50+ user egyidejű adatbáziseléréssel
2008-07-29T04:48:13+02:00
2008-07-30T07:14:12+02:00
2022-07-19T05:22:43+02:00
 • A flash kliens oldali, míg a PHP szerver oldali technológia. Így igen, alapvetően a PHP felől tudsz adatokat küldeni/fogadni. Illetve flash-hoz létezik egy flex nevű dolog amihez van valami szerver amin keresztül mintha tudna beszélgetni, de a flexet nem ismerem. Én amúgy is jobban kedvelem a microsoftos technológiákat (ASP.NET, illetve ha kész lesz a silverlight 2.0), a nagyobb PHP-s projecteket és a flash-et sikerült eddig megúsznom.

  Igen, a lockolás alapvetően arról szól hogy amíg fogod a táblát / sort addig más ne írhasson bele. De 50 júzernél ezzel annyira nemigen hiszem hogy foglalkozni kell. Ha mégis akkor olvass utána az épp aktuálisan használt RDBMS által használt lockolási stratégiának. Bár az igazság az hogy erre nem ez a civilizált megoldás (lockolni weben szvsz nem a legszerencsésebb ötlet), viszont az is igaz hogy ez utóbbi viszont nem feltétlenül a PHP hatósugarában találhatók, pláne nem a kezdő szinten. Mindenesetre érdemes legalább utánaolvasni a tranzakció és konkurrenciakezelésnek is, legalább a wikipedián (és nem a magyar szekcióban). Pl. innen el tudsz indulni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ""Az rdbms az adatbázis kezelők fájlszerkezete. Eszedbe ne jusson php-ban lefejleszteni ... főleg 50 ember kedvéért :)""

  de ahhoz hogy flashbe ki tudjam írni az adatokat phpre szükségem van mert flash direkt nem tud pl MySQLt beolvasni vagy ha tévedek szólj. php nélkül hogyan oldjam meg? és az 50 ember csak a kezdet de annyi biztosan lesz.

  másik kérdés hogy van a lock parancs MySQLben az az egyidejű írás/olvasás több felahsználó által dolog megoldására van. sehol nem találtam egy szájbarágós tutorialt ezzel a LOCKal kapcsoaltban kérlek linkeljetek egy tutorialt és ami fúrja az oldalam, ha a LOCKot hazsnálom elvileg lesz oylan flehasz akinek abban a pillanatban nem lesz elérhető az adatbázis de én ezt nem akarm viszotn lekérdezés-chache-elésre meg szintén nincs ötletem ha valakinek van egy jó tutorialja azt nagyon de nagyon megköszönném
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az rdbms az adatbázis kezelők fájlszerkezete.  RDBMS annyit tesz mint relációs adatbáziskezelő. Ilyen az Oracle, IBM DB2, MS-SQL szerver, Postgresql, Firebird és a MySQL is. SQL-ben kell őket megszólítani ami egy lekérdezőnyelv, azaz szintén nem fájlrendszer. Amúgy nem lenne rossz ha lefejlesztené, vicces lenne egy PHP-ben írt RDBMS.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az rdbms az adatbázis kezelők fájlszerkezete. Eszedbe ne jusson php-ban lefejleszteni ... főleg 50 ember kedvéért :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • köszi :) akkor utánanézek ennek az rdbmsnek és ha lesz kérdésem még jövök.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az xml (és bármely más - szöveges file alapú) adatbázissal a legnagyobb gond a sebesség mellett az egyidejű szerkesztés.
  Ha egy rekordot szeretnél beszúrni, akkor meg kell várnod, míg a másik felhasználó elengedi a file-t, pedig csak módosított egy másik rekordot.
  Ez 50 felhasználónál nem biztos, hogy észrevehető (hisz rövid ideig tart egy-egy művelet és ritkán módosítanak) de akkor sem szerencsés.

  Nem véletlenül találták ki az rdbms-eket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kess (cache) gyorsítótár. Olyasmire gondolhatott a kolléga, hogy egy már lekérdezett eredményhalmazt (ami nem változik sűrűn), tedd el és a másiknak nem kell lekérdezni.

  De javítsatok bátran ha hülyeséget beszélek...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • tudom hogy google a barátom wiki meg a a barátnőm de mi az a "kesseld" ? :S és azt hogy tudom megoldani? valami linket vagy cikket esetleg tudsz adni? köszi :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • xmlről úgy tudom lassú az adatbázishoz képest, azt nmetom konkrétan, hogy 50 emberre mi az elég, gondolom a szervergéptől is függ pl, sbtstb
  kesseld a lekérdezéseket, az gyorsíthat rajtuk, kb ennyi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • sziasztok :)

  van egy full flash oldalam és van tagok belépése lehtőség. ami nekem a lényeg hogy van 50 feletti tag aki sokszor ugyanakkor csatlakozik fel és van sok adat /megrendelések/ amiket egyszerre tudnak lekérdezni és pár infót tudnak szerkeszteni rajta.

  tanácsokat várnék hogy ezt, a több felhasználó egyszerre lekérdezés és szerkesztést meg lehet oldani CSAK xml - php - flash trióval bármilyen fennakadás vagy összeomlás, kellemetlenség nélkül vagy ehhez kell már mySQL is vagy netán valami egészen más?

  válaszotokat előre is köszi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd