Én PHP programozni neked!

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Ennek �gy semmi �rtelme - Off-topic!
Én PHP programozni neked!
2008-11-23T11:32:17+01:00
2008-11-27T22:29:37+01:00
2022-07-25T19:11:19+02:00
 • Még további 5 év, és el fogja érni a .NET és a java jelenlegi színvonalát a dolog.


  És akkor lehetne kidobni az egészet, és mégegyszer feltalálni a php-t, mert aki java vagy .net szintű dolgot akar használni, az most is azt használja. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, majd 15 év múlva el fogja érni a .NET 1.0 színvonalát.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Type Hints can only be of the object and array (since PHP 5.1) type. Traditional type hinting with int and string isn't supported.

  De az tény hogy jó irányba halad. Még 3 év és típusos lesz. Aztán még 2 év és lesznek könyvtárak is, majd még 5 év és lesz egységes, elfogadható osztálykönyvtár. Még további 5 év, és el fogja érni a .NET és a java jelenlegi színvonalát a dolog.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • azért a php is fejlődik típusosság tekintetében
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én csak kérdezek, mert másképp hogy tanulhatnék...
  IIS alatt azt a sok-sok dll-t is átfordítja "gépi kódra"?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor nagyon le vagyok maradva. Én úgy tudom (PHP 4.x alapján) hogy a PHP bizony minden induláskor lefordít mindent, magyarul nincs olyan mint a libek a C/C++, .NET, Java, stb. esetén. Az persze igaz hogy a PHP sem soronként értelmez hanem csinál belül egy köztes kódot belül, de ezt minden alkalommal megteszi amikor elindítod a PHP kódodat. Aztán vannak különféle PHP fordítók (valahol talán .NET-re is ha minden igaz) de az másik történet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A phpnél is van köztes kód, és nem fordítja újra minden futtatásra az egész programot. (amúgy persze igazad van)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na így viszont már érthető. Köszönöm a felhomályosítást!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jól hangzik, de hogy valósítják meg? Egy proci egyszerre 1 ciklust tud végrehajtani...egy órajelen belül többet ha több pipline van, vagy több "mag". De ez azért aligha függ a rajta "átfolyó" bitektől. Úgyértem amit a proci tud, annyit tud a program is, hacsak a program eleve nincs lekorlátozva mint JRE esetében. Szerver oldalon gondolom nincs korlát (remélem).


  Ebbol leginkabb az latszik, mennyire nem vagy kepben a szamitogepeket es az architekturakat illetoen, lenne mit tanulnod, es ajanlom is, mielott ekkora marhasagokat irsz.

  Ezt ugy irtam, hogy nekem nem szokasom masokat szapulni...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 1. Lehet hogy meglepetésként ér majd a dolog, de a proci nem közvetlenül PHP-s vagy C# vagy Java kódot futtat, hanem gépi kódot. Ez a forráskódból áll elő ilyen vagy olyan úton. Java esetén keletkezik egy köztes kód, amit a JRE lefordít gépi kódra majd futtat. .NET esetén is hasonló a helyzet. PHP esetén viszont minden induláskor le kell fordítani az összes forráskódot ami a rendszerben van PHP-ről. Hogy aztán a PHP mire fordul belül azt nem tudom. De az hogy a forráskód és a gépi kód között mi van rohadtul nagy hatással tud lenni a rendszer sebességére.

  2. Silverlight/WPF: Normális helyen a designer és a coder az kettő. A visual studió a codernek van, a Blend pedig a designernek. Mind a kettő külön szakma ami nem csak különböző. Más képességeket és más képzettséget igényel a kettő. Csak a Pistike webáruházánál van hogy Pistike az univerzális ember kódol is meg designt is nyom. Ami egyébként általában kiegyenlített dolog Pistikénél mert sem ehhez sem ahhoz nem ért, viszont azt a 20 ezer forintot amit a megrendelő végül is zsebbe kifizet Pistikének megéri.

  3. A PHP-vel szvsz nem a sebesség a legnagyobb baj. A gáz ott van hogy nincs típuskezelés, azok a bugok amik C#, Java, C++, stb esetén már fordításkor, sőt jobb IDE esetén már kód szerkesztéskor kijönnek PHP esetén csak futáskor derülnek ki.
  Másik dolog hogy a fenti rendszerekhez van egy szép nagy gyári osztálykönyvtár. Azaz nincs 26 különböző rendszer Pl. a template kezelésre, hanem ott a jó ASP.NET vagy a JSP/JSF.
  Ez főleg azért jó, mert ha te munkáltató vagy bármikor fel tudsz venni egy .NET-es vagy javás embert, rá kell kérdezned arra a 2-3 dologra amit használsz és kész. Másrészt ezek a core könyvtárak nem holmi GNU-s projectek amiket vagy folytat valaki jövőre vagy nem. És itt a PHP egyik nagy hátránya: mivel interpreter, így túl nagy core könyvtárakat nem is nagyon lehet hozzá fejleszteni, mivel minden amit használsz újra kell hogy forduljon minden project induláskor.

  Na ezért nem használ épeszű bank PHP-t a belső rendszereihez. De ettől persze a Pistike Bt weblapjához tökéletes, pláne mivel PHP-s és MySQL-es tárhelyet egy tányér levesért bérelhetsz. De ezzel kb. fel is soroltad a PHP összes előnyét.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Eloszoris a J2EE-n belul egy sima mezei JSP 1000*x ciklust kepes futtatni, amig a PHP ugyanannyi ido alatt csak x-et "

  Jól hangzik, de hogy valósítják meg? Egy proci egyszerre 1 ciklust tud végrehajtani...egy órajelen belül többet ha több pipline van, vagy több "mag". De ez azért aligha függ a rajta "átfolyó" bitektől. Úgyértem amit a proci tud, annyit tud a program is, hacsak a program eleve nincs lekorlátozva mint JRE esetében. Szerver oldalon gondolom nincs korlát (remélem).

  PHP is tud több szálat futtatni amit persze a szerver tesz lehetővé/szolgál ki. De itt is egyik szál sebessége azért befolyásolja a másik szálat is.

  Ezért ez az 1000*-es ciklus nekem azért fura.

  A MS demó amit láttam úgy nézett ki hogy egy Sakkprogramot (JSE) hasonlítottak össze egy gépen C# kóddal szemben...persze, hogy a C# nyert érthető okokból, de ez nem attól van mert többet "hozott ki" a prociból a C# kód ugye. Valami több ezerszeres eltérés volt.

  Persze mert JRE be van "korlátozva" C# meg azt adta ami a csövön kifér...nade php ilyen szintű korlátjáról nem tudok.

  Flémel a fene...csak szerencsétlen PHP-t akarom megvédeni, mert nem olyan rossz azért.

  Lentebb emlegettem a Silverlight , WPF párost is, hogy hát nem rosszak, dinamikus multimédiás megjelenítésre jók lesznek, de hát körülményes kicsit szerintem, hogy írsz egy C# kódot studioban, aztán váltasz Blendre ahol XAML kódot kell előállítani aztán vissza studioba ahol XAML kód kézzel ír majd C#ra vált... mi a fenéért nem tudták egybe gyúrni...macera, de azért ha linuxos szervereken is tökéletesen támogatott lesz a WPF / Silverlight váltani fogok PHP-ről...egyébként javat (JSE) ismerem de ez a webes verzió kimaradt az életemből és nem is nagyon vágyódók rá, mert látok pár nagy oldalt ami nyögősen működik, és ők profik elvileg, ha ők ezt tudták összehozni akkor én mire vagyok képes...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hoppa, mirol maradtam le...

  Eloszoris a J2EE-n belul egy sima mezei JSP 1000*x ciklust kepes futtatni, amig a PHP ugyanannyi ido alatt csak x-et ugyanazon a gepen (persze ez nem teljesen egzakt, ezert csak kozelito ertek, es fugg az adott jre-tol is).

  A JRE-vel kapcsolatban, kijott a JRE 6u10, ami mar modularis, szoval nem kell elmeletileg (gyakorlatilag meg nem probaltam) masodperceket varni az elindulasara.

  Emellett az appletekre anno ramondtak az ament, es mivel a Sun miatt eleg mostoha sorsra jutott, termeszetes, hogy olyan, amilyen. Szvsz, nem kellett volna tul sok eroforrast beleolniuk egy magasabb szintu osztalykonyvtar elkeszitesebe es egy a flash ide-jehez hasonlo szerkesztot kesziteniuk, de ez valamiert nem volt cel.

  Ehelyett most lesz nekunk fincsi JavaFX a kliens oldalra, de egyebkent meg teljesen mindegy, a boseg zavara mellett, ugyis a megrendelo igenyeinek kell legjobban megfelelni, szoval ha O "A"-t vagy "B"-t akar, hat megkapja. Aki meg azt hiszi, hogy eleg csak az egyikhez ertenie, flamel a tobbirol.

  A Bankokrol szolva, egy honlap, mivel csak honlap, egy frontend, nyilvan nem azon fut az uzleti logika...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem értem mi a problémád a php fürtözött rendszerekkel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy pél-da

  Köszi, mostmár tudom, hogy hova ne menjek. Van még több is? Vagy csak nem az összes többi banknak normális rendszere van?
  Egyébként igen, nagyon jól szórakozunk az ostobaságaidon

  Ui: a chat-es példa még hiányzik!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • https://ibank.budapestbank.hu/

  Egy pél-da.És gyors vala.

  Sebaj, legalább jól szórakoztok, a téma életben marad stb. amúgy flémtömegek.

  Metált birod?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • klorand +1 :P

  az applet jre-nek úgy mégis miköze van szerinted a Java EE-hez?? Egy java appletet épp ugyanúgy be lehet ágyazni egy php template-be mint egy jsp oldalba. A javascripttel meg mit is akarsz most? A legtöbben itt a prog.hu-n megtanulják 16 éves korukra hogy a javának és a javascriptnek _semmi_ köze nincs egymáshoz a nevüket kivéve.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha meg már teljesen abszurd módon egy Java appletes chat sebességét hozod fel példaként


  Mondott mar ennel nagyobb okossagokat is!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • .egyébként azt látjuk, hogy a bankok, nagyobb aukciós oldalak PHP-t használnak


  Ezt hol álmodtad? Amelyik bank ügyfeleknek szánt oldalával találkoztam eddig (persze a netbank-félékre gondolok, nem az információs oldalukra), az mind java/asp rendszert használt, a belső banki szoftverek pedig - természetesen - még inkább.
  Mutass már nekem akár egy bankot, ahol komolyabb célokra php-t használnak Legalább tudni fogom, hogy melyiket kerüljem el jó messzire.
  Ha meg már teljesen abszurd módon egy Java appletes chat sebességét hozod fel példaként, akkor mutass már egy PHP alapú chatet, ami nem terheli sz.rrá a szervert...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Fene a morgós formád neked!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • H.264 támogatással.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha jol emlekszem, mar kertelek, hogy kimelj meg minket a velemenyedtol!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Dehogynem. SL az Javascript alapú volt. Chat.hu java appletje meg java...JRE indulását meg kell várni, ami elég idegesítő dolog...persze ha rendszerinduláskor betöltődik az más téma...de a SL jelenlegi formában (a C# alap miatt) gyorsabb lesz bármilyen Javas izénél (demóban 9000*es eltérés volt), jómagam nem teszteltem, de tény, hogy 3D-s objektumot importáltam StudioMax-ból egy WPF web applicationba és működöt (ezt már a SL is nemsokára tudni fogja). Java egyik formája sem tud ilyet elfogadható sebességgel produkálni felépítése miatt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a php-t a Java EE-vel (vagy inkább csak annak webrétegével) érdemes összevetni. Azt, hogy melyik oldal milyen szerver-oldali technológiát használ azt gyakran nem is lehet tudni a barátságos url-ek miatt. A silverlight-nak meg a java appleteknek (pl. chat.hu) pedig ehhez nem sok köze van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Most melyik Javaról beszélgetünk amúgy? JEE J2ME JSE...egyébként azt látjuk, hogy a bankok, nagyobb aukciós oldalak PHP-t használnak...de mondjuk a B-win az nem...viszont lassúnak is tűnik, chat.hu-t meg nem kell ecsetleni.

  Namajd mostmajd 2 hét múlva jön a Silverlight leleplezés itthon aztán utána lesz jókis platform (remélem).

  Ui.: Egyébként igazságtalan vagyok mert a JRE beindulása után (chat.hu) nem rossz azért de sokminden hiányolható belőle...nameg 2* annyit kell benne írni mint pl C# esetében...nemszeressem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ha jól tudom a php durván 1000szer lassabb de azért offolj nyugodtan.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ehh
  Gondoltam, hogy hozzá kellett volna írnom, hogy ha mégis írt életében egyet is, és lassú volt, az hadd ne a Java hibája legyen már...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Fogadjunk, ha nagyon összeszedem magam, akkor tudok írni egy lassú java alkalmazást

  (Csak pár ciklus kell hozzá. Bocsi)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gondolom, hogy milyen sok Java alkalmazást írtál már, ha ennyire szakértesz...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Biztos olyan lassu lesz, mint egy java alkalmazas
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bocs az OFF-ert, de az, hogy "Java szinten" tok ertelmetlen.
  Esetleg a JavaScriptre gondolhattal... (Vagy netan a Javaban hasznalatos Design Patternek PHP-s alkalmazasara?!)
  Mibol gondolod, hogy ha meg fogalmazni sem tudsz, munkat adnak majd Neked feketen, ami egy meglehetosen bizalmi dolog es mint a programozasnal altalaban, kulonosen elvart a pontossag...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Ennek �gy semmi �rtelme - Off-topic!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd