Windows-os kliens és web közös adatbázison

Windows-os kliens és web közös adatbázison
2008-06-16T16:33:29+02:00
2008-06-17T11:32:55+02:00
2022-10-29T14:30:38+02:00
 • hostingabc.hu

  eddig ingyenes volt, most állnak át de éves(!) szinten 4-5000 lesz .MySQL, MS SQL 2005 és 3 GB
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Beírtam :D

  Dobott ki párat, 10.000+áfa és ettől még drágább lesz a tárhely ha nagyobbat akarsz és ezen csak MySQL van :(

  Na mindegy, megnézem milyenek vannak. Bár én maradok a c#.net + mysql + php-nél, bár egyenlőre én nem fejlesztek ilyen dologra szóval a kérdezőnek én ezt ajánlottam. Aztán majd ő eldönti, hogy mit akar. :) Na jó munkát :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Írd be szépen a gugliba: "asp.net web tárhely"
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát itt a saját szerver az bérelt tárhely. Sajna magyarországon én még nem találkoztam olyan olcsó tárhellyel amelyen tudtam volna futtatani ASP .NET weboldalt, MS SQL adatbázisról meg nem is beszélve :(

  PHP+MySQL meg van mindenhol :D

  Amit írtál teljesen jó lenne, ha lenne tárhely is, mert otthoni saját gépre egy ADSL vagy kábelNETes gépre ha rájelentkeznének akár 100-200-an szerintem kifeküdne a NET feltöltési sebessége és a háztartásban élők reklamálnának, hogy miért nincs net.

  Ha tudsz esetleg írhatnál olyan szolgáltatót ahol fut ASP .NET és MS SQL?!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha saját szerver akkor szerver oldalra is érdemesebb ASP.NET-et tenni. Már csak azért is mert ez esetben Pl. komplett ado.net-es dataseteket is átdobhatsz a kliens oldalra ami nagyon meg tudja könnyíteni az életedet. Ráadásul akkor nem kell PHP-ben szívni, lehet ASP.NET-es weboldat csinálni.

  Ha nem MS-SQL-t használsz akkor picit macerásabb az életed ha Visual Studio Express-t akarsz használni (ez a gond a MySQL connectorral) viszont ez utóbbi esetben már használhatsz Firebird-öt is, neki is egész jó kis ADO.NET-es providere van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én Windows platformra C# .NET és MySQL-t ajánlanék, a webkliensnek meg PHPt ugyanezzel a MySQL adatbázissal.

  .NEThez MySQL connector:
  MySQL :: MySQL Connectors

  Ebből a kettő nyelvből egyedül a C# fizetős ha nem Express-t használsz!

  Akár ODBC vagy .NET connectort is tudsz használni. PHP meg egyértelműen manapság már bármelyik szerveren elfut. Sőt ingyenes tárhelyen is van mysql és php együttes viszont hozzáférni kívülről az adatbázishoz sajna ingyenes tárhelyen nem tudsz, de fizetősön igen. Manapság egy fizetős tárhely már éves szinten 10.000 FT alatt van, sőt bőven 10 alatt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • C#/.NET/Web service. Hozzávalók: Visual Studio Express + Visual Web Developer Express + MS SQL Express. Persze Visual Studióból a nem expressek még jobbak. Lehet .NET 2.0-ban is és 3.5-ben is, ez utóbbi esetben a communication framework segítségével, az előbbivel sima webszolgátatással. Csatlakozás lehet ADO.NET vagy DLinq is ha MS-SQL-t használsz.
  Mindkét esetben kb. 10 perc alatt össze lehet dobni egy picit próba alkalmazást, ha nagyon keresgélsz szvsz még a prog.hu-n is találsz step by step példát.

  Delphivel 2008-ban én már nem foglalkoznék.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De akár a prog.hu-s cikkek között is kereshetsz a delphi-re, mert ott is van egy-két db kezelésbe bevezető cikksorozat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mondjuk a prog.hu keresőjébe beírod, hogy zeos delphi, átállítod a legördülő menüt tudástárban-ra és kattintasz a keress gombra. ADO-hoz és BDE-hez guglit kell használnod, mert a prog.hu keresője a 4 karakternél rövidebb szavakat nem nagyon szereti. De ugye a gugliban is leszűkítheted a találatokat a prog.hu-ra (site:prog.hu).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még most annyit segíts mire keressek, mert eddig hiába néztem nem találtam a megfelelőt
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A teljesség bármilyen igénye nélkül: ADO, BDE, Zeos. Példa kódot a prog.hu keresőjével, illetve a guglival rengeteget fogsz találni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Értem, de fogalmam sincs mit kell tenni. Hogy induljak el pl Delphiben, hogy elérjem az adatbázist, milyen csatoló kell stb... Ilyen kipróbált, jól működő konkrétumokra vagyok kíváncsi! Köszi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehetséges. Intraneten elég triviális (db kezelő+delphi kliens => 2 rétegű rendszer vagy db kezelő+alkalmazás szerver+delphi kliens => 3 rétegű rendszer). Interneten csak a 3 rétegű az ajánlott, akár SOAP segítségével is. DB kezelőt meg a feladat, a fejlesztők ismeretei, nameg a megrendelő anyagi helyzete alapján kell kiválasztani. Látatlanban az Oracle lehet jó is, rossz is, ezt nem lehet eldönteni.

  Ennél pontosabb választ nem lehet adni erre a kérdésre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv! A következőt szeretném elérni: legyen egy közös adatbázis, ahol is a felhasználó egy webes felületen és egy delphi kliensbe is tudja az adatbázist kezelni. Megvalósítható-e? Milyen adatbázis ajánlottok (Oracle-t ismerem)?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd