Komplett online póker fejlesztőt keresünk!
2008-11-07T23:53:28+01:00
2008-11-14T08:36:11+01:00
2022-06-29T10:00:29+02:00
 • De-de, természetesen lehet. Én nem vagyok maradi, nem állítottam, hogy ez a rendszer jó így, sőt. Abszolút hibás az egész. Én reménykedem, hogy egyszer mindez normális törvényi szabályozást kap minden tekintetben. Addig meg marad minden úgy mint most, és mindenki ugyan úgy felcsatlakozik a Full Tilt, PokerStars, bwin szervereire...

  -vision-
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • OFF
  És az EU-n kívül nincs internet? Nem lehet pl. az USA-ban nyitni egy online kaszinót? Vagy valahol Ázsiában?
  Ne nevettess már.
  Nem lehetsz olyan maradi, mint a törvényalkotóink. Kicsi a világ. Nem csak az áruk, hitek és a spamek érkeznek szabadon. Nincs már cocom lista és vasfüggöny.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ugyebár a disputa nem játékban való részvételről, hanem a játék szervezéséről és üzemszerű, nyereségért történő kivitelezéséről szól. Ez más téma, mint az egyén részvétele a játékban. Mondjuk mint makó és jeruzsálem.


  Abszolút igazad van! A játék szervezéséről van szó. My fault.

  A dolog arról szól, hogy az EU-ban a szolgáltatások szabad áramlásának megfelelően az adott országban szervezhet más országban honos cég is szerencsejátékot. Ám az egyes országok, amelyek emiatt már összetűzésbe is kerültek az EU-val (No., Fro.) nyilván ragaszkodnak a monopólhelyzetben lévő szerencsejáték-szervezőkhöz, melyektől jelentős bevételhez jutnak, így mondjuk úgy, nem látják jó szemmel a más országból érkező cégeket. De ugyanígy korlátozzák a saját országukban szervezésre és lebonyolításra jogosultakat is.

  Hogy felelősségre vonhat-e vagy sem, nem tudom. Azt viszont igen, hogy jogi lépéseket igen is tehet, mint ahogyan azt fontolóra is vette Németország és Franciaország ellen is.

  2007-es cikk részlet:
  Azaz az unió újabb figyelmeztetése nyomán maximum az a helyzet szűnik meg Magyarországon, hogy a gyakorlatban végrehajthatatlan szabályozást papírforma szerint is felszámolják. A döntés lökést adhat a Szerencsejáték Zrt.-nek már ma is komoly konkurenciát jelentő, online sportfogadást országhatároktól függetlenül kínáló cégeknek. Ezek magyarországi forgalma azonban már bőven meghaladta azt a szintet, hogy érdemi változásról lehessen majd beszélni. Ráadásul ha a hazai állami vállalat bele is vág érdemi sportfogadási játék fejlesztésébe, aligha tudja felvenni a versenyt az események kínálatában az európai piacot évek óta uraló cégekkel.


  Ismét elnézést kérek a témanyítótól, totálisan megsemmísítettük munkavállaló-keresési szándékait. Érkezett egyébként ajánlat?

  -vision-
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mint EU-s állampolgár, részt vehetsz bármilyen szerencsejátékban. Mint magyar állampolgár, csak a Szerencsejáték Zrt. szervezésében megrendezésre kerülő szerencsejátékokban vehetsz részt.


  Ugyebár a disputa nem játékban való részvételről, hanem a játék szervezéséről és üzemszerű, nyereségért történő kivitelezéséről szól. Ez más téma, mint az egyén részvétele a játékban. Mondjuk mint makó és jeruzsálem.

  Az EU felelősségre is vonta Magyarországot abban, hogy nem korlátozhatja az állampolgárokat ebben a tekintetben, de hogy ennek lett-e eredménye, nem tudni (/nem tudom) :)


  Az EU ilyen esetekben nem vonhat felelősségre, csak ajánlásokat tehet és vonogathatja a szemöldökét. Ez itt senkit semmire nem kötelez. Így is állnak hozzá.
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Ez azért ennél komplexebb kérdés. Mint EU-s állampolgár, részt vehetsz bármilyen szerencsejátékban. Mint magyar állampolgár, csak a Szerencsejáték Zrt. szervezésében megrendezésre kerülő szerencsejátékokban vehetsz részt. Az APEH már állást is foglalt anno a pókerversenyek (tehát nem cash game) utáni adózásban, és erről már az adószakértők is tudnak, tanácsot is adnak.
  Más kérdés, hogy ezidáig nem tudni senkiről, aki adózott volna pókernyereményből.

  Az EU felelősségre is vonta Magyarországot abban, hogy nem korlátozhatja az állampolgárokat ebben a tekintetben, de hogy ennek lett-e eredménye, nem tudni


  Ok szervezni probaljak, az meg poenosabb terulet. Arra Magyarorszagon ugye a SzJZRT-nek monopoliuma van jelenleg, kerdeztem is, hogy uzemeltethetnek-e ok egyaltalan ilyet.

  Volt szo rola, hogy megvaltoztatjak a torvenyeket es evi 1milliardert kiadnak engedelyt. Aztan megakadt a torveny a valsag miatt.

  A SzJZRT-s dologrol meg azt hiszem egy hete volt valami hir, hogy mivel az Uj Tulajdonosi programban szerepeltetni probaljak a SzJZRT-t is, ezert azt hiszem pontosan az uj internetes rendszer projektjen is behuztak a kezifeket amig ki nem derul mi lesz az Uj Tulajdonosi programmal. Aztan ugye jott a valsag is.  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Off:
  Ez azért ennél komplexebb kérdés. Mint EU-s állampolgár, részt vehetsz bármilyen szerencsejátékban. Mint magyar állampolgár, csak a Szerencsejáték Zrt. szervezésében megrendezésre kerülő szerencsejátékokban vehetsz részt. Az APEH már állást is foglalt anno a pókerversenyek (tehát nem cash game) utáni adózásban, és erről már az adószakértők is tudnak, tanácsot is adnak.
  Más kérdés, hogy ezidáig nem tudni senkiről, aki adózott volna pókernyereményből.

  Az EU felelősségre is vonta Magyarországot abban, hogy nem korlátozhatja az állampolgárokat ebben a tekintetben, de hogy ennek lett-e eredménye, nem tudni (/nem tudom) :)

  Minden esetre a SzZRT kb. 1 - 1,5 éve kiírt egy pályázatot on-line játékok fejlesztésére, egyelőre play money alapon, de később valódi pénz fogadására is képes rendszer reményében.

  On

  -vision-
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez magyarországon tiltott szerencsejáték kategória. Erre is fel vagytok készülve ?
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Meg tudom érteni Finrod igényét, bár a hangnemet kicsit szelídebbre venném.


  Ezuton is elnezest kerek barkit is megbantottam volna a hangnememmel, de azert aruld el, legy szives, melyik reszre gondolsz, amit szelidebbre vennel
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Meg tudom érteni Finrod igényét, bár a hangnemet kicsit szelídebbre venném.

  Infót kér a cégről, hogy tudja, mekkora kockázattal kell számolnia. Ha a megrendelő nem ad infót, az is infó. Ha nincs cég és ezért nincs infó, az is infó. Ha a megrendelő annyit mond, a cég a Kirowsky és ő XY (ne adj' Isten telefonszámmal alátámasztva), az is infó.

  Ilyen formán a megrendelőről minden információmorzsa (de a morzsa hiánya is!) segít belőni a kockázati szintet, amit be tud építeni a döntésébe.

  És Finrod, ezek alapján a kérdés el is dőlt: a megrendelő sehogy se akar infót adni, tehát ezt kell figyelembe venni!
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Nem értek egyet azzal, hogy mindenki a megrendelő torkának ugrik. Ők jöttek egy kéréssel. Szerintem még csak nem is arra voltak kiváncsiak, hogy egészen pontosan mennyi lesz forintálisan az az összeg, amiért megcsinálja nekik valaki, hanem hogy találjanak valakit egy körülbelüli árat mond nekik, hogy legyen minhez viszonyítaniuk.


  Azert mert ha korulbeluli arat akarnak, ahhoz is eleg sok infot kell adjanak, es az is eleg sok meloba van annak aki akar korulbeluli arat is kell mondjon. Mi anno egy hasonlo arajanlattal tobb emberhetnyit szuttyogtunk, igaz ott nagyon komoly megrendelo volt.

  Na most mindezt a munkat egy komolytalan megrendelonek, aki a cegerol nem hajlando egy mukkot sem mondani, azert nem hiszem, hogy barki szivesen ingyen megcsinalja. Es itt meg nem rendszertervrol beszeltunk.  A cégről írni akár mit is feltétlenül kell? Mi van akkor ha még nem is cég? Mi van akkor ha nem is cég, hanem egy magánember?


  A topic indito postban cegre hivatkozott.


  Tegyük fel én, mint magánember rendelkezem egy halom pénzel és szeretnék magamnak egy szoftvert kifejlesztetni, akkor nekem senki nem fogja megcsinálni, mert nem tudom garantálni, hogy ki tudom fizetni?


  De, lehet. Viszont ha nem vagy hajlando semmi informacioval szolgalni, benne lesz az arban vagy a fejleszto kockazata, hogy nem fizetsz, vagy a te kockazatod no meg, hogy a fejleszto
  nem kepes megcsinalni amit akarsz.


  Mint magán ember például milyen információra lennél kiváncsi? Honnan van a pénzem? Van valakinek ehhez valami köze? Van és kész.


  Dehogy is. Mi vagyok en, APEH?


  Ha ők úgy gondolják, hogy az emlegetett nem kis összegek ellenére belevágnak, akkor biztos, hogy komolyak a szándékok és megvan a kellő anyagi háttér.

  Bele kéne szerintem kicsit gondolni a megrendelő helyzetébe is és utána írni ezeket a postokat.


  Szoban barkinek lehetnek nem kis osszegei, komoly szandekai. De ha tenyleg komoly szandekai vannak, akkor annak bizonyitekat is tudja adni, pl. meglevo cegbejegyzes az adott celra, odavago TEAOR-rel, amely cegrol lehet informaciokat adni, lasd a korabban irt dolgok.  Mondjon valaki egy olyan vállalkozást, lehetőséget, ahol a rizikó faktor nullához redukál. Szerintem jó esély van rá, hogy senki nem tud ilyet.


  Ki beszelt itt nulla kozeli rizikofaktorrol? En nem. En csak valamennyire ISMERT rizikofaktort probaltam javasolni.


  A tervezés kezdeti stádiumában még akár másod állásként is csinálhatja bárki.


  Ezt komoly meretu projektre sajnos mar nem tudnam javasolni.


  Nem szeretnék senkivel sem vitába szállni, de én belegondoltam kicsit a megrendelő helyzetébe magam és úgy gondolom, hogy azért őt is meg lehet érteni.


  Valoban kicsit elfajultak a dolgok, de ugy erzem az alap informaciok kozlese azert elvarhato lenne, meg mielott leulunk beszelgetni, hogy tudjam, megis kivel ulok le.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem értek egyet azzal, hogy mindenki a megrendelő torkának ugrik. Ők jöttek egy kéréssel. Szerintem még csak nem is arra voltak kiváncsiak, hogy egészen pontosan mennyi lesz forintálisan az az összeg, amiért megcsinálja nekik valaki, hanem hogy találjanak valakit egy körülbelüli árat mond nekik, hogy legyen minhez viszonyítaniuk.
  A cégről írni akár mit is feltétlenül kell? Mi van akkor ha még nem is cég? Mi van akkor ha nem is cég, hanem egy magánember? Talán a pénztől fél mindenki? Nincs meg az a szabadsága a programozónak, hogyha nem fizetnek neki, akkor tovább áll. Miért kell nekik akár mit is bizonyítani, ha kell nekik a rendszer úgyis fizetnek, ha meg nem fizetnek, akkor a programozó fogja magát és másik munka után néz. Az elképzelés az anyagi háttér úgyis látszik még a tervez ideje alatt, ha már akkor fizetési nehézségekkel küszköd a megrendelő, akkor sok jóra nem lehet számítani és még időben ott lehet hagyni, ha meg fizet rendesen, akkor meg kit érdekel, hogy milyen cég?
  Tegyük fel én, mint magánember rendelkezem egy halom pénzel és szeretnék magamnak egy szoftvert kifejlesztetni, akkor nekem senki nem fogja megcsinálni, mert nem tudom garantálni, hogy ki tudom fizetni? Vagy egyáltalán hogyan tudnám garantálni? Tudom, Te nem garanciát kértél csak információt. Mint magán ember például milyen információra lennél kiváncsi? Honnan van a pénzem? Van valakinek ehhez valami köze? Van és kész. Ha ők úgy gondolják, hogy az emlegetett nem kis összegek ellenére belevágnak, akkor biztos, hogy komolyak a szándékok és megvan a kellő anyagi háttér.

  Bele kéne szerintem kicsit gondolni a megrendelő helyzetébe is és utána írni ezeket a postokat.

  Mondjon valaki egy olyan vállalkozást, lehetőséget, ahol a rizikó faktor nullához redukál. Szerintem jó esély van rá, hogy senki nem tud ilyet. Hát ez sem az. Aki érez magában elég affinitást az mondja azt, hogy személyes találka, ahol elbeszélgetnek a megrendelővel és ott már mindjárt lehet érezni a dolog komolyságát, vagy éppen komolytalanságát. És nem kell mindjárt ott hagyni a munkáját senkinek, hanem ráér akkor, amikor már a project komolyan készül. A tervezés kezdeti stádiumában még akár másod állásként is csinálhatja bárki.

  Nem szeretnék senkivel sem vitába szállni, de én belegondoltam kicsit a megrendelő helyzetébe magam és úgy gondolom, hogy azért őt is meg lehet érteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • En azert citeraznek meg egy kicsit ezen :

  Mondanal par szot a cegrol?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Félreértessz, én a fentieket nem a te véleményeddel szemben írtam, gyakorlatilag ugyanazt mondom, mint te.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elég sok minden történt, mióta utoljára írtunk, legalábbis a témáról jól elbeszélgettek.. :)
  Garanciára mást pedig nem tudunk felmutatni azokon kívül, mint amit eddig leírtunk, csak a szavunkat, miszerint most még meggondolhatjuk magunkat (amit nem hiszünk), de ha valakivel megbeszéljük, szerződést kötünk, netán előleget adunk, biztos nem fogjuk meggondolni magunkat, a pénz pedig már félre van téve ezekre a célokra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Hiába is adna a munkáltató akármilyen garanciát is, a melós kitörölheti vele a fenekét, mert mi van ha meg is itéli a bíróság, hogy tartozik neked a cég pár millával. Semmi, mert nem tudod az igazad érvényesíteni, meg ez fordítva is igaz lehet.


  Akkor ismetelten elmondom. En nem garanciat emlegettem. En arra probaltam a delikvenst ravenni hogy ugyan mondjon mar par szot a cegerol hogy tudjuk, nem megint Kis Pistike jott a vilagmegvalto otletevel.


  Hiába is adna a munkáltató akármilyen garanciát is, a melós kitörölheti vele a fenekét, mert mi van ha meg is itéli a bíróság, hogy tartozik neked a cég pár millával. Semmi, mert nem tudod az igazad érvényesíteni, meg ez fordítva is igaz lehet.


  Ezt korulbelul en is leirtam:

  "Egy szerződés önmagában semmit nem garantál a másik szerződő félnek, csak azt hogy jogalapja van végrehajtani, de ha nincs mit végrehajtani, akkor csak egy darab papír." Azt mar nem teszem hozza hogy mit lehet azzal a darab papirral csinalni.


  Pont emiatt szoktak nagy projekteket rendelő cégek nagy projekteket készítő cégekkel dolgoztatni. Ott megvan az infrastruktúra a szerződések megkötéséhez, betartatásához mindkét oldalon, gondolog itt a jogi gárdára, a financiális kapacitásokra a nézeteltérések jogi úton való tisztázására. Ha egy "kisember" dolgozik egy nagy projekten, annak általában mindent be kell nyelni, ha pénzt akar látni, mert nincs se kedve, se pénze perelni.


  Pont ezert kell szegeny kisembernek vagy kiscegnek minel tobbet megtudnia a leendo megrendelorol.  A nagy projekteket különben sem egy etapban szokták lenyomni, hanem több részben. Kezdődik az egész az árajánlat megadásásval, de ez nem ám félórai gondolkodás után egy szám bemondásával történik. Pár napi elemzés után a gyártó szokot adni egy ajánlatot, hogy mennyiért és milyen határidőre csinálja meg az üzleti specifikációt, ami gyakorlatilag a szerződés a két fél között, ez tartalmazza azokat az üzleti követelményeket, folyamatokat, azaz, hogy milyen funkciókkal fog a rendszer rendelkezni. Most a mi esetünkben ez kb annyit jelent, hogy egy hét maratoni megbeszéléssorozat után, megbecsüljük, hogy mennyi idő és erőfforrás szükséges e részletes felhasználói terv készítéséhez és mennyi ennek a költségvonzata. Mondjuk ezt becsüljük most 1-2 hónapra, ennyi idő alatt elkészül, hogy pontosan miket fog tudni a program, és hogy fog kinézni. Itt még semmi infrastrukturális vagy programozásbeli dokumentáció nem születik.


  Ezt nem nekem kell bemutatni. En is a szakmaban dolgozom eleg regen. Sot tortenetesen az itt irogato emberek kozul azon szerintem keves szazalek koze tartozom aki ilyen projekt (konkretan ezen teruleten levo projektre gondolok) fejleszteset belulrol latta.

  Csakhogy ilyen korulmenyek kozott a megrendelo sem titkolozik annyira hogy egy napja meg sem mukkan, es a cegerol csak annyit lehet tudni hogy allitolag letezik.

  Ilyen informaciomennyiseg mellett arra sem meltatja egyetlen normalis sales-es/pre-sales se, hogy megprobalja neki a rendszerterv keszitest eladni.

  Es ez az amirol beszeltem. Miert alljon vele egyaltalan szoba barki is, ha nem kepes annyit sem mondani, hogy megis ki fia borja?


  Aki egy olyan, mint ebben a topicban is felmerült munkára bemondásra árat mondd az KOMOLYTALAN SZÁLLÍTÓ.
  Aki egy olyan, mint ebben a topicban is felmerült munkánál nem hajlandó elfogadni azt, hogy az első két fázis is eltarthat több hónapig és milliós nagyságrendű az KOMOLYTALAN MEGRENDELŐ.
  Aki komoly megrendelőnek tartja magát, az nem foglalkozik komolytalan szállítóval és aki komoly szállítónak tartja magát, nem foglalkozik komolytalan megrendelővel.


  Ez korulbelul igaz.

  Es szerinted megis melyik kategoriaba tartozik az a "megrendelo" aki arra nem kepes hogy a cegnevet vagy ha titkos hogy a cege egy piaci teruletre be akar vonulni, akkor a cegerol legalabb valamennyi infot (meret, dolgozoszam, eves forgalom, mikor alapitottak, stb) kinyogjon?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A vége: "...komolytalan megrendelővel."
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bocs Peti, az előzőt nem neked akartam címezni, csak nem tudtam hova linkelni, mert összességében az eddigi hozzászólásokra szerettem volna reflektálni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hiába is adna a munkáltató akármilyen garanciát is, a melós kitörölheti vele a fenekét, mert mi van ha meg is itéli a bíróság, hogy tartozik neked a cég pár millával. Semmi, mert nem tudod az igazad érvényesíteni, meg ez fordítva is igaz lehet. Pont emiatt szoktak nagy projekteket rendelő cégek nagy projekteket készítő cégekkel dolgoztatni. Ott megvan az infrastruktúra a szerződések megkötéséhez, betartatásához mindkét oldalon, gondolog itt a jogi gárdára, a financiális kapacitásokra a nézeteltérések jogi úton való tisztázására. Ha egy "kisember" dolgozik egy nagy projekten, annak általában mindent be kell nyelni, ha pénzt akar látni, mert nincs se kedve, se pénze perelni. Ezért is veszélyes kis csapatoknak ilyen jellegű melókat elvállalni.
  A nagy projekteket különben sem egy etapban szokták lenyomni, hanem több részben. Kezdődik az egész az árajánlat megadásásval, de ez nem ám félórai gondolkodás után egy szám bemondásával történik. Pár napi elemzés után a gyártó szokot adni egy ajánlatot, hogy mennyiért és milyen határidőre csinálja meg az üzleti specifikációt, ami gyakorlatilag a szerződés a két fél között, ez tartalmazza azokat az üzleti követelményeket, folyamatokat, azaz, hogy milyen funkciókkal fog a rendszer rendelkezni. Most a mi esetünkben ez kb annyit jelent, hogy egy hét maratoni megbeszéléssorozat után, megbecsüljük, hogy mennyi idő és erőfforrás szükséges e részletes felhasználói terv készítéséhez és mennyi ennek a költségvonzata. Mondjuk ezt becsüljük most 1-2 hónapra, ennyi idő alatt elkészül, hogy pontosan miket fog tudni a program, és hogy fog kinézni. Itt még semmi infrastrukturális vagy programozásbeli dokumentáció nem születik. Aztán jön a részletes rendszerterv kidolgozása, ami tartalmazza, hogy milyen programozási megoldásokkal fog elkészülni a rendszer. Egy komoly projektnél ezt mindenképpen be kell nyelnie a megrendelőnek, de ez az ő érdeke is, mert, az igaz, hogy ezt a két fázist kifizeti, de utána tiszta képe lesz, hogy megéri-e neki ekkora költséggel. Na, a harmadik fázis elején megvan, hogy a pókerprogramunk mondjuk 1 év alatt készül el, a csapat tartalmaz egy architectet, két programozót, egy rendszerzervezőt és egy tesztelőt. Ezeke összköltsége + a gyártó haszna képezi a végső árat.
  És a végére legyen itt két definícó:
  Aki egy olyan, mint ebben a topicban is felmerült munkára bemondásra árat mondd az KOMOLYTALAN SZÁLLÍTÓ.
  Aki egy olyan, mint ebben a topicban is felmerült munkánál nem hajlandó elfogadni azt, hogy az első két fázis is eltarthat több hónapig és milliós nagyságrendű az KOMOLYTALAN MEGRENDELŐ.
  Aki komoly megrendelőnek tartja magát, az nem foglalkozik komolytalan szállítóval és aki komoly szállítónak tartja magát, nem foglalkozik komoly megrendelővel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Igen:)
  Ez az amire célozgattam. Szerintem ennek köze sincs ahhoz, hogy te ott hagyod-e a munkádat vagy sem. Ez a te dolgod, ezzel semmit nem tud a hirdető kezdeni. Ez a TE döntésed.
  Ő nem kér rá, hogy mondj fel, hogy nála dolgozhass. Ez a te mérlegelési szférád, senki sem kötelez semmire.

  Nem, te azt írtad, hogy mutasson fel valamit a cég, ami egyértelmű bizonyíték lenne arra, hogy ez a projektük biztos, hogy végig lesz vezetve.


  1. Igen, az en keresem.
  2. De igen, ezt keri, mert nyilvanvaloan nem fog komolyan venni olyat, aki estenkent akar csinalni ekkora projektet masik melo mellett. Vagy csak ovakodik tole.

  Nem, o arra ker, hogy adjak neki ajanlatot hogy mennyiert vallalok el valamit. Ha o azt elfogadja, akkor nekem le kell szallitanom azt a rendszert, amit elvallaltam hogy megcsinalom. Ergo, fel kell mondjak, ha elfogadja az ajanlatot. Ergo, arra ker, adjak ajanlatot arra, hogy mennyiert mondok fel es csinalom meg neki a rendszert. Es nyilvanvaloan nem fog komolyan venni olyat, aki estenkent akar csinalni ekkora projektet masik melo mellett. Vagy csak ovakodik tole (nagyon helyesen).

  En ahhoz kertem informaciot (nem bizonyitekot) a cegrol, hogy en fel tudjam merni, hogy ez a kockazat megeri-e, nem pedig arra kertem, hogy garantalja, hogy vegigcsinalja.

  Egybeveve: arra kertem informaciot a cegrol, hogy el tudjam donteni, megeri-e nekem a riziko amit be kell vallaljak, ha ajanlatot adok, ergo megeri-e nekem egyaltalan ajanlatot adjak.

  3. Szeretnem ha megmutatnad hol irtam azt hogy bizonyitekot kerek.


  Miféle garanciát tudna ő vállani azonkívűl, hogy minden egyes beleölt percedet kifizeti?
  Fizesse ki előre az egészet?
  Hát azért ők sem hülyék:)


  Meg azt sem kertem, hogy vallaljon garanciat, hogy kifizeti minden egyes percemet.

  Informaciot kertem a cegrol.

  Melyik szavat nem erted? Az informaciot vagy a cegrolt?


  Alvállakozó-fővállalkozó viszony? Ez is lehet, de ezzel sem lehet mit kezdeni, ha akarsz bevállalod, ha akarod nem.


  Hogy mashogy lehet ha egyszer szamlat kernek? Lemaradtam valamirol?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én már szívtam meg egy projektet, fizettem 1 fejlesztőt, 1 dizájnert, és én is folyamatosan dolgoztam rajta.
  írtam szerződést is az ügyféllel, de sajnos túlságosan függtünk tőlük (ők mondták meg a db szerkezetet, menetközben találták ki az új funkciókat, stb). Egy idő múlva meg nem törődtek az egésszel. (Nekik is kellett volna fejleszteni bizonyos komponenseket, amiket nem akartak kiadni. Egyszerűen egy idő múlva nem is reagáltak.

  Ugye teljesen nem tudtunk elkészülni, mert hiányoztak az ő komponenseik, amiket nekünk kellett volna használni.

  Pedig beleöltünk kb fél évet, és szvsz jól is dolgoztunk, folyamatosan kapott az ügyfél infót, látta az akt állapotot, stb.

  De most mit tehettem volna? Valószínűleg többe került volna pereskedni, mint amennyi a projekt ára volt, és mi van, ha elbukom még azt is...

  Szóval nehéz ügy ez. (Mármint a biztosra menni).

  SZERK: Bocs, ez Finrodnak akart menni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Ezt: "Mondjatok valamit, ami miatt komolyan tudunk venni benneteket, hogy esetleg a munkankat ott hagyjuk miattatok?""

  Igen:)
  Ez az amire célozgattam. Szerintem ennek köze sincs ahhoz, hogy te ott hagyod-e a munkádat vagy sem. Ez a te dolgod, ezzel semmit nem tud a hirdető kezdeni. Ez a TE döntésed.
  Ő nem kér rá, hogy mondj fel, hogy nála dolgozhass. Ez a te mérlegelési szférád, senki sem kötelez semmire.

  "Nem irtam olyant, hogy 100%-os vagy barmilyen garanciat hianyolnek az allas megletere."

  Nem, te azt írtad, hogy mutasson fel valamit a cég, ami egyértelmű bizonyíték lenne arra, hogy ez a projektük biztos, hogy végig lesz vezetve.
  Nos, erre szerinted mit lehet mondani, amikor még tőkeerős, nemzetközi cégek is le szoktak fújni projekteket?
  Miféle garanciát tudna ő vállani azonkívűl, hogy minden egyes beleölt percedet kifizeti?
  Fizesse ki előre az egészet?
  Hát azért ők sem hülyék:)

  Alvállakozó-fővállalkozó viszony? Ez is lehet, de ezzel sem lehet mit kezdeni, ha akarsz bevállalod, ha akarod nem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Ez esetben azért kicsit a hirdető védelmére kell, hogy kelljek. Igazad van abban, hogy azért a hirdetőnek is mutatnia kell valamit, egy normális céget egy normlis anyagi hátteret, de a döntés végülis a tied.


  Igy igaz. Ha visszanezed az eredeti postot, akkor mit latsz, mit kertem? Ezt: "Mondjatok valamit, ami miatt komolyan tudunk venni benneteket, hogy esetleg a munkankat ott hagyjuk miattatok?"

  Ergo, ne csak jojjenek ide es mondjak hogy mit szeretnenek.. en is szeretnek egy csomo nagy rendszert inditani... a tudasom meg is lenne hozza... de a penzem nincs.  Ha te a 100%-ta akarsz menni, akkor nem ajánlom neked az ilyen váltásokat.
  Sőt, akkor rettegj a jelenlegi munkahelyeden is, mert ki tudja a nagy válság alatt mikor dől be.


  Nem irtam olyant, hogy 100%-os vagy barmilyen garanciat hianyolnek az allas megletere. Informaciot kertem ami alapjan merlegelhetem, hogy vajon mennyire lehet a ceget komolyan venni, hogy nem fog elore lathato vagy sejtheto penzhiany miatt csodbe menni. Ezt barmilyen epelmeju alvallalkozonak erdeke hogy kerje, megelozendo a Magyarorszagon oly divatos problemat mikor lancban allnak az alvallalkozok egy fovallalkozo alatt, a sorban kovetkezonek tartozva... morbidan szolva: je... lancolt lista...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyetértek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez esetben azért kicsit a hirdető védelmére kell, hogy kelljek. Igazad van abban, hogy azért a hirdetőnek is mutatnia kell valamit, egy normális céget egy normlis anyagi hátteret, de a döntés végülis a tied.

  Ha te a 100%-ta akarsz menni, akkor nem ajánlom neked az ilyen váltásokat.
  Sőt, akkor rettegj a jelenlegi munkahelyeden is, mert ki tudja a nagy válság alatt mikor dől be.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem értjük a kérdést..
  Mindenkinek az alapján csinálod a munkát, hogy milyen minőségű, hogy ki, vagy kik ők?
  Szerintünk elég komoly, hogy ilyet kérünk tőletek, ha pedig ezzel arra céloztál, hogy átvernénk, természetesen szerződés, előleg megoldható.


  Nem. De ha pl. egy meló miatt a jelenlegi állásomat ott kellene hagynom, akkor szeretném tudni előre, hogy a cég megfelelően stabil, és képes finanszírozni azt, amit megpróbál, nem pedig az lesz, hogy a közepén rájön, hogy mégis túl nagy fába vágta a fejszét, vagy csak mégsem tudja az előre betervezett tőkét beszerezni, én pedig ott állok pár hónap után két cég között földön.

  Egy szerződés önmagában semmit nem garantál a másik szerződő félnek, csak azt hogy jogalapja van végrehajtani, de ha nincs mit végrehajtani, akkor csak egy darab papír.

  És mindennek semmi köze átveréshez, távol álljon tőlem ilyesmit feltételezni is, egyszerűen csak a szakma realitásaira reflektálok, miszerint a projektek 30%-a sikeres csak (mások 10%-ot mondanak), a többi útközben valahol törlésre kerül, eleg sokszor a megrendelo fizeteskeptelensege okan, vagy siman csak mert meggondoljak magukat...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem értjük a kérdést..
  Mindenkinek az alapján csinálod a munkát, hogy milyen minőségű, hogy ki, vagy kik ők?
  Szerintünk elég komoly, hogy ilyet kérünk tőletek, ha pedig ezzel arra céloztál, hogy átvernénk, természetesen szerződés, előleg megoldható.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Oke, forditsuk meg a dolgot.

  Ti mit tudtok felmutatni ahhoz, hogy az itt megtalalhato komolyabb fejlesztok (azert vagyunk paran ebben a forum szalban ebbol a kategoriabol is) komolyan vegyunk titeket?

  Ez ugye nem egy rovid projekt, nem olyasmi amit az ember estenkent kodol le.

  Mondjatok valamit, ami miatt komolyan tudunk venni benneteket, hogy esetleg a munkankat ott hagyjuk miattatok?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem valamennyire konkrét árat csak egy komolyabb specifikáció után lehet mondani.

  Persze csakis szvsz!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • értem. mindenesetre megvárjuk az itt jelentkezőket, hogy ki tudná vállalni, milyen munkái voltak eddig, és persze hogy mennyiért tudná vállalni.
  Az is világos, hogy pontosan nem lehet meghatározni az árat, de azért valamennyire csak be tudjátok határolni. A témában elhangzott már 7-10ezer dollár, 16-18, és 25-30e is..
  De nem kell félreérteni minket, nem csak az ár a lényeges.
  Ha valaki azt mondja, hogy 2 ezer dollár, akkor lehet, hogy nem kérjük.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Külföldi oldalon szabadúszó programozók $7000-$10.000 között vállalják - de mi Magyarországon vagyunk :). Viszont mi sem gondoltunk sokkal kevesebbre.


  Miért Magyarország az olcsó, vagy drága szerinted? Csak mert bizonyos 'külföldi oldalakon' (pl. ilyen 'rent a coder' jellegűekre gondolok) legtöbbször már az indiaiak dominálják az árakat, vagyis sokszor már a Magyar árszínvonal alatt vannak.

  Az árakról az a véleményem, hogy ha olcsóbban akarjátok megúszni akkor valóban jobb fejlesztő oldalakon kresgélnetek és nem pedig golfozás közben megkérni a sporttársat, hogy hozzon már ilyet össze a cégével.
  A nagyobb szoftvercégekben általában jócskán ráteszik a hasznukat a sokszor amúgy teljesen dilettáns cégvezetők, el kell tartani az adminisztrációt, és finanszírozni kell esetleg más, veszteséges projekteket. Végül pedig olyan emberekkel végeztetik el a lényegi munkát, mint akik itt vannak. Szinte minden tapasztaltabb programozóval előfordult már, hogy sokmillió dolláros/eurós projektben vett részt, ahol a táplálkozási lánc n-edik szintjén volt, felette már jó sokan vették le a hasznot, miközben a lényegi munkát végezte. Az se jó, ha egy projektre indokolatlanul sok embert raknak rá: kevesebb jó emberrel mindíg olcsóbb és gyorsabb megcsinálni a dolgokat, mint sok gyengével.
  Kifoghatsz esetleg egy jó és tapasztalt fejlesztőt, aki csak most akar önnálósodni, ezért a cégének referenciagyűjtés gyanánt valamivel olcsóbban bevállalja a dolgot.

  De ezzel együtt is csatlakozok a többiekhez abban, hogy egy ilyen feladathoz szerintem az abszolút minimum olyan 20.000$ körül van. Én most elég jó állásban dolgozok fejlesztőként, ha önállósítanám magam, és elvállalnék egy ilyen projektet, nálam ez lenne az abszolút minimum ár, bár inkább több egy kicsit.

  Összehasonlításként: majdnem teljesen kezdő koromban már majdnem 10 évvel ezelőtt 5 millió forintért csináltuk meg 2 haverommal a magyar parlament konferencia és szavazóendszerét. Mivel 'kezdő kisvállalkozók' voltunk abszolút áron alul vállaltuk be, és ma már semmiképpen nem vállalnám ilyen olcsón. Befutott cégek a sokszorosáért vállanák. Valamivel mondjuk lehet, hogy összetettebb volt, mint egy pókerrendszer, a rengeteg jogszabály miatt, és amiatt, hogy egyedi hardvereket is vezérelni kellett, de nem sokkal volt bonyolultabb, és azóta infláció is volt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd