Kisebb webes munkákat vállalok

Címkék
Kisebb webes munkákat vállalok
2004-02-29T02:04:24+01:00
2004-02-29T19:32:04+01:00
2022-11-01T19:10:38+01:00
 • Persze. Tökéletes oldal nincs... ahogy semmi se lehet tökéletes. De amennyiben az ember nem siet (például mielőtt nekiáll oldalakat készíteni határidőre, megír néhány mindig felhasználható részt...), és odafigyel arra amit csinál, akkor viszonylag jó munkát hozhat ki. Persze gyakorlat teszi a mestert :)

  És kitartok amellett, hogy így legalább nem tudhatja előre a támadó, hogy milyen rések vannak nyitva az oldalon...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jah, ha ezeket a hibákat elköveti az ember


  Ezeket mindenki elkoveti. A legprofibbak is rendszeresen hibaznak, elneznek dolgokat, illetve sokszor idohiany miatt kenytelenek kompromisszumokat kotni stb, ezt nem lehet elkerulni. Viszont az adott termekre eso hibak szama nagyobb lesz, ha olyan dolgokat is a fejleszto implemental, amik mar keszen elerhetoek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jah, ha ezeket a hibákat elköveti az ember... azért meg lehet szépre csinálni a dolgokat szvsz. És jobb, ha X ideig szenved vele valaki, mint ha fejből tudja, hogy "PHP-NUKE? Akkor így, és meg is van..."
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • apronet... vagy bannerekkel...

  Az IPB az Invision PowerBoard

  a CMS meg a tartalomkezelő rendszer rövidítése...

  egyébként h apénzért akarsz honlapot készíteni, akkor először legyenek _komoly_ referenciáid...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ráadást mint cett írta nem lesz nyílt a kódja, így nem fogja az első jöttment emberke feltörni a rendszert...


  A webes motorok tipikusan azok, amikben szinte ugyanolyan egyszeru megtalalni a hibakat forras nelkul, mint forrassal. A web fejlesztok nagyon nagy reszenek halvany fingja nincs rola, hogy mi az az sql injection, hogy miert nem tesszuk bele az adatbazishoz account informacioit a scriptbe, hogy mi az az xss, stb, es ezeket a hibakat seperc alatt meg lehet talalni a forras nelkul is.

  netchan
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • CMS? IPB? Ezek mik?
  Na de nekem is válaszolhatna valaki Hol tudom reklámozni, hogy pénzért honlapot készítek?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mi van már?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, a post-nuke már jobb. Vagy ha nem kell teljes CMS, akkor ott az IPB vagy a phpBB... ezek se rosszak, de attólmég kitartok amelett, hogy az egyedi jobb :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hidd el, hogy sokkal többet ér egy cég egy fizetős rendszerrel. Először is ha normális programozót talál, aki nem egy átalakított free rendszert ad el neki... Ugyanis ha egy olyan csinálja, aki ért hozzá, akkor sokkal jobb lehet, mint egy ingyenes. Ráadást mint cett írta nem lesz nyílt a kódja, így nem fogja az első jöttment emberke feltörni a rendszert...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • azt már csak félve teszem hozzá, hogy ha esetelg megnéznéd SHADOW pontjait, akkor látnád, hogy foglalkozott ő php-val eleget. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • merthogy elég sok bugokkal teli free motort ismerek, és azok közül csak nagyon keveset szoktak olyan szinten supportálni, hogy a 2-3 hónaponta kiadott frissítésektől sűrűbb hibajavítást csinálnának hozzá....

  2-3 hónap meg nagy idő egy hiba kihasználására. a komoly cégek meg nem engedhetik meg maguknak, hogy 2-3 hónapig ne legyen elérhető az oldaluk...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • és az a "rengeteg cég" feltételezem azzal is tisztában van, hogy egy free motorban lévő hibákat milyen könnyű kihasználni, ha tudom, milyen motorral készült az oldaluk?
  Mert ha esetelg az a cég mondjuk webshop-ot nyit, és free motor hajtja, ne csodálkozzon, ha holnap ingyé rendelnek tőle.

  egy "noname" programozó "egyedi-gagyija" meg nem feltétlenül gagyi, és egyáltalán nem hozzáférhető forrás szinten, vagyis sokkal nehezebben támadható...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Csak annyit, hogy php-nuke szerintem se, ellenben post-nuke nem annyira rossz, sőt. (Igaz, ettől még free).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na aggódj, én sem adtam ki a kezem közül, mivel még mindig az enyém = magyarul én csinálom :) (Lehet, ezért nyiottam egy másik témát "weboldal felfuttatása" címmel, ugyanezzel az oldallal kapcsolatban..?)
  A kritika csak olyan szinten érdekel, hogy meghallgatom, de különbense "más webprogramozóknak" csinálom az oldalt. Amég többségben lesznek azok akiknek tetszik a dolog, addig nem fogok szégyenkezni ;)

  rengeteg cégnek viszi free motor az oldalát, és sok van kötük ami 1000* jobb mint egy akármilyen többszázezerét készült noname pogramozó egyedi-gagyija..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem zavar, ha valaki elvinne előlem bármit is. Jelenleg úgyis 2 oldalt is el kell készítenem. Avagy hamarosan, mert pontos infót még egyikről se kaptam...

  Szóval nem tudom te hogy vagy vele, de én nem adnék ki ilyen munkát a kezem közül. Az írtó rossz érzés, amikor más webprogramozók krtizálják a munkám, vagy azt látom hogy hogyan szenved egy túl nagy adatbázis miatt...
  Nameg hozzátartozik az is, hogy nem szeretem az ilyen XY free portálrendszert felhasználni, mert annyian használják... és legtöbbet ráadást hobbi / magán oldalakon, szóval szvsz egy cégnek pl. már eléggé égő, ha egy free rendszer viszi az oldalát, pláne, ha fizetett is érte...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem nem gagyi. Az a gagyi, mikor valaki a "gyári" cuccokkal használja, és már az 500-adik oldalon látod ugyanazt a designt, elrendezést, menüpont szövegeket, ilyesmit..
  ezis csak php, és úgy alakítom ahogy akarom.. pl ha mégnézed az enyémet, csomó olyan megoldást látsz, amit máshol nem. pont ettől nem lesz gagyi. máskérdés a motor, meg hogy mit hogyan, mennyire atombiztos, de az átlag látogató úgysem ez nézi, hanem hogy mennyire áttekinthető, könnyen kezelhető, miket tud, stb.. vagy nem jól gondolom?
  az előzőre pedig: szerintem rajtam kívül még van annyi "nem zsír" php-s, aki webes munkát vállal, hogy Dunát lehene rekeszteni velük, úgyhogy azthiszem nem pont én fogom elvenni előled a munkát ;)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha nem vagy zsír php-s, akkor ne akarj webes munkát vállalni. Előbb ismerd meg rendesen a nyelvet amit használsz, és a programozást.

  Jah és úgy értettem, hogy a php nuke egy látszólag nagytudású, de gyakorlatilag eléggé gagyi rendszer...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nem mondtam hogy értek hozzá rendesen, azt írtam rendelkezem php tudással.
  és azt hogy érted, hogy aki tényleg ért rendesen a php-hez, az nem ilyenre rakná az oldalát? elhiszed, ha tudnék hasonlót csinálni, rég azon futna? de mivel nem vagyok zsír php-s..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "0.24416300 1078044028"

  Bal alsó részen ez van az oldaladon... érdekes :))

  jox: szvsz php-nukeot ne annyira reklámozd, aki tényleg ért rendesen a phphez, az nem tenné egy olyan rendszer alá a honlapját szvsz :) Hacsak nem a nuke fejlesztője :D

  esthar.ini.hu (holnaptól elvileg esthar.hu) - szvsz eléggé fejlett oldal, 100% saját kódolás (csak a designtervet nem 100% egyedül csináltam, és a fő teszter se én voltam :))... Nah és szeptember óta működik a rendszer, igaz azóta rengeteg fejlesztéssel. És atomstabil, nameg gyors... szóval ha valakit annyira weboldalt akar készíteni, az szólhat nekem / nekünk is... (ráadást mi nemsokára elkészülünk egy logikusan felépített, bizonyos fokig testreszabható, olcsó CMSel, már nagyban megy a fejlesztés )
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én is! A haverommal most áltunk össze honlapot készíteni. Én vágom a PHP-t, ő meg majd a design-al foglalkozna. De sajna még nem találtunk megbízót. Ez leginkább reklámhiány miatt lehet. Hol tudok ingyen reklámokat csinálni? Ja itt van haverom két oldala: http://krys.uw.hu, [http://krys.srv.hu És itt van egy saját (csak a PHP rész az enyém): http://uspclan.uw.hu
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Alap weboldalak készítését vállalom, főleg a design és a html megy, de php tudással is rendelkezem, valamint php-nuke portálrendszerek testreszabását, arculatra alakítását is vállalom.
  php-nuke ref: http://www.jox.hu
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd