni, és nem kellett erre írni egy külön kis alkalmazást, és azt futtatni (az ügyfélnél lévő biztonsági szabályok miatt egy SQL-t kb. 1 nap alatt lefuttatnak, míg egy saját külön EXE futtatásához mindenféle engedély kellett volna az éles rendszeren).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok,

  Arra lennék kíváncsi, hogy hol használnak olyan relációs adatbázisokat amik tartalmaznak XML típusú adatokat is (MS SQL server 2005-ben van erre lehetőség)?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd