Web etikett tartalomra
2004-03-11T14:26:17+01:00
2004-03-12T10:33:08+01:00
2022-07-27T13:42:59+02:00
 • Egy műhöz kapcsolódó minden jog addig a szerzőé, amíg arról kifejezetten le nem mond (részben vagy egészben). És tényleg mindegy, hogy te személy szerint tudod-e ki ez a szerző, ha nem adott neked semmire jogot a művével kapcsolatban. Egyébként a házad vagy az autód sem azért a tiéd, mert rá van írva a neved (ha egáltalán rajta van)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És ha olyan az oldal, hogy se szerző, pláne ímél cím csak tiszta doksi az egész?

  Attól, hogy te nem tudod ki a szerzője egy műnek
  1) az illető még rendelkezik minden szerzői joggal felette
  2) te nem szerzel ettől semmilyen jogot a mű felett.

  és mi van a pdf-ekkel? azok direkt letölthetők nem? Azokat simán felrakhatom magamhoz?

  Ha a szerző/jogtulajdonos nem adott engedélyt erre nem teheted meg. Két teljesen különböző dolog az, hogy valaki elérhetővé tesz valamit, és az, hogy átengedi neked a sokszorosítás/terjesztés jogát. Pl. erről a weblapról is te, mint látogató letölthetsz a gépedre - megtekintés céljára - dokumentumokat, de ettől még nem teheted azokat közzé máshol, és nem terjesztheted, sokszorosíthatod.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És ha olyan az oldal, hogy se szerző, pláne ímél cím csak tiszta doksi az egész? és mi van a pdf-ekkel? azok direkt letölthetők nem? Azokat simán felrakhatom magamhoz? És ha a pdf tartalmát egy az egyben jelenítem meg az oldalamon html-ben?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az az adott körülmények között lényegtelen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És ha nincs hírdetés? Sima ingyenes oldal?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak azért, mert a szerzői jog által védett anyagok a jogtulajdonosok engedélye nélküli másolása törvénybe ütközik. (Kivéve persze a "fair use" / szabad felhasználást, aminek kereteit azonban szigorúan rögzíti a szerzői jogi törvény, és amibe az általad vázolt megoldás nem fér bele.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miért nem élne sokáig?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mert???
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha csak a szalagcímeket rakod ki, akkor semmi. Ezt a használati szerződés is engedélyezi.

  Ha a teljes híreket másolod le, akkor valószínűleg nem sokáig fog élni az oldalad.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ...A Prog.Hu oldalain megjelent anyagok vagy azok egyes részletei átvételének és közlésének további feltétele az eredeti forrás ("Prog.Hu") jól látható helyen és formában történő megjelölése, illetve on-line kiadványok esetén az anyagok eredeti fellelhetőségére (a Prog.Hu oldalaira) mutató hiperhivatkozás (link) elhelyezése a reprodukció mellett. Ezek hiányában az átvétel a szerzői jogba ütköző engedély nélküli utánközlésnek minősül.

  Tényleg! Mi van akkor, ha lemásolom a Prog.Hu híreit, kirakom az oldalamra és felteszek egy Prog.Hu hivatkozást? És ha az oldalon lehet pénzért is hírdetni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy kis tudásanyag felhalmozásról lenne szó. Tudjátok, hogy egy helyen meglegyenek. (nálam :) ) De tényleg tök kis privát oldalacska egy ingyenes "tár szolgáltatónál". (tar/x3/srv...)
  Se hírdetések, se semmi ilyesmi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak a linket, és már miért lenne snasz?. Feltéve persze, hogy nem olyasmit csinálsz, mint a hírgyűjtő oldalak, mert az eredeti tartalmat nyújtó oldalak üzemeltetői ilyen esetben még a linknek sem örülnének.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szvsz dobj 1 mailt az oldal tulajdonosának/készítőjének, amiben +kérded...
  pl. ha így az én oldalamról vennél kölcsön dolgokat, biztos, h küldenék 1 mailt, amiben az azonnali levételt követelném, de ha előre megkérdezed valszeg 1 kis bannerért +engedném...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintetek olyat "szabad" csinálni, hogy egy oldal tartalmát (csak szöveg max 1-2 kép) a saját oldalamra beillesztem? Persze a forrás pontos megjelölésével! Az oldal szűkkörű használatban lenne, csak egy két dolgot szeretnék oda összegyűjteni. Vagy csak a linket tegyem oda? Az olyan snassz... dehát a szerzői jogok meg minden.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd