Felbontásfüggetlen weboldal!
2008-10-29T13:51:52+01:00
2008-11-01T11:28:16+01:00
2022-07-01T04:31:19+02:00
 • Talán azért mert balról kezdünk el olvasni.


  olvasni igen, de a monitornál a jobb felső sarokkal kezd a szem (többnyire, és éppen ezért vannak a bannerek, hírdetések is itt pozicionálva)

  ha szépen kifutózva (huhh de dtp-s duma :) ) van az oldal és így van középre igazítás, fel sem tűnik, hogy vezetve van a figyelmed. (ez amúgy egy külön szakma)

  Ond: ja, annó morogtunk egymásra miatta. (azóta is tiltom a 800-as "rajongó tábort" )
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "a és középre igazítani, mert annál randább nincs amikor balra-jobbra zárt egy honlap"

  Példul prog.hu? :)
  vagy index.hu? Nálam is egy nagy fehérség van a képernyő jobb oldalán, viszont ezt észre sem veszem, míg ha középre lenne igazítva az oldal, sokkal jobban zavarna a bal oldalon a vékonyabb üres rész. Talán azért mert balról kezdünk el olvasni.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezen mi is szólalkoztunk már össze, ha jól rémlik
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szvsz 1024-re optimalizálni és a keretet kifutósra csinálni...

  (ja és középre igazítani, mert annál randább nincs amikor balra-jobbra zárt egy honlap)

  ha valaki 1600-asra (is) optimalizál, az megérdemli (aki meg ezen a felbontáson full ablakban böngészik, pláne... ott már 2-3 ablak is elfér egymás mellett)

  Souldier:
  ne a tartalom szolgaltatoja dontse mar el, hogy nekem mekkora felbontasom legyen


  szerintem meg de... én speciel egyszerűen kitiltom flash alatt a 800-as kocka (L )usereket... (szeretnek is itt (is) érte páran)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a bajom a változó szélességű layoutokkal, hogy a betűméret nem növekszik, így
  - a sorok hossza növekszik a szélességgel, és az köztudott, hogy minél hosszabb a sor, annál nehézkesebben olvasható (nem véletlenül tördelik az újságokat is hasábokra)
  - az oldal magassága nagyon nagy szélességnél erősen lecsökken, így végsősoron látványra szét fog esni a dizájn.

  Ezért van az, hogy fix szélességgel szeretek dolgozni.

  Az abszolút tudás birtokában persze nem vagyok, de az én álláspontom aktuálisan az, hogy a változó szélességű layout nem jó szinte semmilyen esetben. Mindezt a fenti aggályaimmal indoklom.

  Nem hiszem tehát, hogy tévednék (abban persze igazad van, hogy valóban nem az volt a kérés, hogy ugyanúgy nézzen ki), de azt se gondolom, hogy te tévednél. Valószínűbb, hogy az igazság valahol félúton lehet
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Atgondoltam. Mi a gond vele?

  Az ugyanugy nem volt igeny.
  "ami minden képernyőfelbontásnál jól néz ki"

  Nyilvan nem lehet barmilyen design-t minden felbontasra optimalizalni. Viszont lehet olyan design-t kesziteni, ami minden felbontason jol (meg merem kockaztatni, hogy akar ugyanugy) nez ki.

  Ilyen "nem minden rovar bogar, de minden bogar rovar" esete.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem ezt a választ gondold át mégegyszer, alaposabban :)

  Flash vagy SVG egyébként megfelelő megoldás lehet(ne - persze vannak nyilvánvaló hátulütői sajnos), ha az az igény, hogy "minden képernyőfelbontásnál ugyanúgy nézzen ki".
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tevedtek, azabaj. Illetve inkabb az, hogy ekkora meggyozodessel. Lehet.

  CSS+liquid+layout

  peldaul.
  vagy peldaul.

  Nagy felbontast hasznalok. Teljes kepernyon. Nem alligatok meretet bongeszoben, mert: 1. bongeszonkent valtozo az eredmeny; 2. altalaban pont erre a funkciora nem lehet az egyes pont miatt design-t kesziteni, ami nem csuszik szet; 3. nem azert van nagy felbontasom, hogy a kepernyo ketharmadan ures savot bamuljak; 4. ne a tartalom szolgaltatoja dontse mar el, hogy nekem mekkora felbontasom legyen, ha el akarom olvasni, amit az o erdeke, hogy elolvassak. koszi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én is NagyZoarddal érdek egyet. Ma ez már nem probléma, a mostani böngészőkkel gond nélkül fel lehet nagyítani az oldalakat. Aki meg nem hajlandó újfajta böngészőt használni nagy felbontás mellett, az égesse csak ki a szemét az 1mm magas betűkkel
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sztem is legcélszerűbb 1024*768-ra optimalizálni, esetleg - ahogy előttem már írták, %-osan megadni a méreteket, beleértve a betűméretet is.
  Ma már majd' mindegyik, általánosan elterjedt böngésző támogatja az oldal nagyítását-kicsinyítését, ha valakinek nem megfelelő a méret, állítson rajta
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tudnál nekem egy ilyen css méretváltoztatgatásra egy példakódot írni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet. Fix (1024 széles képernyőre) szélességgel. Ha nagyobb felbontással nézi valaki, akkor is ugyanolyan jól néz ki, csak nem tölti ki az egész képernyőt. Ilyenkor az oldal jellege dönti el, hogy fehéren hagyod-e a ki nem töltött részt, vagy valamilyen színt esetleg mintát adsz neki, középre vagy bal szélre (netán jobb szélre) igazítod. Azzal kell vigyázni, hogy ha kevés az info az oldalon, akkor is leérjen a nagyobb felbotású képernyőn is az aljáig... Üdv. Mzs
  Ui: 800-as szélességre már egyre kevesebben csinálnak oldalt, 1024-nél szélesebbre pedig (még) nem érdemes...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet. Csinálsz x+1 példányt belőle és felbontástól függően megnyitod azokat.
  (Esetleg felbontástól függően más más stílusokat használsz, akkor csökkenhet az "x+1" szám)

  Kicsit fura tervezés kellene egy álló A4-es vagy egy fekvő 21" monitor esetén ugyan annak az oldalnak a jó kinézetéhez.
  A4-nél pl. egy felső menü mutat jól, a másiknál egy oldalsó.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sehogy, de szerencsére nincs is rá szükség.

  Mi alapvetően 1024-esre optimalizálunk, és én oda szoktam figyelni általában arra, hogy 800-ason is használható legyen (a tartalomtér <800 széles, a többit valami oldalsó tér - menüsáv etc. - tölti ki).

  Azonban nem csak a kis, hanem a túl nagy felbontású monitorokkal is gond van. Ennek feloldására minden hozzánk betévedőnek *kizárólag a fix* szélességű layoutokat szoktam javasolni.

  (PS.: Bár lehet, hogy ez beidegződés és ízlés kérdése. A legtöbb nagy felbontású monitort használó ember nem teljes szélességben használja a böngészőablakot. De nem tudom, ki hogy van vele, én nem szeretem hogyha ez dönti el, szétesik-e a weboldalam vagy sem.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • CSS-ben lehet %-os meretmegadasokkal jatszani, akkor az oldal elrendezese ugyanolyan lesz 320*200-ban mint 1600*1200-ban.
  Problema az ablakok atmeretezesenel jon elo, mert akkor nem scroll bar tunik elo, hanem egyre zsugorodik az ablakban az info. Masik problema a betuk mereteivel van, mert azt vagy a default font %-ban vagy pixelben vagy valami elvileg fix meretben(mm, point, etc) adod meg. Ha en azt akarom, hogy 3cm legyen a betu nagysaga a kepernyon es felbontast novelek, akkor sajnos osszemegy az elvileg 3cm fix meretunek eloirt betum, koszonhetoen a csodas microsoftnak...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sehogy. Mostanság 1024x768-ra szoktak optiamlizálni, a maradék helyen pedig valamilyen keret van.

  Ps.
  1. Ezt te is megnézheted ha körbenézel a neten. Láttál már weboldalt ?
  2. Tudástár.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!
  Az lenne a kérdésem hogy hogy lehet olyan weboldalt csinálni ami minden képernyőfelbontásnál jól néz ki?
  Válaszokat előre is köszönöm!!!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd