C++ fejlesztőt...
2008-08-01T13:56:51+02:00
2008-08-14T12:02:13+02:00
2022-07-19T04:31:53+02:00
 • LC:

  "Plusz, a .NET-nek eleve más a szemlélete mint a Delphinek/BCB-nek volt, ha C# alatt akarsz Delphis programot írni azt nagyon megszívod..."


  Ezt még légyszíves fejtegesd egy kicsit ha van időd, tartok tőle, hogy az elején hajlamos lennék a VCL-es megoldások analógiáját keresni a .net-ben.
  Köszi.

  Nem BDE (van egy tonna tárolt eljárás + ADO), és azt hiszem Clipper stílusról sincs szó De konkrétan mit is nevezel annak? Talán a rekordszetekek módosítását végiglépdeléssel?
  (én is használtam clippert egy kicsit anno, amíg a rendes (vagy legalább hasonló) adatbáziskezelők még nem futottak PC-n)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ps. Sőt, mást ne mondjak, a 2.0 és 3.5 között is fejlődött annyit a dolog hogy ha úgy lenne időm ahogy nincs tudjak mit átgondolni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A dataset az .net-ben is dataset, az SQL command és edit form meg pont ugyanez, legfeljebb 2.0 és komfortosabb, de nem elviekben különbözik!

  Az attól függ. Ha dbexpress-t használtak és ésszel akkor valóban nem. Ha BDE/TDatabase alapon gondolkodtak akkor azért jócskán. Pláne ha jó kis Clipperes megoldásokat használtak a BCB-s programban, azaz egy update vagy egy tárolt eljárás helyett szépen áthozták a sorokat kliens oldalra, módosították majd visszaküldték... A .NET-féle disconnected modellt és következményeit azért szvsz szokni kell.Plusz, a .NET-nek eleve más a szemlélete mint a Delphinek/BCB-nek volt, ha C# alatt akarsz Delphis programot írni azt nagyon megszívod...

  A szakmai tapasztalat is fontos, de a platform ismerete sem elhanyagolható. Nekem is kellett úgy egy év mire rá lehetett fogni a dologra hogy .NET-es progit írok és nem Delphis progit C# nyelven .NET könyvtárhívásokkal. Pedig előzőleg csináltam sok mást is, a Clippertől a C++-ig. Alapvetően más gondolkodásmódot igényel a .NET, szvsz leginkább a javások azok akik otthon érezhetik magukat benne.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az újraírás jó esetben újragondolást is jelent. És ez bizony sokszor nagyon-nagyon hasznos.
  Amúgy a dataset valóban jó dolog, nem mindenhez kell ORM (legalábbis ahogy jelenleg én látom a világot).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Friss diplomás Ez azért meredek"

  Miért? A végzős emberkék kb. 24 évesek. Vannak köztük olyanok, akik eddigre már 10-12 éve lelkesen programoznak, vagyis nincs kizárva, hogy gyakorlott programozó legyen valaki, mire végez. A profi szintet csak az SQL-re írtam. Ehhez pedig inkább egy szemlélet kell, nem 5 év gyakorlat. Van már egy kolléga, aki friss diplomásként 3x jobb teljesítményt nyújtott az interjú során, mint a "gyakorlott" jelöltek. És persze az sincs kizárva, hogy valaki "élesben" dolgozik már egyetem alatt.

  ____________

  "A .net-es "elájulást" pedig nem értem."

  Én sem egészen

  A .net-tel csak most ismerkedem, eddig annyira nem vagyok elájulva tőle (így a VCL után). Mármint attól a részétől, amire ezen projekt során várhatóan szükség lesz. De mégis 8 évvel újabb, csak van benne pár dolog, ami jobb. Majd kiderül (mielőtt még belevágunk).

  Az újraírás nem csak platformváltás lenne. A legtöbb szoftver - amelyik elég hosszú ideig működik - (ez is) folyamatosan változik, bővül, alakul. Legtöbbször (mivel a változtatások többnyire ráérnek azonnal) az ember úgy csinálja meg, ahogyan akkor a lehető legegyszerűbb, leggyorsabb, legbiztonságosabb ( a maradékra nézve). De ha a sokadik ilyen után előállt tudást akarná valaki előállítani a nulláról, teljesen másképp állna neki. Én is így vagyok ezzel most. És pár év után a programozó is sokkal jobban átlátja, hogy mi miért van, rájön (már a teljes rendszer ismeretében), hogy mit hogyan érdemes, hogyan nem.
  A szoftver jelenleg egy példányban fut, sok részletében a cégre van szabva. Az új verziónak kicsit a "dobozos termék" irányába kéne elmennie. OK, ezen a területen ilyen nem nagyon létezik, mindenesetre a jelenleginél általánosabb, paraméterezhetőbb megoldások kellenek majd, ha a régió más országaiban is be akarjuk vezetni. Ez felmerült, mert itt szeretik a rendszert, és valószínűleg a többi helyen sincs jobb.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valóban, az átdolgozás az húzósabb kérdés, de újraírásnál érdemesebb megfontolni.

  Ezenkívül nem csak linq to sql-el lehet üzelti entitásokat kezelni.

  Ja, és, ogy chikk-et idézzem: LINQ != LINQ TO SQL :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem datasetet kell használni...


  "Kell"?
  Talán az adott helyzet dönti el hogy mikor mi a jó

  Egy működő rendszer átiratában (ami datasetben és ahhoz tartozó SQL-ben gondolkodott), kétszer meggondolnám, hogy átdolgozzam LINQ-ra, "mert az jó".

  eMeL
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A dataset az .net-ben is dataset


  Hát itt kezdődnek a problémák :D
  Nem datasetet kell használni...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Friss diplomás


  Ez azért meredek

  Most profit keresel vagy egy embert aki egy-két (esetleg több) év múlva profi lesz

  A "BCB to C#" szakember szerintem nem olyan lehetetlen kérés, mint ahogy felmerült

  Ahogy értem, jelenleg több BCB tudás kell és átvezet a project (nem azonnal, nem rohamtempóban) egy .net projectbe.

  Aki tehát profi BCB-ben (és SQL meg úgy általában ügyvitel) és tovább akar lépni, akkor ez egy ideális lehetőség.
  Akár belekezdett már, akár ezután kezdi a C#-ot, megfelelő lehet.

  A .net-es "elájulást" pedig nem értem.
  Ha jó a régi rendszer koncepciója, akkor nagyon felesleges lenne totál áttervezni a rendszertervet.
  A dataset az .net-ben is dataset, az SQL command és edit form meg pont ugyanez, legfeljebb 2.0 és komfortosabb, de nem elviekben különbözik!

  Ahogy értettem ez továbbra is egy kliens/server desktop rendszer, így a sok .net "újdonság" és "varázslat" most figyelmen kívül maradhat. Ügyviteli rendszer megvalósítása adatbázissal és formokkal! Ennyi.
  Meglátásom szerint többet számít a sokéves szakmai tapasztalat, mint a konkrént C# tudás.

  Ideális munka lenne nekem is, de hát debreceni vagyok és jól be is vagyok fogva a saját melóimmal, de mindenképpen érdekes kihívás és jó fejlődési lehetőség lenne.

  eMeL
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Küldtem privit :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Senki? Mi a gáz?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valóban, én is sejtettem, hogy ezzel gond lesz, de gondoltam, megpróbálom, hátha ilyen ember is akad. Olyanra számítok, aki használt valaha C-t, C++-t, de már belekóstolt a .Net-be. A C/C++-ra azért van szükség, hogy a létező kódot megértse és bele tudjon nyúlni, ha úgy adódik, a C#/.Net-re azért, hogy a majdani új verzió fejlesztésében jó legyen.

  A program felépítése, komplexitása egyébként olyan, hogy nem az a fő attrakció, hogy az a kliensen lévő formok milyen eszközzel készülnek el, hanem az, hogy miket számolunk ki a szerveren (ami nem változik annyit), szóval az ún. "üzleti logika".
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na, akkor én belekötök

  Mért keresel olyan C, C++ fejleszőt, aki c#-hoz is ért? :D
  Aki belekóstolt a .net szépségébe, valószinűleg nem fog olyan projektre menni, ahol c-ben kell kódolni!

  Valószinűleg, akinek alapos, naprakész c, c++ tudása van, az kevésbé jó .netes (kvázi nincs ideje követni az új technológiákat), aki meg folyamatosan c#-al játszik, az bizony törli a rossz emlékeket(ha voltak).

  Még úgy is nehéz követni a .net-es újdonságokat, ha csak .netezik az ember. Az összes technológiához nem hiszem, hogy sokan értenének (asp.net/silverlight/wpf/winforms, wcf, wwf, linqtosql/entityframework/ado.net, dataservices, dynamic data, asp.net mvc, egyéb lehetőségek (service software factory, client software factory), stb)

  Sokszor még az áttérés, tanulás is nehézkés, lásd félig kész orm-ek (némelyiket már releasenek állítanak), adatelérési rétegek...

  Szóval olyan tagot nehezen találsz, aki mindkét nyelvben, ill. környezetben naprakész tudással rendelkezik.

  A hirdetésed úgy rossz ahogy van!

  Na jó, csak vicceltem, jó a hirdetés.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt hiszem nincs ellentmondás a két információ között: jól értetted, nem okvetlenül szükséges a diploma.
  Inkább arra irányult a második beírás, hogy nem csak a pénzkereső foglalkozásként elkövetett programozás ér valamit, hanem a "lelkes amatőrként" megszerzett gyakorlat is jó lehet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez egy normális hirdetés, de ha gondolod és attól neked jobb lesz összeszidhatom. Talán csak abba lehetne belekötni, hogy nem feltétlenül csak diplomás tud programozni a gyakorlatban (sőt), de ez a feltételek közt nincs ha jól látom, úgyhogy a 2. megjegyzésed csak véletlen elszólás lehetett.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • valaki kössön már bele
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Friss diplomás (vagy végzős egyetemista, ha sok ideje van) is próbálkozhat, ha a kötelező házifeladatokon túl is szokott programozni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szoftverfejlesztő munkatársat keresek.

  A projekt egy pénzügyi multi mo-i leányvállalatánál működő befektetési rendszer továbbfejlesztése, supportja, külföldi bevezetése, esetleg újraírása.
  Hosszú távúnak néz ki, öt éve fejlesztem, fejlesztjük. Működik élesben egyébként, de folyamatosan bővül, fejlődik.

  A jelenlegi környezet Windows, MS SQL, BCB5.
  Ha újraírjuk, ott valószínűleg MS SQL, C#, .Net lesz.

  Alapvető elvárások:
  - profi SQL tudás
  - C és C++ tudás, gyakorlat
  - angol nyelvtudás (tudjál kommunikálni, ha úgy adódik - papír nem számít)
  - C#/.Net

  Előnyös:
  - pénzpiaci, értékpapírpiaci ismeretek
  - MS SQL tudás, gyakorlat
  - Borland C++ Builder (VCL) ismerete

  Helyszín: Budapest belváros, illetve később esetleg részben otthonról.

  Akit érdekel, küldjön CV-t a csczimer[kukac]axelero.hu címre.

  A felmerülő kérdésekre igyekszem itt válaszolni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd