GIMP vs Photoshop vs others
2008-07-21T20:35:47+02:00
2008-07-22T15:36:52+02:00
2022-07-19T04:27:49+02:00
 • Kösz az infót. Sose hallottam még, de most röhögök...
  Ha majd úgy hozza a sors ki is próbálom.
  Vannak bizonyos UI felépítések, amiken nagy butaság meggondolatlanul változtatni, mert az emberek megszokták a régit. Az újat csak akkor fogják, ha sokkal jobb. Szóval miután a gimp-esek megírták a program nehezét, butaság volt itt egy ilyet húzniuk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!
  Ha a gimpel csak a szokatlan elrendezés a problémád, akkor nem vagy egyedül!
  Sőt, volt egy tag, aki ezt megunta és átírta az egészet hogy pont olyan legyen az elrendezési mint a PS-nek, menük, parancsok, minden ua...
  Ha érdekel, keress rá gimpshop néven van, freeware...
  Bár nemhiszem hogy ez változtatni fog a véleményeden, csak érdekességként említem meg...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nem feltétlen becsapás...
  szokták árulni a csődbement cégek pl.... így olcsón....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Esetleg lehet-e valahol olcsón kapni régi PS-ot? Látok az ebay-en 150 $ -ért CS2-tőt. Még 40 $-ért is van de az szerintem valami becsapás. Valahol lehet-e ilyen régi változatot kapni lehetőleg nem másadkézből?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A vicces idézőjelben volt. Máshogy fogalmazva, mondjuk a tűréshatáromat súrolta, még keményebben elfogadhatatlan. Írják tőlem java-ban (platf. füg.), .Net-ben (ez is fent van nagyon sokaknak), vagy úgy, hogy ne kelljen hozzá egyéb framework. Én így érzem. De megismétlem, kipróbáltam. Szenvedtem vele. Én nem ebből élek, nem is azért fizettek, nekem nem volt időm vacakolni azzal, hogy sosem azt csinálja amit és ahogy elvárok. Ja igen, úgymond ps-hez vagyok szokva. Nem hinném, hogy bűn, történelmét és piaci pozícióját tekintve a ps-nek a többieknek kéne alkalmazkodni hozzá. Persze 1-2 innovatív ötlet is jó - lásd Paint.Net. A témaindító a véleményeket kérdezte, nekem ez, de tőlem használhatja mindenki a gimp-et - rajtam kívül. Nem nekem fog fájni.

  Igazad van, hogy a PS-t nem hasznáják ki valszeg sokan és drága. Ilyen ez az ipar is. Az office-t se használják ki, mégis használják. Sőt, az autók biztonsági elemeit (pl. gyűrödőzónák) sem nagyon használják ki, vagy csak 1x.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Szerintem több tutor van hozzá, mint ps-hez.


  Én ebben nem vagyok olyan biztos. Található mindkettőhöz bőséges tananyag a neten. Sőt, PS-hez kapható komplett devede-sorozat leírásokkal, normál- és videó-tananyagokkal.

  Daninetpro93:
  Szvsz, webdesign-hoz tökéletesen megfelelő a GIMP, mindent meg lehet oldani vele, amit PS-sel (lehet, hogy kicsit másképpen, de ha "ráérzel", a GIMP használata sem lesz ördöngösség).
  Hogy megéri-e a pénzt a PS? Ez sok dolog függvénye, de meg.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • elkurtak viszont nem


  Politikailag korrekt...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • PS rohadtdraga, es kevesen hasznaljak ki a komolyabb featurait. Az en kedvencem a Paint Shop Pro volt (X elotti verzio, az X utan elkurtak), nemreg meg gimp-re alltam at, ingyenes, es mindent tud, ami nekem kell.

  A telepítésénél is "vicces" volt, h vmi framework kellett neki


  Ugyan mi a vicces ebben?

  Szerk: a prog.hu forummotra szerint az elcseesztek vulgaris, az elkurtak viszont nem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem vagyok grafikus ugyan, de amiket írtál az alapján figyelmedbe ajánlanám a Paint.NET-et, hátha megfelel. PS nyílván a legjobb, épp ezért drága is, a gimp-et meg én egyszer kezdtem el használni, és nem kellett sok idő hozzá, hogy megutáljam. Mindenhez hozzá lehet szokni nyílván, de ahhoz a nem megszokott UI-hez nekem nem volt türelmem. A telepítésénél is "vicces" volt, h vmi framework kellett neki - no persze nem a .net, mert arra nem lett volna kifogásom, fent volt és sok minden progi használja (a sajátjaim is pl.), de a gimp-ét....:) Igaz 1 éve nem néztem, de ha újra nem írták azóta az egészet, akkor ezek még valszeg mindig állnak. :(
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én inkább gimp-et használok!
  Szerintem több tutor van hozzá, mint ps-hez. ps-hez viszont több könyv van és egyszerűbb is kezelni...

  ha tényleg komolyan akarod venni, akkor ahogy már említették ps, és egyéb adobe termékek.
  Nekem tökéletes a gimp, de én nem grafikus vagyok, nagyon nagyon ritkán csinálok egy egy mini képet ( értsd 10X10-es :D )
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem csak annyira kell hogy pár gombot, fejlécet készítsek.


  Erre elég a GIMP.

  Viszont, ha később pénzt is szeretnél keresni design-nal (mint alkalmazott), akkor a Photoshop-pal (és úgy általában az Adobe termékekkel) foglalkozz, mivel a legtöbb cégnél "standard".
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ott a pont!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • en a fireworksot kedvelem :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem a photoshop messze jobb mint a gimp. De ha gimppel meg tudod csinálni amit kell akkor miért fizetnél a photoshopért?

  Amúgymeg ez programozó fórum. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok! Szerintetek melyik a jobb? Photoshop vagy GIMP vagy esetleg más? Elsősorban webdesignra kellene használjam, a Photoshop nekem egy kicsit drága. Megéri a pénzet? Mihez lehet több és jobb könyveket, tutoriálokat kapni? Nekem csak annyira kell hogy pár gombot, fejlécet készítsek. Kezdjek spórolni vagy inkabb maradjak a GIMP-n vagy esetleg valami olcsobbnál?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd