LoL, a Win XP SP2 kapcsán
2004-02-25T11:38:33+01:00
2004-06-26T08:09:00+02:00
2022-07-27T11:27:50+02:00
 • Egy eszkoz, vagy technologia attol lesz az atlagember szamara hasznalhato, hogy mechanikusan, a technikai reszletek ismerete nelkul is mukodtetheto. Pl. eleg kevesen tudjak, hogy mukodik egy mobiltelefon, eleg annyit tudniuk, hogy ha tarcsaznak egy szamot, akkor kapcsolja azt. Ezt is akarjuk csinalni vele, es nem pl. cellat valasztani, beallitani a SIM szamot, neadjisten kezzel attolteni a routolasi tablat a roaming szolgaltatohoz - ezeket a rendszer automatikusan megcsinalja. Na igy szeretnem hasznalni a szamitogepemet. Az "egysegsugaru user" - sagot is bevallalom, ha leirod, mit jelent (azaz ertesz az algebrahoz es a metrikus terek matematikajahoz), mert kulonben ezt a kifejezest anelkul hasznalod, hogy ertened. Marpedig az allaspontod szerint ez helytelen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én nem akarok érteni a kávéfőzőhöz, meg a vízkőhöz, meg a zacchoz, csak kávét akarok inni.


  No, hát te járj kávézóba

  Simi.2:
  Működjön a gépem, és kész.


  Te pedig tarts egy különbejáratú rendszergazdát és szervizest
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Íme az egységsugarú juzez típusos esete:
  Én megvettem a számítógépemet hogy használjam, és játszani / szövegszerkeszteni / programot írni, webböngészni, stb. akarok rajta, nem pedig tűzfalat konfigurálni, vírusadatbázist frissíteni, meg ilyesmit - ami nem a tényleges munkámhoz kell

  Képzeld én vettem egy kávéfőzőt kizárólag abból a célból, hogy kávét igyak. Nem akarom kidobni belőle a használt zaccot, nem akarom vízzel meg kávéval feltölteni, mert ez a kávéiváshoz nekem nem kell, sőt felesleges macera. Egyszerűen jöjjön ki belőle a kávé, ha én kávét akarok inni.
  Egy expert kávéivó guru mondta, hogy néha vízkőteleníteni is kell. Hát ezen felháborodtam. Én nem akarok érteni a kávéfőzőhöz, meg a vízkőhöz, meg a zacchoz, csak kávét akarok inni.
  Működjön a kávéfőzőm, és kész.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A számtech alapok összefoglalása jó dolog, de pl. engem egyáltalán nem érdekel. Én megvettem a számítógépemet hogy használjam, és játszani / szövegszerkeszteni / programot írni, webböngészni, stb. akarok rajta, nem pedig tűzfalat konfigurálni, vírusadatbázist frissíteni, meg ilyesmit - ami nem a tényleges munkámhoz kell. Ezek közül minél többet megcsinál a keretrendszer (nem feltétlenül az operációs rendszer) nekem automatikusan, annál jobban szeretem majd.

  És bármit leírhatsz akármilyen hosszan és érdekesen, ha az 1-2-3 éven belül totálisan elavul, én nem akarok háromévente "továbbképzést". Működjön a gépem, és kész.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Naja, pedig cirka <10 db A4-s oldalon össze lehetne foglalni a számtech alapokat

  Majd írd már össze, engem is érdekelne.
  Egyébként hiába okosítod ki a user-t, az, hogy megfertőződik-e, az 2 dologtól függ:
  - Letölt-e esetleg megbízhtatalan programokat, rákattint-e ismeretlen fileokra.
  - Letölti - e időben a megfelelő frissítéseket.

  Onnantól kezdve, hogy letöltötte a Kazaa-t, mert a haverja ajánlotta, vagy lusta volt frissíteni, már nem elég a 10 db. A4-es papír. Vannak olyan férgek, amelyeket nagyon nehéz írtani még viszonylag hozzáértők körében is. Pl.: PC Forum-on 'Micssináljak' téma.

  Azzal, hogy nem frissítettem, egyszer én is megszívtam, azóta megtanultam a leckét. Mondjuk mentségemre legyen mondva, hogy azért nem frissítettem, mert a Windows Update valahogy bugzott a gépemen, ami ellen a 10 A4-es papír szintén nem segített volna.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!
  Én is megnéztem az SP2-őt. Sok időt ugyan még nem tudtam rászánni, de sehogy se tudtam rávenni, hogy szóljon ha valamilyen program a hálózathoz nyúl. Vagy akkor nem szól, ha belső hálóval beszélget?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • sziasztok!

  XP2SP2 betat tesztelek es a mostani verzioban (mar RC1 utan van) a viruskereso nincs benne, csak remek linkek
  a firewall egeszen jol konfiguralhato, de "atlagos" felhasznalo ugysem erti az egeszet
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • ...a hülye user ellen ugy se ér semmit


  Hiába, már a jó öreg Murphy is megmondta: "Készíts olyan berendezést, amit a hülyék is használni tudnak. Csak a hülyék fogják használni."

  Akinek nem inge...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Naja, pedig cirka <10 db A4-s oldalon össze lehetne foglalni a számtech alapokat. Ami, meg szerintem senki számára se lenne megterhelő elolvasni 1-2x. És mivel elégé egyszerű gyorsan meg is értenék.

  Hmm, majd egyszer össze is foglalom, ha lesz rá időm szépen összeszedni és megszerkeszteni.

  Amugy meg szerintem bárki hozhat bármilyen programot, beállításokat alapból, a hülye user ellen ugy se ér semmit, ott csak egy rendszergarázda tud segíteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Szerintem meg inkább NORMÁLIS számtechet kéne tanítani, nem ilyen 0-t. "


  Ebben részben igazad van, de viszont:


  - az oktatás hatásai csak 5-10 éves késéssel jelennek meg

  - nagyon sok felhasználó van, aki már kikerült az iskolarendszerű képzésből, és nem mindenki akar/tud ezen felül tanulni (ez mondjuk az ő bajuk...)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mellesleg TÉNYLEG ezt kell csinálni!


  Szerintem meg inkább NORMÁLIS számtechet kéne tanítani, nem ilyen 0-t. Pedig a számtech nem nehéz, én már több embernek leadtam egy alap számtechet és lás csodát, kapásból megértette és utána sokkal jobban tudta kezelni a gépet, mert alap színten átlátta utána a dolgokat.

  Szerintem az olyan alapból telepített programok, melyek nem az alap OS része(pl tűzfal, víruskereső, lejatszó, cd író, stb.) az én szabad döntésemet korlátozza(sérti), rámkényszerit bizonyos megoldásokat.

  Mondjuk nekem M$-sel a legfőbb bajom az a csepet se user barát felfogás azüzletpolitikájában, meg, hogy mindent megenged magának szindroma. Ráadásul nem képesek jól prorgamozni az M$-nél, a win egy elégé ramaty jószág, nem képes 15 ablakos progit sokáig futattni, mert egy idő után kifagy.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • pontosan. és természetesen (ahogy eddig is) mindnek kikapcsolhatónak kell legyen, de ez természetes is főleg vállalati környezetben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gondolom autoupdate-es lesz a víruskeresőjük.


  Mellesleg TÉNYLEG ezt kell csinálni!

  - alapból telepített tűzfal
  - alapból telepített víruskereső
  - alapértelmezetten bekapcsolt windows-update
  - alapértelmezetten bekapcsolt virusdat-update


  Csak ez a megoldás. Én nem egy ismerősnél voltam már, akiket elkapott a Blaster. Sok hónappal azután, hogy kijött a patch hozzá...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerinted, aki nem pazarol időt arra, hogy a winjét mindig szinten legyen. Az időt pazarolna arra, hogy a víruskereső adatbázisát frissitse? Ha meg nem teszi meg nem fog sokat érni, mert az új vírusokat nem fogja tudni így felismerni.
  Szal szerintem ez így nesze neked semmi fogd meg jól, megoldás, és ráadásul sokmindent sért a szabad kersekedelem elvében.

  Mc Kinnon szerinted, aki karbantartja a winét M$ megodlásokat használ? (inkább Norton Utilitys, Panda, ZoneAlarm, stb.-ket használ(napra készebbek, jobban müködnek)) Ha meg nem tartja karban akkor meg az ilyen víruskeresős megoldások mit érnek?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pontosan ilyen helyzet lesz most is. Kapunk a Windócchoz egy free vájruszkillert, ami annak lesz tökéletes, aki így sem hajlandó szinten tartani a gépét (lásd azok, akiknek köszönhetően a Blaster még élő vírus), vagy nem képesek felrakni akár egy AVG-t sem.
  Nem hiszem hogy valami überkirály stuff lenne majdan, arra viszont jó lesz, hogy legalább legyen valami ami valamilyen szinten védelmet ad, és gátat szab a vírusok terjedésének. Mindenképpen a felhsználók fognak jól járni, az, hogy a víruskiller szoftver gyártők csődbe mennek nem izgat, így is ingyenes írtóm, van és később is az lesz. Igaz hogy csúnya és nem beszél hozzám, de működik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A problémát én inkább abban látom hogy eddig volt X darab független víruskiller cég akik majd jól tönkremennek.


  Aha ugyanezt hallgatuk pár éve az xp megjelenésekor a a tűzfal gyártókról...
  Ehelyett csak annyi történt, hogy amelyik user nem vette a fáradságot, hogy kivegye az összes dial up kapcsolaton defaultból bekapcsolt ICF-ről a pipát, az védve volt az összes féreg ellen, patchelés nélkül is... Aki meg részletesen akarja konfigurálni a tűzfalát az úgyis felrak egy komolyabbat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szvsz ez nem olyan virusirto lesz mint pl a norton antivirus hanem csak arra lesz jo ha lesz mondjuk 1 olyan virus mint most a mydoom volt akkor annak a terjedeset gyorsan meg lehet akadalyozni

  Eeeee!
  Most valami vagy vírust írt, vagy ne legyen ott! A Norton vagy a Panda, vagy bánomisén melyik antivírus is ezt csinálja. És asszem amíg nem ismeri a vírusirtó, hogy mit irtson, addig nem írt.

  SP2: ahogy a hírben olvastam, sok kódrész újra lett írva, kicserélve, stb, ami miatt kompatibilitási problemák léptek fel. Jól haladunk, lassan csak az fog futni Window$ alatt, amit ők írnak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • mintha nemi rosszindulatot velnek felfedezni a hozzaszolasokban
  szvsz ez nem olyan virusirto lesz mint pl a norton antivirus hanem csak arra lesz jo ha lesz mondjuk 1 olyan virus mint most a mydoom volt akkor annak a terjedeset gyorsan meg lehet akadalyozni. tehat nem minden virus ellen lesz hanem csak a nagyobbak ellen. nem tudom kit bant ha nincs leterhelve a net mydoom es tarsai altal kuldozgetett csodakkal szoval nem akkora baj ez es nem hiszem hogy barmelyik virusirto proginak konkurenciaja lehetne....sotmitobb: nem is celja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Végül is ez nem gond, ott a windows update, majd frissíti. A problémát én inkább abban látom hogy eddig volt X darab független víruskiller cég akik majd jól tönkremennek. Márpedig több szem többet lát...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hadd döntsem el én, hogy milyen vírusirtót és tűzfalat használok.

  Valószínű, hogy ki lehet kapcsolni és lehet majd használni az alternatív írtókat, tűzfalakat. De ha lesz ingyen is és már előre feltelepítve, ki fogyja használni? Kb annyian, mint ahány a mai nap használnak Netscape-et. 5, vagy nem tudom én hány százalék...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyszer az a baj, hogy a Windows alapértelmezésben (2003 előtt) sok biztonsági opciót kikapcsolva hagy, most meg az, hogy bekapcsolja? Még mindig jobb, ha be van kapcsolva és te kézzel kikapcsolhatod, mint ha alapból átjáróház a gép.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nincs akkora cég, amely szembeszállhatna a M$ ügyvédeivel.


  Ez azért nem igaz... Vannak a Microsoft-nál jóval nagyobb játékosok is, de ők nem érdekeltek ebben a bizniszben.

  Engem az érdekel, hogyan fogja ez érinteni pl. a Symantec-kel való együttműködést. (Az MS megveszi a Symantec-et )

  Az ilyen jellegű fejlesztésekbe ölt pénzt inkább az oktatás támogatására használják fel, mert annak semmi értelme, hogy Gipsz Jakabka a gimiben végigchatelni a számtechórát és amikor érettségi után munkába áll, az első nap elindítja az e-mailben kapott sex.exe programot...

  De persze senki sem érdekelt az okos user-ekben...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem teljesen felesleges a vírusirtó op. rendszerbe integrálása.
  Egy vírusirtónál alapkövetelmény a rendszeres frissítés. Hiába raknak bele vírusirtót, ha valaki nem frissíti, akkor mintha nem is lenne.

  Arról nem is beszélve, hogy hadd döntsem el én, hogy milyen vírusirtót és tűzfalat használok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Biztos, hogy nem veszti el az M$ a pert, gondoljatok pl. a Lindows perére. Ez van. Nincs akkora cég, amely szembeszállhatna a M$ ügyvédeivel. Egyeduralom van. Annál van a hatalom, akinek sok pénze van, márpedig az m$-nek irdatlanul sok van! A kezdő témához: a windows eddig is egy csomó dolgot beállított alapból, amit én (és szerintem nemcsak én) nem akartam. Telepítés után fél napig nem csinálok mást, csak konfigurálok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Már most ott jár, hogy helyetted állít be sok mindent (Tipikus hálózati beállítások, generált gépnév stb.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hmm, de az EU most egész keményen akarja megbüntetni a Windowsot. :) Hátha abból már tanulnak valamit.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tudod, az úgy van, hogy mindenáron ők szeretnék diktálni, hogy mit szeressen a piac, meg az emberek! Nem tanulnak a perekből! Sajnos!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 16 színű windóz
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hmm víruskereső lesz a SP2-ben? LoL! Ez így elégé tröszt ellenes lépés és nincs összhangban a szabad versennyel. Ráadásul nem kompatibilis a többi elterjedt víruskeresővel. (egyszer bele betegedne az M$, ha kompatibilis dolgokat kéne készítenie)
  Valamint bekapcsolja a tűzfalat? Milyen alapon dönti el a M$, hogy be akarom-e kapscolni az alaptűzfalat és, hogy nem akarok-e helyette egy másikat? Lassan ott fogunk járni, hogy helyettem fogja beállítani az M$ a Windowsot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd