Automata daytrade
2008-11-05T09:44:03+01:00
2010-05-01T09:02:33+02:00
2022-07-25T03:47:24+02:00
 • Szia
  Kössz, de nem arra válaszoltál amit kérdeztem.
  Amit írtál az ismert dolog.
  Site-ot keresek, ahol nem kell horibilis deposittal kezdeni....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem olvastam végig az összes kommentet sz. ha már írták akkor bocs.

  Ilyen programok nemcsak hogy léteznek, de igen nagy számban. Kereskedő robotnak hívják. Tippre kb. minden 10. wall street-i bróker, akinek van némi affinitása a programozáshoz rendelkezik ilyennel.

  Olyan szinten zajlik a kereskedő robtok alkalmazása, hogy ma már az elemzők ezeket is számításba veszik az elemzéseknél. Ugyanis nagyjából hasonló algoritmusokat használnak, így adott eseményre hasonlóan reagálnak, így felnagyítva az árfolyammozgásokat.

  És ebből leszűrhető hogy mért is nem érdemes ezzel próbálkoznod. Ahhoz hogy ez pénzt hozzon, neked kell megírni az egyik legjobb algoritmust (mert csak az keres rajta aki a leggyorsabbak között van) ehhez pedig nagyon értened kell a tőzsdét. Ráadásul szinte naponta kell políroznod a progidat, hogy holnap is jól teljesítsen.
  És még egy dolog: Az adatok, amit a program használ csak számok. Hogy kódolod le azt a tényt, hogy Bernanke rosszkedvűen nyilatkozott az amerikai gazdaság állapotáról?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Ismertek valami jó (többnyire amerikai) online daytrade site-ot, amelyben van pl. c#/java API interface?
  Olyan érdekelne, amelyben a minimum deposit kicsi kegyen.
  Amiket találtam azoknál magas a minimum deposit.
  Másfajta daytrade is érdekel (árútözsde, deviza).

  Köszi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még valami eszembe jutott!

  A BÉT-en napi kereskedésre legfeljebb két részvény ajánlott a forgalma - és ennek fényében persze a várható nyereség - miatt, ezek jelenleg a MOL és az OTP.

  Egy gyakorlott kereskedő egy napon egy BÉT-es instrumentumon (értsd : részvényen) nagyjából 3-5 üzletet tud kötni, amelyek nem biztos, hogy nyereséges kötések.
  Ezzel szemben az amerikai tőzsdén, vagy a deviza piacokon a napi kötések elérhetik és meg is haladhatják az 50-et. Arányaiban véve, ez jövedelmezőbb, mert az esetleges veszteségek fedezetét is meg lehet keresni.
  A BÉT-en nem feltétlenül van így.

  Mert veszteség az lesz, ez tuti, a kérdés, hogy mennyi! Akár kézzel kereskedsz, akár szoftverrel, biztosan lesznek veszteségeid, amit a Money Management stratégiákkal és megfelelő pozíció zárásokkal minimalizálni lehet (az általánosan elfogadott 1-1,75%, devizapiacokon 3-5%).
  De ehhez jól kell megírni a szoftvert és persze előtte jól kell tudni "kézzel" kereskedni!

  Bocsi, ha elszomorítottak a tények, de hidd el, nagyon izgalmas ezzel foglalkozni! És érdemes is, pláne, ha a számládat figyelgeted, hogyan gyarapszik...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Léteznek ilyen automatikus kereskedő platformok, elemző szoftverek. Alapvetően három csoportot lehet megkülönböztetni :
  - teljesen kezdő, programozni nem tudó felhasználóknak létezik szkript alapú rendszer
  - programozói affinitással rendelkező (bocsi a kifejezésért : kocaprogramozók), akik nem tanultak programozni, de elboldogulnak mondjuk az Excel VBA-jával, esetleg VB progikat is képesek írni
  - hardcore programozóknak, akik profin tudnak programozni valamely alacsonyszintű programozási nyelven, mondjuk C++, C#, C stb.

  Ezek a platformok alapvetően az amerikai tőzsdére vannak kihegyezve, de vannak olyanok, melyek képesen beimportálni a BÉT napi árfolyamait, amelyekkel lehet azért elég jól elemezni (AmiBroker).
  Alkalmasak még a devizapiacokon történő kereskedésre is (ismertebb néven Forex).
  Eredményességüket tekintve nem sokban különböznek, ugyanolyan jó, vagy rossz eredményt lehet elérni velük, mindössze a variációs lehetőség szűkebb a legelső csoportnál, míg a legutolsónál a határ a csillagos ég.

  A legalapvetőbb probléma inkább az, hogy ahhoz, hogy ilyen programot tudj írni, ahhoz leginkább ismerni kellene a tőzsdei árfolyamok mozgásának a törvényszerűségeit (mert hát vannak) és persze értened kell a grafikonok elemzéséhez, különben hogyan tanítod meg a programodat kereskedni. Arról nem is beszélve, hogy kell hozzá egy kereskedési stratégia is, ami lehetőség szerint nyereséges is.

  Tehát legelőször "kézzel" kell megtanulni kereskedni, méghozzá sikeresen, ahhoz, hogy programot tudj írni, ami majd helyetted fog kereskedni (ami persze félig igaz, mert felügyelni azért kell).
  Ja, és persze gondolnod kell arra az esetre is, hogy mi van akkor, ha nincs villany, vagy elbúcsúzik a net, mert a szolgáltató éppen karbantart...

  És végül a legutolsó megfontolandó dolog, hogy miért éppen a BÉT???
  Igaz, hogy olcsón lehet részvényhez jutni, az is igaz, hogy magyarnyelvű felületen tudsz megbízást adni (ami azonnal bekerül a tőzsde ajánlati könyvébe), de nem sok olyan részvény van, amivel érdemes kereskedni napi szinten (daytrade). Összesen 4 ilyen részvény van... Ezek napi forgalma is elég karcsú.

  Viszont az amerikai tőzsdén több, mint 10 000 részvény forog, amiből több mint 1000 megfelel annak a követelménynek, hogy 1 millió papírral kereskednek egy nap alatt!!! Az amerikai tőzsdén a legjobb forgalommal rendelkező papírok bármelyikének nagyobb a pénzbeli forgalma, mint a teljes magyar tőzsde éves forgalma... Ez elgondolkoztató nem? (nézz utána a www.marketwatch.com oldalon)

  Az amcsi tőzsdére bejutás elég drága mulatság, kell hozzá 10 000 USD, ami több, mint 2 és fél milla mai árfolyamon.
  De mint a mellékelt ábra mutatja, megéri!

  Van azért áthidaló megoldás, ott a deviza kereskedés, ahol akár ingyenesen is nyithatsz számlát (vagy automata kereskedéshez havi 10 USD-ért) és a forgalom ott se piskóta (gondolj csak az euró forint árfolyamra).
  Iszonyat pénzeket lehet szakítani ott is, szinte nevetséges kezdőtőkével (pl. 30-50 ezer forinttal)

  De még egyszer : a legfontosabb, hogy értsd, hogyan kell kereskedni! Enélkül nem fog menni!

  Hajrá
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Érdekes, hogy ez a téma két irányból is felmerülhet.

  Itt a fő kérdés a tőzsdei oldal, mert ezzel kapcsolatban vannak kérdéses részek, míg a Tőzsde Fórumon a technikai megvalósítás az ami homályos pont.

  Mindenképp érdemes benézni ide is: Tőzsde Fórum - Automata kereskedés

  Itt detto ugyanezt a témát tárgyalják páran. Főleg olyanok, akik a tőzsdéhez értenek jobban és nem a technikai dolgokhoz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Reyna, először is fő a bizalom ÉS AZ OPTIMIZMUS!!!

  Szívesen elmagyarázom a stratégiák lényegét ha szeretnéd.

  Addig is kedvcsinálónak:

  2 daran stratégiát teszteltem vele. Az egyik egy RSI indikátoron alapuló, piramidálisan építkező stratégia. Én elég agresszívnek tartom, és az elején ezért tettem bele egy tőkeszámlálót, mivel extrém szintek feletti fordulásnál bevásárol és az ellentétes szint elérése után megszabadul az összes pozíciótól. Elég sok tőkét tud behalmozni, különösen ha túladott vagy túlvett a bizonyos instrumentum.

  A második egy egyszerűbbnek és stabilabbnak tartott stratégia. melynek lényege a piaci elbizonytalanodás és ennek hirtelen kitörésének bekötése a megfelelő irányba.

  Részletesebb leírást és dokumentációt a http://www.tozsdeiskola.hu oldalon találtok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • engem nem különösebben ... ilyen táblázatot te is tudsz szerkeszteni.

  respect :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves Automatizált kereskedők!

  Érdekességképpen szeretném megosztani veletek az alábbi dolgot, amit találtam: http://www.tozsdeiskola.hu/tanfolyamok/halado-automatizalt-eredmenye..

  Több programozható API-n megírt és lefuttatott script eredménye látszik itt... engem meggyőztek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha most arról akarsz meggyőzni hogy egy home PC mondjuk 100x ennyi idő alatt megkapja a szükséges információkat feldolgozza és még reagálni is tudjon rá, hát igen jól fogok szórakozni.

  En nem akarlak semmirol sem meggyozni, csak ezeket az algoritmusokat a nagyok mar hasznaljak, szoval van benne valami. :) Egyebkent az igazi nagy dolog az lenne, ha ugyanazon a rendszeren rajonnel a Deutsche Bank es a tobbi bank algoritmusara, mert akkor ki tudnad "szamitani" merre is tart az arfolyam! :) Persze ez eselytelen!
  Az meg termeszetes, hogy egy otthoni pc-n nem ugy lehet megvalositani, ahogy pl. a Deutsche Bank :) Amit en csinaltam az hobby-bol keszult. Elegge magaval ragadott a fejlesztes, hogy egyre masabb parametereket vegyen figyelembe a program es mikor fial tobb penzt. :) De, mint korabban emlitettem, nagyon lassu volt es raadasul voltak esetek, mikor kevesebbet hozott, mintha vasarlas es eladas kozott semmit sem csinaltam volna. :)
  En sem biznam ra a penzemet egy gepre, de dontes meghozasaban segithet: 50, 100 napos atlagok, fibonacci szintek, gyertya diagramok, stb. figyelese.

  tudok ceget akik foglalkoznak ilyennel:
  link

  meg itt is hirdettek!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Alakul a közöz nevező
  OK, A DT != TDT.
  "A Deutsche Bank valutakereskedelmének 70%-át gépek intézik, méghozzá emberi beavatkozás nélkül, nap mint nap."
  ez igaz, egy bank egy kiegyensúlyozott piacon ezt megteheti, viszonylag kis kockázattal. Van rá 50 ms ideje.
  Ha most arról akarsz meggyőzni hogy egy home PC mondjuk 100x ennyi idő alatt megkapja a szükséges információkat feldolgozza és még reagálni is tudjon rá, hát igen jól fogok szórakozni.
  Mindemllett a cikk is taglalja hogy minderre mennyi ideje van a szoftvernek, és a végén az is ott van hogy
  "Mindemellett az algoritmusok nem képesek megjósolni milyen irányba halad a piac".
  Vagyis a prompt ügyletekben még el tudnak érni eredményeket (a bankoknak és akik ezt alkalmazzák ez a céljuk, ez így rendben is van) de a téma felvetője szerintem nincs ebben a helyzetben, vagyis neki teljesen más dimenziókban kellene gondolkodni, amire kitartóan állítom hogy nincs algoritmus, azaz valami jósdára volna szüksége.
  De azért tetszik a párhuzam Termesz és a Deutsche Bank között
  Tudsz hazai léptékű cégnél is valami hasonlóról?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a DT!=TDT-el, azaz DT-nel, nem kell 2 tranzakciot csinalnod, azt csak a TDT-nel kell!


  Ha lenne/lehetne ilyen algoritmus ami legalább 51% biztonsággal hozná a nyereséget szerinted pár milliárdosnak nem érné meg ráállítani egy-két szuperszámítógépet?


  mint emlitettem bankok hasznalnak is ilyeneket, pl.:
  "A Deutsche Bank valutakereskedelmének 70%-át gépek intézik, méghozzá emberi beavatkozás nélkül, nap mint nap."
  link

  A tőzsde matematikai algoritmusokkal nem modellezhető, mert olyan külső tényezők befolyásolják, amit nem tudsz modellezni (pl. emberi hülyeség).


  ilyet nem is mondtam, ezek az algoritmusok a multban megtortent esemenyek alapjan probalnak a jovore vonatkoztatni.

  Kitartok abbéli álláspontom mellett, hogy a tőzsde utólag racionális, de nem kiszámítható.


  ezzel egyetertek!

  Szerinted Csányi hogy eladta az összes MOL-ját ami igen nagy hír volt - valahogy kiszivárgott -, le is nyomta mint a bélyeget. Az hogy azóta jóval olcsóbban vissza is vásárol(hat)ta az valahogy nem akar kiszivárogni..... Na ezt programozd le!


  Okosan csinalja! Ezt mar par szaz evvel is eljatszotta vmi kiraly, ez alaptananyag. :) Mas kerdes, hogy ezt elvileg buntetik. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bizonyára igazad lehet, az a pár év amit brókercégnél töltöttem valóban eltörpülhet a tudásod mellett.
  Én valóban nem tudnék HTML lapok alapján tőzsdézni, de Neked sok szerencsét hozzá, akár még jó is lehet .
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • par ezer volt havi szinten es lathattam a teljesitett koteslistat es a legjobb 5 veteli es eladasi ajanlatot

  Hát ha Te ebből biztosan nyereséges döntést tudsz hozni, nyiss egy brókercéget!
  Daytrad-re eleve DT megbízást kell hogy adj, azt nem a bróker dönti el.
  Ha nem DT megbízást adsz, akkor két megbízást kell hogy adj, egy vételit és egy eladásit, ami nem biztos hogy napon belül teljesül, de a lehetőség megvan rá. Ha eleve DT megbízást adsz (és a tőzsdére is úgy kerül fel, bár lehet hogy egyes brókercégek ezt saját készletből rugalmasan kezelik, de akkor a tözsdére már nem DT-ként kerül fel, és a többletköltséget a bókercég viseli) és a nyitó kontraktusod teljesül, akkor bizony megcsinálják a zárót is, ha tetszik ha nem.
  Az hogy a nap végi allokálásnál elvileg lehet, bár nem szabadna játszani az megint cégfüggő.
  Ami az ajánlatokat illeti.. hát ezért vannak a brókerek.
  Ha van valami kiugróan jó ajánlat, megpróbálja önkötéssel megvenni/eladni, azaz amíg nem lát rá igen jó esélyt hogy ő kapja a kontraktust, addig ott figyel a számítógépén, és nem teszi be a kereskedésbe. Hidd el vannak ott okosságok. Az hogy egy mezei megbízást azonnal betesznek a kereskedésbe az az elemi érdekük, hiszen az után kapják a jutalékot, de akik ebben élnek látják a mögöttes lehetőségeket is ami többet hoz a konyhára. Na ez az amit a kívülállók soha nem fognak látni.
  Ha lenne/lehetne ilyen algoritmus ami legalább 51% biztonsággal hozná a nyereséget szerinted pár milliárdosnak nem érné meg ráállítani egy-két szuperszámítógépet?
  A tőzsde matematikai algoritmusokkal nem modellezhető, mert olyan külső tényezők befolyásolják, amit nem tudsz modellezni (pl. emberi hülyeség). Kitartok abbéli álláspontom mellett, hogy a tőzsde utólag racionális, de nem kiszámítható.
  Szerinted Csányi hogy eladta az összes MOL-ját ami igen nagy hír volt - valahogy kiszivárgott -, le is nyomta mint a bélyeget. Az hogy azóta jóval olcsóbban vissza is vásárol(hat)ta az valahogy nem akar kiszivárogni..... Na ezt programozd le!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De azért te sem sokszor voltál még tőzsde, illetve on-line kliensprogram közelében ugye?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Ha volna fogalmad a tőzsde működéséről, fel sem merülne benned ilyen."

  azért van egy kicsi, elég sokat buktam már

  "mint magánszemély nem tudsz a tőzsdén online adni-venni,"
  nahát pedig azt hittem idáig, hogy tudok..

  "Van ott még néhány terra ennél jóval fontosabb információ,"

  hidd el a túl sok információ egy idő után hátrány lehet, sokkal fontosabb és jobb a kevesebb információra alapozott gyors döntés

  a daytrade annyira nem fontos, inkább csak a rövid távot akartam vele hangsúlyozni, azt, hogy az ún. biztos pontokon (ami után az esetek többségében emelkedés következik, vagy másképpen ahol a befektetés várható értéke (veszteség várh. mértéke*veszteség valószín + nyereség várh mértéke*nyereség val) nagyobb mint nulla) mindig betudjak lépni ill ahol kell kiszállni, amit csak egy program tud figyelni minden részvény esetében.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • jó ott a pont, de ha egy gyakorlati példával is megspékelnéd az okosságot, akkor tudnál csak igazán szétalázni
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sok sok pénzekért igaz hogy "online" láthatod a teljesített kötéslistát, de semmi mást.


  anno, nekem par ezer volt havi szinten es lathattam a teljesitett koteslistat es a legjobb 5 veteli es eladasi ajanlatot online. Azota biztos van jobb is!

  Annyit tehetsz, hogy a brókercégnek adhatsz megbízást "online", aki be teszi neked a kereskedésbe (előbb-utóbb, mert azért nekik is van vele piszmognivalójuk mielőtt ténylegesen felkerülne a tőzsdére a megbízásod, arról nem beszélve hogy ha be is kerül a megbízásod, hova kerül, mert hiszed nem hiszed ez is igencsak le van szabályozva) aminek a teljesítésére nincs semmi garancia.


  ez reszben igaz, nekem az volt a tapasztalatom, hogy mikor kiadtam a megbizast, szinte azonnal bekerult a konyvbe a veteli/eladasi ajanlatom! Nem tapasztaltam, hogy a brokerceg piszmogott volna meg vele valamennyit is... Kis forgalmu reszvenyek a neccesek, mert ott lehet, hogy jo arfolyamon vagy, de nem birsz kiszallni, mert annyian vannak elotted a konyvben. Nagy forgalmu reszveny meg van 2, najo, legyen 3-4.

  ha pedig DT megbízást adsz, a bróker a nap végén kényszerzárja a tranzakciódat bármi áron


  Itt TDT-t akartal szerintem irni. A DT-nel nem zarjak le, ez csak annyit takar, hogy ha napon belul veszel es adsz el, akkor kevesebb a jarulekos koltseged. Viszont, ha pl. csak vettel, de nem adsz el, akkor nap vegen a koltsegedet feltoljak, mintha nem DT-tel volna, de a reszvenyeid megmaradnak, hisz sajat penzedbol vetted, nem ugy, mint a TDT-nel.

  Az ilyen algoritmusoknak van letjogosultsaga, sok bank hasznal ilyet. Sot talatam olyan hirdetest is, ahol ilyen teruletre kerestek fejlesztot. En is probalkoztam ilyennel, igaz hobbybol. Genteikai algoritmus volt a tozsdei "szabalyokra" tamaszkodva. A program (mondanom sem kell) nagyon lassu volt, mivel rengeteg parameter van amit figyelni kell. :) A masik eszrevetelem az volt, hogy igaz nem veszitett az algoritmusom sokat, de nem is nyert tul sokat. (Igaz, ez napi kereskedest szimulalt 4-5 reszvennyel) Volt olyan reszveny, ahol jobban jartam volna, hogy megveszem es 10 ev mulva eladom. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ujabb ifjú titán aki munka nélkül akar sok pénzhez jutni....
  Tegyél le róla, ilyen nincs!
  Ha volna fogalmad a tőzsde működéséről, fel sem merülne benned ilyen.
  Sok sok pénzekért igaz hogy "online" láthatod a teljesített kötéslistát, de semmi mást. Van ott még néhány terra ennél jóval fontosabb információ, amihez Te semmi pénzért nem férsz hozzá. (pl. aktuális kereslet-kínálat)
  A másik, hogy Te, mint magánszemély nem tudsz a tőzsdén online adni-venni, mivel nem vagy bróker. Annyit tehetsz, hogy a brókercégnek adhatsz megbízást "online", aki be teszi neked a kereskedésbe (előbb-utóbb, mert azért nekik is van vele piszmognivalójuk mielőtt ténylegesen felkerülne a tőzsdére a megbízásod, arról nem beszélve hogy ha be is kerül a megbízásod, hova kerül, mert hiszed nem hiszed ez is igencsak le van szabályozva) aminek a teljesítésére nincs semmi garancia. Attól hogy az általad megadott árfolyamon volt kereskedés, semmi nem garantálja hogy a Tiéd is teljesülni fog, ha pedig DT megbízást adsz, a bróker a nap végén kényszerzárja a tranzakciódat bármi áron, vagyis teljesíti a megbízást, de nem biztos hogy az általad megadott áron. Ezekhez még jönnek a járulékos költségek....

  Na ezt programozd le!

  Hidd el, ha lehetne sokan megélnének belőle.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • erről a html dologról meg már említtem, hogy szerintem úgy bevédik ezeket az oldalakat, elrejtik a forráskódot, hogy ne lehessen ezekhez olyan könnyen csatlakozni.

  Úúúúristeeeeen!
  Mekkora láma vagy, apám! Mit gondolsz, a böngésző hogy jeleníti meg az oldalt, ha annyira "bevédik", hogy nem lehet hozzá csatlakozni???
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • igen külföldön ez már pik-pak működik, itt van pl

  az amibroker (elemző szoftver) és az interactive brokers (broker cég) által nyújtott interface az TWS, ami lehetővé tesz szinte mindent

  http://www.interactivebrokers.com/en/p.php?f=api&ib_entity=llc
  IBController 1.3.8 READ ME


  kár, hogy Magyarországon tudtommal ez még nem működik

  / ja és klorand kabbe /
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Award Winning Desktop Trading Platform

  Hali, tessék itt van, már kitalálták, allitolag c nyelvhez hasonlo script nyelvvel kell programozni, lehet stratégiákat írni, tesztelni, minden féle. (Nem tudom pontosan mi merre hogy, mert anyam probalkozott ezzel :) )
  http://www.tradestation.com/automated_trading/howitworks.shtm

  nah közben talaltam peldakodot is, nem valami nehéz, bár gondolom, ennél azért bonyolultabb kell a sikerhez :)


  { Helpful instructions on the use of EasyLanguage, such as this, appear below and are contained within French curly braces {}. There is no need to erase these instructions when using EasyLanguage in order for it to function properly, because this text will be ignored. } { STEP 1 OF 2: Replace <CRITERIA> with the criteria that will trigger a Buy to Cover at the open of the next bar using a market order. } Condition1 = <CRITERIA> ; { STEP 2 OF 2: Replace "Exit Name" (leaving the quotes) with a short name for the exit. The exit name will appear on the chart above/below the trade arrows and in the trade by trade performance report. } if Condition1 then Buy to Cover ( "Exit Name" ) next bar at market ;

  Jah, és az Oanda nevü program is tudja ugyanezt ha jól tudom.
  Mellesleg lehet nyitni free accountot, ha minden igaz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • idáig talán ebben a screenshotos dologban látok fantáziát


  En benned nem latok fantaziat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hát pl c++, de igazából jó lenne nem nekem megírni ezt, mert ahhoz nagyon kevés vagyok főleg, hogy még alig ismerem a nyelvet, inkább jó lenne találni egy már megírt progit valahol a weben nyílt forráskóddal és azt megérteni, átírni.
  erről a html dologról meg már említtem, hogy szerintem úgy bevédik ezeket az oldalakat, elrejtik a forráskódot, hogy ne lehessen ezekhez olyan könnyen csatlakozni.
  idáig talán ebben a screenshotos dologban látok fantáziát
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a html parsolást és automatikus get/post generálás több technikával meglehet oldni bármilyen programozási nyelvből.

  képek tartalmának szövegesitésére is vannak ingyenes programok is pl itt.

  te milyen programnyelvel akarod ezeket megvalósitani?
  hol akadtál el?
  mi a probléma?
  vagy aztakarod, hogy valaki irjon neked egy ilyen programot?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ebben van valami igazság, de azért csak koncentráljunk a lényegre: valószínűleg már valaki ezt a nagy ötletet kitalálta előttem, én ennek a gyakorlati megvalósítását szeretném látni (pl link ) főleg azért, hogy ne legyenek hülye kérdéseim
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • én azt nem tudom, hogy lehetséges-e ez védett mód alatt


  ebből a mondatodból nekem az tünik ki, hogy nemcsak a webprogeamozáshoz nincs sok közöd, de amugy ugy általában a programozáshoz sem
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • pont ezért érdekelne, hogy hogy lehetne a képmemóriát elérni és abból lekérdezni a szükséges infókat


  KEszitesz screenshotot az ablakrol (volt szo rola a Tudastarban), majd irsz egy karakterfelismero progit, amely ezt szovegge alakitja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ugyan még nem győződtem meg róla, de szinte biztos vagyok benne, hogy az oldal üzemeltetője mindent megtesz azért, hogy ne lehessen hozzáférni ezekhez az adatokhoz, meg szerintem ez a get/post sem működik a sok biztonsági szarság miatt, de ezt mondjuk úgy írom, hogy nem sok közöm van az xml-hez, meg úgy a webprog-hoz.
  pont ezért érdekelne, hogy hogy lehetne a képmemóriát elérni és abból lekérdezni a szükséges infókat (bár a gyorsaságra azért kíváncsi lennék) mert így lenne teljes a szabadság
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ha csak a webes alkalmazáson keresztül kapom


  Akkor lekered a szerverrol a html-t, es kiparse-olod belole az ertekeket, ha az oldal uzemeltetoje nem teszi szamodra elerhetove pl xml-ben...

  A 2.-at is megoldhatod GET/POST keresek kuldesevel...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd