Visual C++ vs Borland C++ Builder
2004-03-15T22:46:40+01:00
2004-03-29T12:15:56+02:00
2022-07-27T13:22:49+02:00
 • Nem tudjátok, hogyan lehet lefodítani egy DX90SDK tutorialt C++ Builder-el.

  Én úgy próbáltam, hogy sima cpp fájlt nyitottam meg nem pegig projectet, aztán a project options-nál atírtam a lib és inc könyvtárakat, aztán Compile, de nem sikerült.
  Létrhozott egy obj tárgykódot, de aztán kakkuk.

  Mi lehet a rpobléma?
  Működhet ez Builder-el?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A C++ Buildert sokkal könnyebb használni, ezt most főleg úgy értem, hogy kevésbé kell hozzá ismerni a Windows belvilágát, és a VCL remek. Egyébként pedig mindent meg lehet csinálni ezzel is.
  Természetesen az MS VC++ is profi eszköz, csak többet kell hozzá tudni (és magadnak programozni).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem nagyon úgy tűnik hogy a Borland leállítta a C++ Builder-es vonalat, BCB 6 még volt a Delphi 6 után, de BCB7 a Delphi 7 után nem, hanem jött a D8 és a CBuilder-X. Amúgy ha kezdő lennék magára a C++ nyelvre hajtanék rá, az meg első körben szvsz legolcsóbb a Dev-C++ és wxWindows vagy a linux + gcc + KDevelop3 + wxWindows kombinációban. Aztán ha már nagyon jó C++-os vagyok akkor elkezdenék foglalkozni az olyasmivel hogy VC++, MFC, stb. Vagy kezdenék el filózni olyasmin hogy C#, Java, stb. Persze ha van ingyen jogtiszta Visual Studio 2003-mad vagy legalább Visual C++ standard-od, az sem rossz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • En Builder-es vagyok, ezt szerettem meg, miutan vc-vel hulyeskedtem egy keveset (ez meg a vc 5 idelyen volt) Sztem vc-t tanulj inkabb, vagy delphi-t, mert ezeket tobben hasznaljak/tobb ceg keri, mint a cbuildert. Szemely szerint en nem szeretem a delphi-t, inkabb c-s vagyok, viszont a vc-vel sem vagyok kibekulve, tulbonyolitott ms szar. Kisebb alkalmazasokat sokkal(!) egyszerubben lehet csinalni cbuilderrel szerintem, raadasul elegge intuitiv. Irtam mar felmillio soros uzleti szoftvert is builderrel, szoval nagyokat is konnyu. Technologiak szempontjabol a cbuilder is ismeri azokat a dolgokat, amiket vc (muszaly neki :), mfc meg ezek a dolgok, de pl a project-file konverzio nem mindig okes. Ha egyeb dolgokat is akarsz forditani, akkor lehet, hogy egyszerubb a vc, de builer-el is mindent meg tudsz csinalni (mondjuk ilyenkor jobb egy gcc). Szoval en builderes vagyok, de ha kitarto vagy, inkabb vc. Udv.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Jelenleg kezdő vagyok C++ téren, de szeretek előre tervezni Win32 alatt két jelentős alternatívát látok, amiket a címben meg is neveztem. Nem tudom még, hogy melyikkel érdemes foglalkoznom, de úgy látom döntenem kellene, mert elég jelentős különségek vannak a kettő között.
  Mi a véleményetek?

  Köszönettel
  steel
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd