Milyen az ideális fejlesztői munkahely ?

Címkék
Milyen az ideális fejlesztői munkahely ?
2002-11-21T01:04:15+01:00
2002-11-25T18:44:22+01:00
2022-11-02T09:25:36+01:00
 • A laptop meg persze leegeti jol a bo"rodet...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én el tudok képzelni valami olyan, hogy van nálam 1 db laptop amit kiviszek a közeli tengerparra, és stirolom csajokat...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom mit programozol, de szerintem a szakmánkhoz bőven felesleges az ATI Radeon és az 1 G ram is... És egy programozónak szerintem a szkenner is...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jobban belegondolva, csend, nyugalom, 19" monitor nem szembanto keppel. A tobbi kellek potolhato a megfelelo berezessel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hat igen igen... ez elegge kevesse idealis felteve hogy valoban ilyen helyen dolgozol...egyaltalan hogy lehet ilyen helyen dolgozni?
  szerintem az idealis munkahely minden baromsaggal fel van szerelve,a lezernyomtatotol,a 2200 dpi scannerig mindennel.es az hogy a gep egy fulltap AMD(AMD parti vagyok) 2,6ghz,1gigas memoriaval elatott,ati radeon/gf fx-el ellatott csodamasina az mar termeszetes.ja es amonitor bazinagy LCD legyen.csinos titkarneni sem rossz...de inabb okos legyen,munkahelyen ugyse csajozunk UGYE?!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem az enyem nem idealis.

  Legkondi van. 12 fokra allitva.
  Ha felkapcsolom a villanyt, akkor fenyesseg is van, de a mereskor nem.
  A "szek" egy doboz, amin felig guggolva ulok.
  Jobbra nezni altalaban nem erdemes, mert a
  lezer kiegeti a szememet. A lezer miatt van 12
  fok is, meg sotet.
  A hutoventillatorok hangja igen unalmas, mert
  persze csinos titkarno sincs a kozelben.
  A gep 350 MHz, eleg lassu.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szerintem a dohanyosoknak ez is hozza tartozna a kenyelemhez (dohanyzo kenyelmes fotelekkel, kaveautomataval, szellozessel)


  Ipari kávéfőző az épp akad, de kint dohányzunk az iroda előtt. A belső dohányzószoba szellőztetését elég durva lehet megoldani, nekem ez igy megfelel.

  Önképzés az jó volna, sajnos idő csak akkor akad erre, ha konkrétan bele kell ásnom magam valamibe, mert kell a munkámhoz.
  Ezért is van az, hogy mondjuk egy well-formed XML-ben tárolok configot, de sémadefiníciót nem tudnék kapcsiból irni hozzá. Nem túl profi, de hatékony.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És az miért baj, hogy dolgozni kell? Nem hiszem, hogy sztahanovista élmunkás érmet kellene viseljek, de én szeretek dolgozni. Minden bizonnyal tudnék élvezni pár hónap pihenést, de dolgozni azért jó. Kicsit több pihenő, az jó volna.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sting!

  a kérdés az ideális munkahely. az már más kérdés, hogynem lehet megteremteni :)) => ideális munkahely nem létezik, márcsak azért sem, mert egy munkahelyen (mily meglepő) dolgozni kell :))
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • en is a dohanyzas nevu undorito szokassal probalom az ideget lefoldelni neha, csak sajna az irodahaznak nincs dohanyzasra kijelolt belso terulete, ugyhogy ez a muvelet telen nemtudom, hogy milyen egyeb egeszsegkarositassal fog jarni.

  szerintem a dohanyosoknak ez is hozza tartozna a kenyelemhez (dohanyzo kenyelmes fotelekkel, kaveautomataval, szellozessel)

  az eredeti kerdesre hozzafuzes az eddigiekhez:
  a heti 40 orabol 6-8-at adjanak nekem tanuloidonek, onkepzesre. (ezt jelenleg megkapom)
  ha szukseg van valamilyen ertelmes konyvre, vegye meg a ceg. (nemi verekedessel ezt is el tudom erni)
  viseljek el kisse antoszicialis lenyemet (nincs tul sok egyeb lehetoseguk) :)

  sztupi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem Te napi 40 órát dolgozhatsz, ha ezt mind ki is tudod termelni...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • saját, zárható, hangszigetelt szoba, légkondi, hatalmas aszatl, nagy (min. 20') monitor, kellemes kis billentyűzet, optikati egér, 2 büdösnagy hangfal, hó zene, KV, valami gyorskaja, kólaaoutomata a közelben, TV, min 2 db szerver zúgása, ami a zene halk részleteinél betöltik a csendet :)) + egy csinos titkárnő, természetesen a szobán kívül, hozzá nem értő főnökök (mindent be lehet adni nekik :)) ), no lamer júzerek, jó fizetés, tanfolyamok preferálása, rugalmas munkaidő.
  hát kb. ennyi.

  de a legjobb mégis az, ha be se kell menni, csak az ágyból dologzol egy bluetooth billentyűzettek és egérrel a barátnőd társaságában :))
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A csinos titkárnéni pedig azért mondtam még a topic elején mert a személyes tapasztalatom azt mutatja, hogy sokkal-sokkal produktívabb és kreatívabb tud lenni az ember, ha néha kizökken a robotolásból és erre jó alkalom, ha elkávézgatunk 10 percet egy csinos titkárnénivel vagy valami ilyesmi.


  Én ezt a dohányzással oldom meg, vagy magam vagy valamelyik kollégával/kolleginával kimegyek, elszivok egy cigit aztán jobban megy meló. De legalább nem a lakást füstölöm be, azt utálom (amig otthon dolgoztam, a szobámban bicskáva' lehetett vóna' faragni a füstöt, fúj).

  péjter
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyetértek pBoyal... Én is melóztam otthon 1 évig és elég ingerszegény tud lenni egy idő után, bejojózik az ember tőle, meg ugyebár egy kicsit körülményesebb is megosztani a kollegákkal a tapasztalatokat, ami viszint szerintem nagyon fontos!

  Sokkal gyorsabban tanul meg az ember dolgokat, ha közvetlenül más hibáiból ill. tapasztalataiból tanul, erre pedig a legalkalmasabb környezet a csapatban dolgozás. Szerintem.

  A csinos titkárnéni pedig azért mondtam még a topic elején mert a személyes tapasztalatom azt mutatja, hogy sokkal-sokkal produktívabb és kreatívabb tud lenni az ember, ha néha kizökken a robotolásból és erre jó alkalom, ha elkávézgatunk 10 percet egy csinos titkárnénivel vagy valami ilyesmi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt nehéz überelni.

  Mindenesetre én nehezen viselném el az otthoni munkát - tudom, csináltam.
  Jó egy hétig, jó két hétig, aztán nem tudod szétválasztani a magánéletedtől (ami nincs is, ha a lelkiismeretdre van bizva a dolog), nem vagy emberek között eleget, stb.

  Jó dolog hétvégén meg esténként üldögélni a gép előtt és egy ideig élvezem, de utána jön a befordulás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Számomra itthon van az ideális fejlesztői környezet éjszaka:

  - Teljes csend és nyugalom...
  - Nincs főnök....
  - Itthon vagyok...
  - Kaja, pia a hűtőben...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Levontam a konzekvenciát, a munkahelyem több mint tökéletes :)

  Légkondi, nagyon jó szék, télen fűtenek, monitor 19" 100Hz 1152x864.

  Most milyen helyen dolgoztok?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja es meg valami. nyaron a 30++ fok melegben ne egjek el az irodaban. telen meg ne legyen hideg, mert letornek az ujjaim...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • vazze! most dolgozni akarsz, vagy nezelodni?

  de mi kell szerintem.
  a kornyezet ne legyen zavaro. nem feltetlenul csend, tolem ordithat a BlackSabbath. viszont emberek ne orditsanak, es ne legyen az irodam atjarohaz.

  Kenyelmes szek.
  A NEKEM megfelelo billentyuzet. Dell, Compaq gyart ilyet. Minimum 17", min. 75Hz 1152x768-ban.

  ennyi mar nekem altalaban eleg.

  szep nok persze atjarhatnak (rajtam ) de akkor lottek a munkanak...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szvsz egy atlagos ffi programozo kozeleben egy csinos fiatal holgy - kellemes lehet, de "nyugodtatonak" nem neveznem
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Itt elég nyugodt, csendes (van fejhallgatóm, szól az A Perfect Circle :), monitor 19" Iiyama a képcsöve rendben, a projectem rendkívül változatos és érdekes, a főnökök szintén fejlesztők, de a kaját magadnak állod. Szomorú, de igy van :))

  Ketten vagyunk egy szobában, ami sacc 20-24nm2, nagyon jó kis gázrugós székben ülök, a gépben 512Mb RAM 2Ghz P4 80Gb RAID, CD iró, MS Natural Keyboard, optikai egér et cetera.
  Budán, sacc. 3/4 óra alatt érek be reggel.

  A titkárnőnk csinos, de nem pálya :)

  Ez elég jól hangzik szerintem.

  péjter
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Legyen közelben legalább egy csinos titkárnéni!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nyugodt. Csendes. Szep nagy monitor, jo kepcsovel. Hozzaerto vezetes. Erdekes projektek. Rengeteg kaja. Vagy rengeteg penz kajat venni
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A kérdés adott: milyen helyen szeretnél dolgozni? Mit szeretsz, és mit nem szeretsz a jelenlegi helyeden?

  Akinek nincs ötletet, hogy mit írjon, annak itt egy kis interaktív móka: http://mr-a.hu/cuccz/hardworker.html
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd