VB 2008 Express - Adatbázis programon belül
2008-07-13T15:24:21+02:00
2008-07-13T19:27:58+02:00
2022-07-19T04:51:57+02:00
 • Konkrét kérdésnek a Tudástárban van a helye.

  System.Windows.Forms.WebBrowser.
  Ez benne van a Toolbox-ban is a VS-ben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • na ismét itt vagyok :D Sikerült létrehoznom egy sdf-es adatbázist, megfelelő táblával...nade... a cikkekben amiket kezelnie kell a programnak nem csak sima szöveg van, hanem formázások, képek, betűméretek... hogy lehetne ezeket egy mezőben letárolni? és megjeleníteni? az lenne ha legjobb - már ha megoldható -, hogy html -el formázott szöveget nyomok bele és valahogy vb-vel megjelenítem..lehet ilyet? de akkor a képek, hogy fognak megjelenni/tárolódni?:D húha..bonyolódik :D

  ötlet? te hogy csinálnád?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • köszi, ennek utánajárok, mert tényleg jó volna ha egy fájlból állna a progi. Köszönök mindent, még lehet jelentkezek!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha a cél az, hogy ne fusson adatbázisszerver, nem csak Access adatbázist használhatsz, hanem SQL Compact Edition-t is. Az SQLCE adattípusai megfelelnek az SQL Server adattípusoknak (az Access-el ellentétben), de korlátozások vannak benne (nincs tárolt eljárás, függvények, stb.).

  Lehet, hogy azt is meg lehet csinálni, hogy az output egy darab .exe fájl legyen. Talán úgy, hogy a projekthez hozzáadott .SDF vagy .MDB fájlt EmbeddedResource módban fordítod.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • akkor úgy látom csak az access fájlhoz való csatlakozásról lehet szó express alatt. én azt hittem tudod, h el tudja magában rejteni az exe fájl az adatokat. remélem érted mire gondolok... beimportálok egy adatbázisfájlt, használom az adatokat és amikor build gombra megyek lesz egy exe fájlban, benne minden szükséges adattal... szóval ilyen nincs?:(

  ha nem express verziót használok akkor van esetleg más lehetőségem is?

  köszi!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Visual Basic Express verzióban Access adatbázisfájlhoz, ill. SQL Server adatbázisfájlhoz tudsz csatlakozni az IDE támogatásával. Az IDE támogatása annyit jelent, hogy tudsz kötéseket létrehozni az adatbázis táblái, mezői és az űrlapra felpakolt vezérlők között.

  Gyakorlatilag ugyanaz a helyzet, mint webes környezetben (ha ASP.NET-et használtál eddig).

  Az adatbázisfájlt magát védeni, titkosítani nem (nagyon) lehet.

  Hogyha nem Access adatbázisfájlhoz csatlakozol, hanem SQL Server fájlthoz (.mdf), ennek feltétele, hogy fusson egy SQL Server (Express) a számítógépen Windows autentikációval.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nem szeretném ha távoli kiszolgáló lenne. offline is működjön. mi erre a megoldás? mármint az adatok rendszerezésére? értem azt...vannak idk, cimek, cikkek...ki tudjam listázni a cimeket és ha rákattint a user akkor betöltse azt a cikket amit kell, dinamikusan szépen... köszönöm
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • csak a program tudjon hozzáférni az adatokhoz


  Ha az adatbázis kiszolgáló remote, és jelszóval védett login-on keresztül éred el, akkor mi ezzel a probléma?

  gondolom hülyeség az, ha minden cikknek egy külön formot készítek


  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv..

  Webes programozással foglalkoztam világ életemben, ma kezdtem hozzá egy VB-s projecthez. A progi célja, hogy cikkeket tároljon és jelenítsen meg. Ezt én - webes fejjel - valami adatbázisban képzeltem el. Na de, hogy működne ez egy exe fájl esetében? A program tud saját magán belül egy adatbázist használni? Ha nem, csak egy külső fájlban, akkor fontos lenne, hogy csak a program tudjon hozzáférni az adatokhoz.

  Letöltöttem a VB 2008 express változatát, azt olvastam MSnél, hogy for first time :D -ra ezt ajánlja. megoldható ez a feladat express változatban? örülnék, ha kattingatással megúsznám amúgy :)

  ui: gondolom hülyeség az, ha minden cikknek egy külön formot készítek. legalábbis nagyon primitíven hangzik...és sztem az is.

  Előre is köszönöm!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd