Mennyit ér a munkánk?
2008-06-14T00:46:23+02:00
2008-06-15T17:04:36+02:00
2022-07-19T05:22:31+02:00
 • A tudásod pont annyit ér a piacon, amennyiért el tudod adni. Az aktuális értékét csak úgy fogod megtudni, ha megpróbálod eladni és sikerül. Ez az egyetlen módja annak is, hogy a fizetésedet megfelelő ütemben növeld az idő haladtával.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha értesz ahhoz amit csinálsz, akkor szerintem elég kevés. Egy ügyes PHP programozó simán megkeres 3-4k-t, és itthon a C# vagy mondjuk Java fejlesztők többet érnek. 3 év alatt azért sok mindent meg lehet tanulni, plusz manapság minden lehetőséged meg van, hogy képezd magad, szóval főleg rajtad múlik a dolog.


  Üdv,
  Felhő
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szvsz a fizetés pont olyan mint bármely ingó vagy ingatlan vagyon. Hiába gondolod, hogy a te lakásod 20 millát ér, ha csak 15-ért tudod eladni, akkor annyit ér.

  Ha nem vagy elégedett a fizuval, akkor keress másik helyet. Írj annyit fizu igénynek, amivel elégedett lennél (ha ez 250 nettó, akkor annyit, ha 3 klió, akkor annyit). Nincs veszítenivalód, hisz van munkahelyed. Ha felvesznek, akkor mindeki boldog lehet (kivéve talán jelenlegi munkaadódat).
  Ha nem vesznek fel sehova, akkor valószínűleg annyit keresel, amennyit érsz (nem pejoratívan értem ezt), vagy még többet is.

  Egy munkahelyen, egy pozícióban nagyon ritán lehet jó fizut elérni. Gyakran előfordul az, hogy a fizetések nem követik le a piaci változásokat a jelenlegi alkalmazottaknál. Az új kollegát viszont már a piacról szerzik, tehát eleve magasabb bérért veszik fel, mert nincs olcsóbb munkaerő.
  Persze az sem jó, ha évente új munkahelyed van, mert előbb-utóbb nagyon bután mutat az önéletrajzodban a sok munkahely, és gyanakvóak lesznek.
  Ha ezen a helyen nincs kilátsban komolyabb emelés vagy előrelépési lehetőség (de nem vagy elégedett), akkor válts - ha tudsz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • köszönöm a véleményeket

  de már most azt látom hogy van pár ellentétes vélemény
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • old sharky köszönöm a hozzászólásodat
  Igen sajnos magam sem tudom mennyi a reális fizu. Persze ez függ sokmindentől.
  Csak rengeteg barátom van aki keres vagy váltani szeretne és ők sem tudják mi a helyzet a munkaerőpiacon. Itt Budapesten, pedig nagyon szélsőséges esetek vannak. Sokan kérdezik azt is, hogy mit írjanak az önéletrajzuk végére fizetési igénynek. Hiszen ez lehet pont egy sorsdöntő. Tudom ezt nekik kell érezni, de nehéz úgy viszonyítási alapot képezni hogy a cégek nagyobb része titkolja mennyit is ér meg nekik a Te munkád. Amit nem is tartok fernek. Hiszen ha te egy önéletrajzban leírsz magadról mindent és átesel 3-4 teszten majd utána ha még benne vagy a versenyben közlik veled hogy ennyiért tudnak alkalmazni.Vagy ha alájuk licitáltál nem fogják mondani számodra hogy még rádobunk 100 ezret mert olyan jófejek vagyunk
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ...nem vagyok biztos hogy megfelelő összegért...


  Ha magad sem tudod, hogy elég-e, akkor mégis miben segíthetnénk (bármennyi pénzed is van - az mindig kevés)? Ha biztos vagy benne, hogy nagyon alul vagy fizetve és máshol sokkal többért is tárt karokkal várnak, akkor nosza rajta és válts, hiszen nincs vesztenivalód, kár merengeni ezen! Egyéb esetben minek elégedetlenketsz - örülj, hogy van munkád...

  Egyébként a pénz nem minden (létezik még munkahelyi légkör stb.)! Mit érsz a sok pénzzel, ha esetleg majd időd sem marad elkölteni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem ugyviteli teruleten, delphi kornyezetben ~8 oras munkara kb ez a realis teteje.
  Ha vannak projectmunkak akkor lehet tobb.
  Ha csak "talpas" vagy a teamban akkor nem rossz penz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a prog.hu-n 200-600 k-ig mindenféle összegben van állásajánlat, de 200k alatt nem nagyon van. (azért, mert az kevés)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem az is kevéske...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szerintem nagyon kevés... (250k nettó lenne a reális szvsz)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok

  Szerintettek mennyit kereshet Budapesten egy programozó? Én egy magyarországi cégnek dolgozom és nem vagyok biztos hogy megfelelő összegért
  Lassan 3 éves delphi és c# tapasztalatom van kis SQL tudással fűszerezve. Fel tudok mutatni referenciákat mind2 nyelvből (nyilvántartó, ügyviteli rendszerek) Havonta kb 190 nettó. amit a családnak hazavisszek Megfelelő? Vagy túl sok már Várom a tapasztalatokat. Hozzászólásokat előre is köszönöm
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd