Nyilvantartó program -> fejlesztőeszköz?
2008-09-27T13:58:18+02:00
2008-09-28T15:31:19+02:00
2022-06-29T07:20:42+02:00
 • oké, sok sikert hozzá.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Úgy szeretem amikor mások kitalálják, hogy nekem mit is kell csinálnom. Nem fog jönni, 1 user 1 gépen ennyi. Többen használják, de más-más településeken, és nem egy gépen.

  leonsio:
  LC sem pontosan két hétre gondolt. De a programot meg lehet írni egy nap alatt. Utána hibajavítás, visszajelzések ...stb. De ez a 2 hét után is meglenne.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Légy erős, valójában bármilyen 16 bites progi le tudja fagyasztani, nem csak a Clipper de egy sima végtelen ciklusba került win3.1-es progi is. A rendszer pedig windows alól nem a smartdriveon keresztül cseszteti a winchestert - annyira már a win 3.11 sem volt szutyok, a win 3.1 viszont még valóban INT21-es hívásokkal kezelte a fájlokat, de a 3.11 már nem - és bizony alapértelmezetten be van kapcsolva a write cache (nem emlékszem ki lehet-e egyáltalán kapcsolni, viszont sok-sok ilyen jellegű problémára emlékszem olyan gépeken is amin nem is volt Clipper program csak Word és Excel). A hülyejúzer sportból is ki tudja kapcsolni a gépet, vagy a takarítónéni kihúzza a konnektorból a dugót... Szóval a journaing fájlrendszerek anno nem véletlenül lettek kitalálva és nem véletlen hogy ma már még linuxon sem találsz olyan disztribet ami defaultból mezei ext2fs-t telepít, az ext3 a minimum.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyszer leszedtem egy .Net-es programot, megpróbálom telepíteni, nem jó neki a framework, újabbat akart, jó, leszedtem a frameworkot, nem jó neki a telepítő, Windows Installer 3.0 kell neki, jó, azt is leszedtem.


  A Visual C# Expressel tudsz olyan telepítőt csinálni ami minden szükséges dolgot rárak a telepítő CD-re. Sőt, olyat is tudsz (bár ez téged most nem érint) ami minden induláskor felnéz a netre, és ha van új verzió akkor automatikusan lefrissíti magát.

  Persze normális windowra egy normál .NET-es progi esetén semmit nem kell telepítgetni, felteszed az exe-t és kész. De XP-n vagy pláne régebbi gépeken valóban telepítgetni kell. Ahogy win3.1-en sem futnak a win32-es progik.

  Az SQLite szép és jó, de csak egy júzerre. Ha ezt több helyen használják akkor fél éven belül garantáltan jönni fog a kérés hogy de ezt több júzerrel is használni kellene. Nincs egy júzeres program, csak olyan van aminél az elején azt hiszik a júzerek hogy csak egy valaki fogja használni egyszerre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az van neki, de csak .NET-es progit tudsz vele csinálni. Windows.Forms-osat és talán most már WPF-eset. Még MFC supportja sincs ha jól emlékszem - azaz valóban WIN32 API hívásokkal kell összeraktni a programot. És amit egy .NET-tel vagy egy Delphivel össze tudsz rakni egy nap alatt, arra WIN32 API hívásokkal nyugodt lélekkel rászámolhatod a két hetet, és akkor szvsz még szolid voltam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!
  Írtam már priviben (nehogy miattam kitörjön a miért ezt az elavult delphit javaslod vita), inkább csak az 1 napos fejlesztéssel kapcsolatban jutott eszembe, hogy ha én lennék a jövendőbeli progidnak a felhasználója, biztos nem örülnék annak hogy amit én naponta fogok használni, az 1 nap alatt lett megírva, szerintem ha felhasználóbarát programot akarsz írni akkor egy picivel több időt rá lehetne számolni, persze ha csak nem a nap 24 óráját fordítod erre...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jol van, na, valahogy nekem az jott le, hogy mindenkeppen Win32-re akarod irni!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Van-e?

  Szerk: ha .netes programot akarsz irni, nem szoltam!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Előbb legalább utánanéznél, hogy a Visual C++ Express-nek van e form designere. Mert van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vagy csak azért mert nem a nagy
  .Net-el fejlesztek, a fejlesztési idő a 100-szorosára nő?


  Sima Win32 hivasokkal tervezed megirni a GUIt?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Te egy utalkozos ember vagy.
  Es most en is az leszek.

  Jo a FATxx.
  Nincs vele baj amig mindenfajta kötsög programozo kidek nem turjak fel a gepet jott ment (clipper) programjaikkal.

  Valoban lefagyas eseten smardrw keresztbe tud allni, rantva magaval a FAT-ot.

  De ha nincs smartdrw vagy nincs lefagyas akkor nics baj.

  Persze aki szokot adatbazist ujra indexelni annak ezt hiaba magyarazom


  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • FAT32: ez van.

  http://www.turboexplorer.com/: köszönöm a linket.

  Így lehet egy két órás feladatból két heteset csinálni:
  Egy nap alatt meglesz, hidd el. Vagy csak azért mert nem a nagy
  .Net-el fejlesztek, a fejlesztési idő a 100-szorosára nő? Mert a csodálatos .Net képes az időt is meggörbíteni és a 2 hétből 2 órát csinálni... tudom.

  De egyébként 1 nap alatt meglenne Javában, C-ben, PHP-ben, Delphiben... stb.

  Egyszer leszedtem egy .Net-es programot, megpróbálom telepíteni, nem jó neki a framework, újabbat akart, jó, leszedtem a frameworkot, nem jó neki a telepítő, Windows Installer 3.0 kell neki, jó, azt is leszedtem. Ezzel csak 2 dologra akartam kilyukadni:

  1 ahol ezt a programot használni fogják sok helyen nincs internet, hogy ott helyben leszedjenek maguknak mindent amit a programom pusztán a ferde hajlamai miatt magának követel.

  2 utálom ha egy programot letöltök, és szeretném azonnal használni, ahhoz fel kell telepíteni még 4-et. SQLite is ezért lesz, a célra tökéletesen megfelel, kicsi, nem kell külön telepíteni, beállítgatni, csak ott van, használom és kész.

  Egyébként bocs ezért a kirohanásért, de én sem azért nyitottam ezt a topic-ot, hogy folyton belémkössenek, hogy márpedig .net kell, hanem tanácsot kérni.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • [Törölve]
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • SQLite + MS Visual C++, .Net nélkül.

  Így lehet egy két órás feladatból két heteset csinálni...

  Delphi is lehetne, csak nem találtam meg az ingyenes változatot.

  Turbo Explorer Home Page

  Win 98, új Xp-re nincs pénz

  Ez azért gáz mert a win98-akon FAT32 van. Ez minden idők legmegbízhatatlanabb fájlrendszere, vagy legalábbis rajta van a toplistán. Ahogy maga a 9x sorozat is egy rakás szemét. Aki ilyet kitalált az egészségügybe pláne P4-ekkel amik azért pár éve még nem voltak olcsójánosok, annak szvsz börtönben lenne a helye.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én úgy tudtam hogy ha kereskedelmi szoftvert szeretnél készíteni a Delphi-vel, akkor legalább a Professional változatot kell beszerezned. Ha az is szempont hogy a fejlesztőeszköz is ingyenes legyen akkor szerintem a Delphi kilőve .
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tavaly előtt írtam egy rendszert egy húsipari cégnek, lehidaltam, amikor megláttam a környezetet. Win98, 128 MByte RAM, mátrixnyomtató. Na, mondom ez a kánaán. Végülis Delphi-FB Embed-FastReport 4 használatával a progi hiba nélkül üzemel, meglepő módon qrva gyors a 128 MByte-os tetűn is, ráadásul az FR4 gyönyörű dotmátrix-reportokat gyárt. De azért kerülöm az ilyen rendszereket ahol tudom.

  Mindenesetre ez a kombináció tökéletes Win98-ra, legalábbis az elmúlt 1.5 évben egyetlen hiba nem jött elő mindennapos intenzív használat mellett, pedig a "filerendszer"-ben nem igazán bíztam, de eddig kellemesen csalódtam.

  Üdv:Alex
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom hogy a win98 mennyire eszi meg a .net frameworköt, úgyhogy szerintem a visual studios dolgok kiesnek.

  Az alap 2.0-t megeszi. Viszont a 2.0 SP1 már nem támogatott.

  Esetleg ha van a célgépeken MS Office Professional, akkor még az Access is szóba jöhet, abban viszonylag jó reporting van, és habár komoly adatbázist nem bíznék rá, egy egyszemélyes primitív alkalmazással elboldogul. Bár a végtermék kereskedelmi forgalomba hozásához lehet, hogy valamilyen licensz szükséges. Nem tudom, hogy most mi van, régen volt az Office Developer Edition, ami lassan fél évtizede megszűnt. De ha zártkörű fejlesztésről van szó (értsd: nem polcos szoftvert csinálsz), akkor szolgáltatásként is értékesíteni lehet a dolgot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Már megvan a nyerő kombináció, SQLite + MS Visual C++, .Net nélkül. Delphi is lehetne, csak nem találtam meg az ingyenes változatot.
  Azaz igazság, hogy egészségügyben elég sok az ilyen, pár éve nyertek pályázaton egy P4-es 2 GHz-es gépet, 1 giga RAM + Win 98, új Xp-re nincs pénz, szóval muszáj erre fejleszteni.
  Mégegyszer köszi mindenkinek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Ha követelmény, hogy win98-on is menjen, akkor sztem delphi a legjobb választás.

  Nagyon régi emlékeim szerint a .net 1.0, 1.1 verziója ment win 98 alatt, de kár erőltetni sztem .net-et, java-t ilyen gépeken. Valószínűleg régi gépek vannak a win98 alatt...

  Egy régi gépen futó alkalmazáshoz ami szintén nem biztos, hogy elbír egy izmos sql szervert, sztem érdemes beágyazott firebird-öt kipróbálni.

  Firebird: The true open source database for Windows, Linux, Mac OS X and more
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igaza van LC -nek: "Delphi a király".
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a helyzet, hogy elég sokan használnak például Windows 98-at, akiknek ez a program készül


  Nem csak legkondis irodak vannak...
  Van ahol erossen kisert a mult.
  >10 000 000 forintos ipari eszkoz. 6MHZ XT alaplap, ami most meghalt. Gyorsabb proci nem megy, most alhatok neki alaplapot gyartani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekik sincs ilyen jellegű supportjuk, meg szintén nem csinál megfelelően formázott jelentéseket.
  Egyébként a kérdésemre várok választ, mivel nem ismeritek a programmal szembeni követelményeket, maradjunk annál amit én leírtam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • OpenOffice Base?
  (Lehet, hogy megy Windws 98 alatt is.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az Excel nem készít formázott jelentéseket, meg kell venni minden egyes személynek, ami sokkal drágább lenne, mint egy ilyen program lefejlesztése. Azon kívül ezek a jelentések változnak időről időre, és nincs rá sajnos Microsoft support ami a usereknek automatikusan frissíteni az xls-eket
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Minek ehhez ügyviteli program ? xls.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nincs azzal semmi gond. Egy ilyen 1 felhasználós 1 táblás "adatbázishoz" butaság külön szervert telepíteni. Sqlite pont jó lesz erre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Felejtsd el. A win98 fájlrendszerére a játékprogramok játékállás mentését sem lehet jó szívvel rábízni. Olyan oprendszert pedig aminek már jó pár éve nincs supportja nem szabad éles üzemben használni - különösen egészségügyben nem.


  Azt nem én mondom meg, hogy ki mit használ.
  Az a helyzet, hogy elég sokan használnak például Windows 98-at, akiknek ez a program készül


  Viszont a MySQL-t felejtsd el, ilyen esetekben fizetős a licensze, legalábbis amikor utoljára néztem az volt - és a fentiek szinte bármihez elegendőek. SQLite-ot felejtsd el, akkor már inkább Access. De ez utóbbi kettő (továbbá paradox, dbf) szintén ellenjavalt ha több usered van.


  Egy gépen 1 user. De adatbáziskezelő nem annyira fontos, tárolhatom fájlban is az adatokat. Csak így kényelmesebb lenne.
  SQLite szerinted miért nem jó?


  de ne akarj C++-ban ügyvitelt fejleszteni, különösen ne vizuálisban.


  Ez csak egy egyszerű nyilvántartó program. Emberek adatait kell felvinni (név, testsúly, magasság, elváltozások ...stb) és ezekből statisztikát készíteni.
  Tulajdonképpen egy adatbázis fölé egy felhasználóbarát felület. Ennyi.


  Ha ragaszkodsz a natív kódhoz (2008-ban szvsz szintén rossz ötlet)


  Lásd fennt: Windows 98.


  Így javaslatok?  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a programnak régebbi operációs rendszereken is el kell futnia (Win98...stb)

  Felejtsd el. A win98 fájlrendszerére a játékprogramok játékállás mentését sem lehet jó szívvel rábízni. Olyan oprendszert pedig aminek már jó pár éve nincs supportja nem szabad éles üzemben használni - különösen egészségügyben nem.

  az adatok tárolására szükség lenne valamilyen adatbáziskezelőre is, ami lehetőleg szintén ingyenes, és a programmal együtt forgalomba hozható

  Ilyen sok van. Firebird, MS-SQL Express, Postgresql, Oracle-nek is van free verziója de ennek nem ismerem a licenszét. Viszont a MySQL-t felejtsd el, ilyen esetekben fizetős a licensze, legalábbis amikor utoljára néztem az volt - és a fentiek szinte bármihez elegendőek. SQLite-ot felejtsd el, akkor már inkább Access. De ez utóbbi kettő (továbbá paradox, dbf) szintén ellenjavalt ha több usered van.

  Visual Basic vagy Visual C++ Express 2005

  Ezek közül a Visual C++ Express tud natív kódot csinálni, de ne akarj C++-ban ügyvitelt fejleszteni, különösen ne vizuálisban. Vizuálbézik csak .NET-esben van ingyenes, a VB6 fizetős, plusz dinoszauruszok korából ittragadt fejlesztőeszközzel szintén nem jó ötlet új projecet kezdeni. A bézik amúgy is a legocsmányabb nyelvek egyike.

  Ha ragaszkodsz a natív kódhoz (2008-ban szvsz szintén rossz ötlet) akkor szvsz Delphi, win32-n szvsz még mindig ő a király.
  Ha meg nem akkor Visual C# Express-t javasolnám. Vagy a Javát ha megér neked 3x annyi szívást a multiplatform. Ha meg mindenképp C++-ozni akarsz (ne akarj) akkor Borland C++.

  A Borlandos cuccoknak van valami turbo express verziója ami ingyenes. Vagy esetleg bepróbálkozhatsz a Lazarussal is ami egy free Delphi klón, de kezdőként nem foglalkoznék vele, profiként is csak akkor ha van sok időm a dologra és fontos a multiplatform.

  Én VS2k8 + Visual C# Express kombóval indulnék ha ilyen feladatot kapnék, kezdő lennék és nem lenne fejlesztőeszközöm.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd