Kimutatás készítő
2008-10-03T10:47:40+02:00
2008-10-05T19:09:03+02:00
2022-07-25T20:36:25+02:00
 • a fejlesztő fel tud venni táblákat, tábla kapcsolatokat és azokat el tudja nevezni egy új névvel, amit a felhasználó jobban megért. Utána ezt és a progit oda tudja adni az ügyfélnek, aki ezekből az adatokból tud összeválogatni magának lekérdezést.


  Nagyon homályos amit írsz

  Ha report eszközt adsz a felhasználó kezébe, akkor elsőként megfelelően csökkentett jogokkal ellátott bejelentkező nevet adsz neki. Vagy közvetlenül engeded a táblákhoz, bár ez ellenjavalt, így inkább (hogy akár sorok szűrését is megvalósítsd) megfelelő view-okat és stored procedurákat készítesz neki, az elérhető adatokra. Így a relációkat és spec. összefüggéseket sem kell átlátnia a lista készítéskor.

  eMeL


  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nézd meg ezt, ráadásul java. Vab hozzá egy csomó database driver.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem ismerem az Oracle Discoverert, de ha valóban csak kimutatásokat vagy egyszerűbb lekérdezéseket akarsz használni, akkor a legolcsóbb az MS Access (majdnem mindenkinek van). ODBC-n keresztül lehet csatolni a táblákat, amiket át is nevezhetsz. stb.

  Vagy Query Reporter, asszem ingyenes és egyszerű a használata, de ebben nem lehet a tábla neveket megváltoztatni. (max írsz mindegyikre egy view-t másik névvel)

  Hirtelen ennyi jutott most eszembe.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem teljesen állás, de nem tudom jobban besorolni és félig-meddig ide is tartozik.

  Egy kimutatás készítőt keresek, lehet ingyenes vagy fizetős is, ami a következőket tudja:
  Oracle adatbázishoz kell kapcsolódni, onnan kell a felhasználónak biztosítani, hogy lekérdezéseket csinálhasson, de természetesen nem az összes táblából, illetve jó lenne, ha nem látná a táblaszerkezetet.
  Vagyis egy olyan alkalmazás kellene, aminek van olyan része, ahol a fejlesztő fel tud venni táblákat, tábla kapcsolatokat és azokat el tudja nevezni egy új névvel, amit a felhasználó jobban megért. Utána ezt és a progit oda tudja adni az ügyfélnek, aki ezekből az adatokból tud összeválogatni magának lekérdezést. A kimenet nem kell, hogy nyomtatható legyen (fontos, hogy a felhasználónak ne kelljen riportokat szerkesztgetni), elég táblázatos megjelenítés illetve azt exportálni valamilyen feldolgozható formátumba (excel). Fontos még, hogy tudjon csoportokat létrehozni a táblázatban és csoportra illetve teljes tartalomra aggregálni.

  Ha valaki ismeri, akkor annak sokat elárul, hogy kb. ilyen funkcionalitást tud (csak többet) az Oracle Discoverer, csak az drága.

  A program egy java alkalmazás mellett fog működni, tehát a legjobb egy java program lenne, mert azt akár be is tudjuk építeni, de más is érdekel, ha nincs ilyen.

  Ha tud valaki ilyen eszközről, vagy van neki ilyen, akkor írjon nekem.

  Köszönöm.

  U.I.: A megírására nem kérek jelentkezőket, mert mi is meg tudjuk csinálni, csak a kész termék költség és időhatékonyabb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd