Miért veri a padlót újabban a színvonal?
2008-11-02T23:15:13+01:00
2008-12-06T11:11:47+01:00
2022-07-19T05:18:14+02:00
 • A könyvekről meg annyit, hogy innen bárki szedhet le ingyen és bérmentve pdfben programozással kapcsolatos könyvet, és érdekes módon 2004 óta működik az oldal az USAban. (az meg köztudottan olyan ország, ahol rámennek a szerzői jogok védelmére)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Biztosan, ha te mondod. Körülbelül 3 hónapja nem ittam(egy kivétellel, ittam szerdán 8 cent Hennessyt, de annyitól nem rúgik be az ember), volt jobb dolgom is.

  Antipatikus gondolkodás....és ha a munkádért nem akarnak fizetni, akkor is így látod ? ...csak mert a hozzád hasonlók a te munkádról gondolkodnak így.


  Válaszolva erre. Nekem az az irányelvem a szoftverekkel kapcsolatban, hogy amíg nem keresek velük pénzt, addig nem fogom megvenni, hanem inkább leszedem törtben. Ha meg pénzt keresek vele, akkor meg céges keretek között fogok, és nyilván ki fogom fizetni. Röviden ennyi.
  Egyébként törekszem az openSource programok használatára, kipróbáltam elég sokat, de nem jöttek be. Pl openOfficet leszedtem, mert tud pdfben menteni, és plusz mert nem tört. Kb 2-3 órát szenvedtem vele a szövegszerkesztéssel, meg az egyenlet-szerkesztővel, aztán töröltem, mert az egyenlet szerkesztő része teljességgel használhatatlan, és a beadandómban meg minden második sorba kellett valamilyen egyenlet. Persze filmjeim is vannak, van pár száz a gépemen, de azt hiszem 2 év alatt összesen egyet néztem meg közülük, többet néztem filmet moziban, meg tvben, mint gépről.

  És amíg nekem közvetlen anyagi érdekem nem származik abból, hogy egy tört programot használok, addig egy nem érzem lopásnak a dolgot, kettő ez korántsem összehasonlítható bármilyen tárgy lenyúlásával, mert azt nem úgy teszed, hogy megnézed, aztán minden molekuláját lemásolod, és hello. Szóval amíg egyébként nem venném meg pénzért a dolgot, addig nem károsítom meg a céget, mert amúgy sem fizetnék érte, és amíg nem használom arra, hogy az adott szoftver által készített dolgot értékesítsek, addig szintén nem károsítom meg a céget, mert nem vagyok konkurencia olyanoknak, akik fizettek a cégnek a termékért.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha nem vetted volna észre - biztos részeg voltál - te magad nyilatkoztál magadról.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a hozzád hasonlóknak
  - bírom ezt a szöveget... A hozzád hasonlóak 2 sorból megállapítják a másikról, hogy milyen ember, és milyen az értékrendje. Nagyon tehetségesek vagytok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én úgy vagyok vele, hogy egyszer tettem fel legális xp-t a gépemre, kb 1 óra munka után kék halál, stb fogadott.... Kapásból formáztam a rendszert, aztán felraktam a jól bevált tört verziót, mert az legalább stabil.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem túl etikus, de a szerzői jogos cuccok netes lopása társadalmilag egyelőre elfogadott, és amíg a parlament nem szavazza meg az ez elleni törvényt, addig az is marad.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Persze, és te? Kiszel Tünde?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én úgy adnám, hogy magán célra legyen ingyenes a cég meg fizessen!


  Helyes a feltételes mód. A hozzád hasonlóknak csak adnád, de nem veszik. Lopják. Elvek ember ! Ez csak erről szól. Van akinél a lopás belefér és van, akinél nem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na még csak az hiányozna.

  pedig jó az

  Másrészt viszont, ha alapból mégcsak a lehetőséget is elveszed attól, hogy megismerjék a programodat akkor megvenni se nagyon fogják.

  a fejlesztés nagyrészt ismerősöknek meg rendelésre, szal nem kell széles körben elterjednie.
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • ehhez a lopottszoftver dologhoz hozzáfűznék pár dolgot:
  otthon -> 2 PC, 1 HTPC. minden gépen linux és opensource programok.


  Na még csak az hiányozna.

  én sem örülnék, ha az általam írt programokat torrent és warezoldalakon látnám viszont.


  Ez kétélű dolog. Egyrészt cégekhez megy a BSA, ezért ott nem fogják megkockáztatni. Másrészt viszont, ha alapból mégcsak a lehetőséget is elveszed attól, hogy megismerjék a programodat akkor megvenni se nagyon fogják. Közvetett módon is megvehetik, mert az alkalmazott otthon a gépén elbohóckodik vele és viszi a céghez, hogy ez milyen jó.

  Én úgy adnám, hogy magán célra legyen ingyenes a cég meg fizessen!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem is akarok veled vitázni. Csak sajnálom azokat kiknek nincs rá pénzük, ennyi. Bérelhető szoftvert a népnek!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jó persze, de ha nem cég az illető, és otthon nem akar a Gimppel kínlódni, meg C# expressel meg mindenféle trialokkal akkor mit csináljon szerinted?


  Nos, vegye meg. Aki nem akar suzukival kínlódni, az sem megy mercit lopni, hanem megveszi. ...vagy, kínlódik a sizukival.

  Még egyes oktatási intézményekben is odaadják a "fekete" szoftvert a diáknak, hogy gyakoroljon! (Persze lehet, hogy évek óta elavult, de elvileg fizetni kéne érte).


  Azért az oktatási intézményeknél az a jellemzőbb, hogy mennyiségi licencelt szoftvert adnak, ami jár a hallgatónak az otthoni gépére is, amíg ott tanul.

  Egy cégnek ez nem gond, filléres tétel, sőt külföldön (rajtunk kívül jóformán bárhol) megtehetik, hogy megvegyék akár otthonra is a legálisat.


  Nem, nem filléres tétel. És igen, megtehetik máshol is, akkor megtehetik itthon is. Szerinted amikor kovács apuka elmegy a teszkóba informatikát venni, akkor a 120000 forintos gép mellé olyan sok lenne még 20000 forint a windows és office kombóért ? Nem. Szerinted drága lenne megvenni a windows commandert otthonra ? Az egyik legtöbbet használt toolért sajnálsz 38$-t ? De használni jó, mi ? Na ne vetítsünk, a lopást lehet megmagyarázni az árral, csak nevetséges dadogás lesz a vége.

  Nem mondom, hogy ezt kell követni, de akit érdekel az informatika itthon, ilyen eszközökhöz kénytelen nyúlni sajnos időnként. Nincs meg minden szoftver free változata ami épp arra jó mint a másik! Ez kábítás.


  Ez az. Ezért nem is írtam ilyet. Olvass vissza nyugodtan.

  Speciel szintén legális programokat használok, mert megtehetem..na de aki nem? Ez nem ebbe a topicba tartozik úgysem.


  Én meg speciel egy mercedes autóval járok mert megtehetem. Megvettem. Aki nem teheti meg ezt, az menjen autót lopni ? Ön kissé ittas, hogy ilyen nyilvánvaló marhaságokat ír ?

  Tegyük fel, hogy egy neves cég kiad, egy új programot. Érdekel, hasznosnak tűnik, de nem vagyok biztos abban, hogy pont az amit keresek. Kerül mondjuk 300 000Ft-ba. Az oldalról letölthető egy korlátozott (funkciókban) verzió. Most akkor vegyem meg látatlanba? Szoktam csinálni igen, hogy letöltöm, megnézem, aztán ha jó, megveszem, ha meg nem akkor minek a gépemen.


  Nem, ne legyél hülye, ne vedd meg látatlanba ! Azért van a korlátozott, azaz demó verzió, hogy kipróbáld és utána dönts: veszem/nem veszem. Olyan opció nincs, hogy: lopom.


  Nem is értem miért szóltál hozzá ?! Legális vagy, kifizetted az árut, közben meg véded azokat, akiknek azt köszönheted, hogy a magyar=tolvaj a külföldi szemében, akik miatt itt minden kicsit drágább....Szóval jönnek az ünnepek, egyél, pihenj és tegyél rendet a fejedben, mert te nem velem, hanem saját magaddal vitázol. Az pedig, hogy ez a disputa offtopic, már nem is érdemel szót.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ehhez a lopottszoftver dologhoz hozzáfűznék pár dolgot:
  otthon -> 2 PC, 1 HTPC. minden gépen linux és opensource programok.
  üzlet -> 2 gépen legális xp, office és freeware windows programok + saját írású progik; 1 gépen linux és opensource programok.

  csak legális cuccok mindenhol. ez nem arról szól, hogy megmutassuk, hogy mennyi pénzünk van, hanem elvi kérdés: LOPNI vagy NEM LOPNI. én sem örülnék, ha az általam írt programokat torrent és warezoldalakon látnám viszont.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tágabb értelemben egy program is audio-vizuális tartalom...csak interaktív.

  Egyébként már most vannak olyan program/másolás védelmi eljárások, hogy a program egy része nincs a gépen, hanem csak stream formájában hozzáférhető. Egész vad. Ugye pl GTA4. Ha hardver kulcs is van hozzá így egyben már kemény dió.

  De nem értem, miért nem valósítják meg, hogy havidíjas legyen egy szoftver? Nekik is jobb, mert nem kell másolásvédelemmel kínlódni (annyira), meg nekünk sem kéne annyit fizetni, mint amennyit nem tudunk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na ebbe már én is beleugatok...
  Odahaza igyexem mindent legálisan megoldnai.

  A multkor az asszony a sulijában kap feladatot MSOffice-ban.

  Mondom neki - bár nekem van egy office 97-em -, hogy van erre ingyenes eszköz - OOo - csinálja meg azzal, egyrészt hogy tanuljon, mástrészt mert fogalmam sincs hol van.
  Közölték vele, hogy nem jó a prezentációja (hibátlanul működött), adja be MSOffice ppt-jében, ugyanis a tanár Power Pointja nem tudta ugy megjeleníteni az OOo-s prezit, mint ha eredeti lenne.
  Most akkor ugye a nejemnek egy egy féléves C tantárgyért meg kell vennie egy jogtiszta Win-t és egy jogtiszta Office-t?

  Nekem anno az egyetemen szintén C tantárgy volt a Delphi, benne a Corba-val -> benne is volt a Delphi 6 Enterprise-ban emi akkor ugy 1.5 milla
  volt.


  Más:
  A magyar törvények értelmében a saját célra letöltött audio-vizuális tartalmak legálisnak tekintendők, ugyanis ezt a jogot te az adathordozó árában - mint beépített jogdíj - kifizetted.
  Hangsúlyozandó, hogy saját célra, és audio-vizuális.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • En mondjuk ezert nem vagyok annyira szigoru (höhö).
  Megvenni latatlanban -> nem okos dolog
  Warez kiprobalni harom-negy alternativat, majd egyet kivalasztva megvenni -> dicseretes, kovetendo
  Warez programmal dolgozni, majd ha osszejott ra a penz megvenni -> dicseretes
  Warez programmal tanulni, mert azt a termeket fogjak kerni az alkalmazonal, de nem penzt keresni vele -> ejnye, de ertheto
  Warez programmal penzt keresni, kenyelmetlenebb ingyenes alternativa helyett, es annyit keresni, hogy megvehetned a kenyelmed, de megsem -> na ez gusztustalan
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jó persze, de ha nem cég az illető, és otthon nem akar a Gimppel kínlódni, meg C# expressel meg mindenféle trialokkal akkor mit csináljon szerinted?

  Még egyes oktatási intézményekben is odaadják a "fekete" szoftvert a diáknak, hogy gyakoroljon! (Persze lehet, hogy évek óta elavult, de elvileg fizetni kéne érte).

  Egy cégnek ez nem gond, filléres tétel, sőt külföldön (rajtunk kívül jóformán bárhol) megtehetik, hogy megvegyék akár otthonra is a legálisat.

  Nem mondom, hogy ezt kell követni, de akit érdekel az informatika itthon, ilyen eszközökhöz kénytelen nyúlni sajnos időnként. Nincs meg minden szoftver free változata ami épp arra jó mint a másik! Ez kábítás.

  Speciel szintén legális programokat használok, mert megtehetem..na de aki nem? Ez nem ebbe a topicba tartozik úgysem.

  Tegyük fel, hogy egy neves cég kiad, egy új programot. Érdekel, hasznosnak tűnik, de nem vagyok biztos abban, hogy pont az amit keresek. Kerül mondjuk 300 000Ft-ba. Az oldalról letölthető egy korlátozott (funkciókban) verzió. Most akkor vegyem meg látatlanba? Szoktam csinálni igen, hogy letöltöm, megnézem, aztán ha jó, megveszem, ha meg nem akkor minek a gépemen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bevallom őszintén, nem olvastam a topicot. Csak az utolsó hozzászólás mondatára vonatkozott a válasz
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Képzeld el, minden szoftverünk meg van véve. Pénzt keresünk vele, hát a szerszámokat megvettük hozzá. A könyveink is ilyenek. Nagy fába vágnád a fejszédet, ha itt minálunk lopott szoftvert akarnál találni. Egyrészt összesen két gépen van windows, a többin linux van free szoftverekkel, másrészt ez itt elvi kérdés. A filmjeim dobozosak, nem írott DVD-n tárolom őket. A ruháimat is megveszem és a benzint sem lopom, hanem kúton tankolom. Az ételért fizetek, bár egy része házi előállítású. Szomorú, hogy téged ilyen tempóra neveltek. Mindenesetre ha erre jársz, szólj, mert bezárok mindent és elzárok mindent.

  Szerk.: Ja ! És fütyülj tapsolj !
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha ez most nekem szolt...

  1. Olvass vissza.
  2. Szarkazmus. Ismeros a szo?

  Rendben. Mindenkinek van valami legalabb szurke a gepen. En csak akkor vagyok rosszul, mikor valaki ettol nem szarul erzi magat, hanem meg buszken hangoztatja is. Plane ha kozben masok velt, vagy valos megroviditeset serelmezi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jó reggelt! Én egyszeri vagyok és megismételhetetlen! Szerencsétekre!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Maximum addig látja így az ember, amíg nem kezd el programozásból élni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor meg csak szimplan lopni tok etikus. ;]
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Dehogy. KisJ a százezer hozzászólásával közösségi tag, te meg a gyök2hsz-el nem vagy tag és pont. Egyébként még pontod sincs, nem is írhatsz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miért veri a padlót újabban a színvonal?
  Mert folyamatos az "OFF Topic".
  Nem igaz KISJ ?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Te roliika vagy?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ráadásul milyen jó helyeken lehet olvasni


  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hú de szigorú itt valaki... te biztosan nem raktál fel soha az életedben egy tört programot sem a gépedre, vagy néztél dvd-rip-et.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Eddig még egy fillért sem kerestem vele, nekem ez csak hobbi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Antipatikus gondolkodás....és ha a munkádért nem akarnak fizetni, akkor is így látod ? ...csak mert a hozzád hasonlók a te munkádról gondolkodnak így.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Offtopic.
Címkék
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd