Hírlevél?!

Hírlevél?!
2002-11-24T17:27:41+01:00
2002-11-25T15:41:38+01:00
2022-11-02T09:25:37+01:00
 • Kösz szépen a gyors és részletes választ Gábor!
  A fizet?s megoldás nem hiszem hogy sokaknak tetszene beleértve engem is. Sejtettem, hogy valami ilyesmi húzódik a háttérben, de ett?l még nagyon klasz szájt a prog.hu. Csak így tovább!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jah, sajnos ma tendencia, hogy tartalomjegyzeket adnak hirlevel helyett (s nem csak prog.hu). Az okokat mar vazolta az elottem szolo, nekem sem tetszik a dolog.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves Olvasó!

  Bár a két dolog nincs ilyen szoros összefüggésben egymással (ti. nem kifejezetten ezek vezéreltek minket a hírlevél kialakításakor), de valóban célunk az (is), hogy ahogy - Te fogalmaztál - "folyton látogassák" oldalainkat olvasóink. Bár úgy gondoljuk legtöbb olvasónk számára nyilvánvaló, hogy ez miért szükséges, de akiknek nem az, azoknak a következőkben röviden kifejteném.

  Bár lehet, hogy Téged meglep, de bizony sem az Internet-elérés, sem maga a szerver fenntartása nem ingyenes, hanem meglehetősen sok pénzbe kerül, és azoknak az embereknek a fáradozását is kompenzálnunk kell, akik az oldal tartalmát előállítják: a híreket, a cikkeket megírják és az egyéb szolgáltatásokat működtetik.

  Mi - a hagyományos újságoktól eltérően, az Internetes megszokott módszerhez hasonlóan - az ezek finanszírozásához szükséges erőforrásokat nem olvasóinktól közvetlenül próbáljuk megszerezni, hanem az oldalon megjelenő hirdetésekből finanszírozzuk. Így olvasóink gyakorlatilag teljesen ingyen juthatnak minden tartalmunkhoz és cserébe csak - a sokszor őket is érdeklő termékeket, szolgáltatásokat, rendezvényeket népszerűsítő - hirdetéseket kell "elviselniük".

  Ez a konstrukció azonban egyben azt is megköveteli, hogy olvasóink valóban olyan helyen olvassák el cikkeinket, híreinket ahol az azok előteremtését lehetővé tevő hirdetések is megjelennek, azaz oldalainkon. Ha ugyanis nem ezt tesszük, akkor nem tudjuk honnan előteremteni a fejlesztéshez, fenntartáshoz szükséges erőforrásokat. Akkor pedig nem, hogy új tartalmak nem kerülnek fel folyamatosan az oldalra, de a meglévőek elérhetősége is megszűnik. Azt hiszem, ez egyetlen rendszeres olvasónknak sem áll érdekében. Ha Te is az vagy, akkor neked sem.

  A hírlevél kapcsán egyébként érdemes észervenni, hogy a Prog.Hu abban is kiemelkedik a híreket napi rendszerességgel közlő magyar informatikai oldalak közül, hogy szintén napi gyakorisággal bocsátja ki hírlevelét is. Más oldalakon bizony minden nap el kell menned az oldalra ahhoz, hogy megtudd: érkezett -e valami érdekes hír, vagy sem. A mi esetünkben legalább a hírek szalagcímeit megkapod, amely alapján nagy valószínűséggel el tudod dönteni, hogy érdekel -e Téged az adott írás vagy sem.

  A fent vázolt okokból adódóan egyértelmű, hogy nem érdekünk, és olvasóink érdeke sem az, hogy a teljes híreket elküldjük a hírlevélben. Ez semmilyen másik hasonló alapokon működő oldal esetében sem szokás. Ha megtennénk, akkor nem csak saját magunk ellen tennénk vele, de az oldalainkat rendszeresen látogatók ellen is, hiszen hosszú távon nem tudnánk biztosítani megfelelően az oldal működését.

  Mi nyilvánvalóan nem kényszerítünk senkit sem arra, hogy látogasson minket. De aki szolgáltatásainkat - köztük híreinket - igénybe kívánja venni, azoktól talán nem túl nagy elvárás az, hogy a teljes hírért el kelljen látogatniuk oldalainkra.

  Vagy talán szívesebben vennétek ha közvetlenül Nektek kellene fizetni a Prog.Hu tartalmáért úgy, mint a papírújságok, vagy egyes más programozási oldalak esetén?

  Bérczi Gábor
  főszerkesztő
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Érdekelne kinek mi a véleménye a prog.hu hírlevelér?l. Nekem ugyanis nem tetszik, hogy csak a hírek fejlécét kapom meg. Ett?l még ugyanúgy meg kell néznem a site-ot, mert mindig találok vmi érdekeset közöttük. SZVSZ sokkal jobb lenne ha a teljes híreket küldenék el a fejlécek helyett, ha csak nem céljuk, hogy folyton látogassák az oldalt.
  Mit gondoltok?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd